Uzsāk labdarības kampaņu "Atbildīga izvēle no pirmās dzīves dienas", dāvinot pūriņus jaundzimušajiem

Sākot no jūnija, katrs mazulis, kas piedzims Rīgas Dzemdību namā 30. datumā, dāvanā saņems īpašu pūriņu. Katrā pūriņā iekļautās nepieciešamās drēbītes un higiēnas preces, ar kurām nodrošināt jaundzimušo, ir videi draudzīgas un ilgtspējīgas, tādējādi nodrošinot iespēju jaunajiem vecākiem jau no pirmās dzīves dienas savam mazulim sniegt apzinātu iespēju dzīvot tīrākā un dabiskā vidē. 

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pūriņu mazuļiem un viņu ģimenēs dāvinās Neste, kas atzīmē 30 gadu darbību Latvijā. Rīgas Dzemdību nama valdes priekšsēdētāja Santa Markova: “Mēs priecājamies, ka šī iniciatīva sasaucas ar Rīgas Dzemdību nama pamatmisiju – sniegt katram jaundzimušajam drošāko un labāko dzīves sākumu, un tas attiecas gan uz grūtniecības aprūpi un dzemdību palīdzību, gan jauno vecāku izglītošanu par gudru un drošu jaundzimušo aprūpi. Mēs arī ceram, ka to 100 bērniņu vecāki, kas saņems pūriņu un izjutīs šo materiālo atbalstu, neatliks plānus par vēl vienu bērniņu un atgriezīsies Dzemdību namā atkārtoti.”

 

 

Labdarības projektā “Atbildīga izvēle no pirmās dzīves dienas” Rīgas Dzemdību nama 3., 4. un 6. stāvā ir izveidotas un uzstādītas arī īpašas instalācijas – fotosiena, pie kuras ikviena jaunā ģimene ar magnētiņiem var salikt sava jaundzimušā bērniņa vārdu un dzimšanas datumu, tādējādi iemūžinot skaisto mirkli, kad bērniņš ir ieradies šajā pasaulē. Instalācijas simbolizē jaundzimušo bērniņu nonākšanu uz mūsu vienīgās jeb A planētas, kurā ir būtiski pieņemt atbildīgas izvēles jau no pirmās dzīves dienas, jo citas jeb B planētas mums vienkārši nav.
 

 

Reklāma
Reklāma

Katru mēnesi, sākot no 2020. gada jūnija, īpašo pūriņu varēs saņemt mazuļi un viņu vecāki, kas ir Latvijas iedzīvotāji. Pūriņus varēs saņemt tie bērniņi, kas būs dzimuši Rīgas Dzemdību namā attiecīgā mēneša 30. datumā. Plašāka informācija par šo labdarības iniciatīvu un pūriņa saņemšanas noteikumiem ir pieejama Rīgas Dzemdību nama mājas lapā. 

 

Lielāka daļa no “Nestes zīdaiņa pūriņā” iekļautajām mantām ir no Zviedrijas zīmola Lindex apģērbu klāsta, kas savās kolekcijās izmanto dabīgo kokvilnu vai otrreiz pārstrādātus materiālus, un dabīgās kokvilnas izstrādājumi vienmēr ir GOTS sertificēti. 

 

Unikālais projekts “Neste zīdaiņa pūriņš” darbojas saskaņoti ar Neste globālo misiju un turpina uzņēmuma sociālo iniciatīvu Latvijā – “A Planēta”, kurā Neste aicina pievērst uzmanību ikdienas paradumiem un ar reāliem darbiem “atgriezties” pilnvērtīgā dzīvē uz vienīgās planētas, kas mums ir, jeb “A Planētas”, jo citas planētas mums vienkārši nav. Neste ir pārliecināta, ka katrs solis pretim zaļākai ikdienai ir nozīmīgs, un cer, ka ikviena videi draudzīga ideja iedvesmo nākamajai. Plašāka informācija par sociālo iniciatīvu “A Planēta” pieejama: www.aplaneta.lv.