Tēva dienas festivāls un citi “Mammamuntetiem.lv” rīkotie pasākumi ģimenēm klātienē šogad nenotiks

Bērnu dienas festivāls, senioru festivāls “Zelta ritmi” un Tēva dienas gājiens un festivāls – šogad klātienē nenotiks neviens no vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” rīkotajiem un ģimenes vērtību stiprinošajiem pasākumiem. 

Tēva dienas gājiens un festivāls 2019.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Tēva dienas gājiens un festivāls 2019.

“Ikvienu no mūsu rīkotajiem festivāliem apmeklēja tūkstošiem cilvēku, Tēva dienas gājienu un festivālu Vērmanes dārzā pat vairāk nekā 12 000, un esam pārliecināti, ka līdz gada beigām pulcēšanās tik lielā skaitā nebūs iespējama. Jo īpaši tādām sabiedrības grupām kā topošie un jaunie vecāki, mazi bērni un seniori,” skaidro vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. 

Ikvienu no mūsu rīkotajiem festivāliem apmeklēja tūkstošiem cilvēku, Tēva dienas gājienu un festivālu Vērmanes dārzā pat vairāk nekā 12 000.

Bērnu dienas festivālu organizācija parasti rīkoja par godu skolas noslēgumam un Bērnu aizsardzības dienai, tas ir, 1. jūnijā vai datumam tuvākajā brīvdienā. Senioru festivāls “Zelta ritmi” jau četrus gadus ir noticis jūnija otrajā nedēļā Rīgā, Esplanādes parkā, un tā koncertā uzstājās vairāk nekā 200 vecākās paaudzes kolektīvu no visas Latvijas. Savukārt Tēva dienas gājiens un festivāls norisinājās septembra otrajā svētdienā. 


“Esam jau saņēmuši tētu paustu nožēlu par Tēva dienas gājiena un festivāla atcelšanu – tā ir mūsu senākā tradīcija, un šogad bija jānotiek jau astotajam festivālam pēc kārtas. Daudzām ģimenēm tieši šis pasākums bija izvērties par ikgadēju ģimenes tradīciju,” stāsta Inga Akmentiņa-Smildziņa. Tomēr viņa norāda, ka pasākumiem par godu noteikti gaidāmas cita veida aktivitātes – gan neklātienē, gan pulcējoties nelielā skaitā. “Šogad bijām iecerējuši aizsākt jaunu tradīciju – Mātes dienas festivālu. Arī to nācās atcelt, taču sirsnīgā formātā izvērtās Mātes dienas mīļo vārdu kampaņa virtuālajā vidē “Paldies Tev, mammu!”, kur mākslinieki ierunāja dzejoļus vai iedziedāja dziesmas mammu attālinātai apsveikšanai. Sveicieni mammām skatāmi “Mammām un Tētiem” “YouTube” kanālā.”

Reklāma
Reklāma