Sakarā ar Covid-19 uzliesmojumu Gulbenē strādās vienīgi bērnudārza dežūrgrupas

Covid-19 dēļ Gulbenes novadā klātienes apmeklējumiem vismaz uz divām nedēļām slēgtas pašvaldības iestādes, izņemot bērnudārza dežūrgrupas, paredz Gulbenes novada domes priekšsēdētāja Normunda Audziša otrdien izdotais rīkojums.

 

FOTO: Shutterstock.com

Šāds rīkojums izdots, ņemot vērā ar Covid-19 inficējušos skaita pieaugumu Gulbenes novadā. Rīkojumā no 29.jūlija līdz 12.augustam noteikti stingrāki ierobežojumi slimības izplatības ierobežošanai Gulbenes novadā.

Lēmums pieņemts, pamatojoties uz 27.jūlijā sasaukto Gulbenes sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas sanāksmi un SPKC epidemiologu rekomendācijām par turpmāko rīcību.

Audzišs uzsvēra - ņemot vērā, ka līdz jaunajam mācību gadam ir atlicis nedaudz vairāk kā viens mēnesis, Gulbenes novada pašvaldība uzskata par nepieciešamu rīkoties atbildīgi, jau tagad pieņemot stingrākus ierobežojumus, lai nepieļautu nekontrolētu slimības izplatīšanos bez iespējas identificēt inficēto kontaktpersonas, kas apdraudētu mācību norisi skolās klātienē no 1.septembra.

Reklāma
Reklāma

Ierobežojumi nozīmē to, ka pirmsskolas izglītības iestādes varēs apmeklēt tikai tie bērni, kuru vecāki varēs apliecināt, ka nav bijuši kontaktā ar vīrusa nēsātāju, kā arī gadījumos, ja vecākiem nav citu iespēju bērna pieskatīšanai.