FOTO: stilīgas kā vēl nekad Viļņā atdzimst kafejnīcas un restorāni

Viļņā atšķirībā no Rīgas jaunā koronavīrusa izraisītās saslimšanas Covid-19 dēļ bāri, restorāni un kafejnīcas bija ciet, ļaujot cilvēkiem uzturēties vienīgi āra terasēs, tomēr, mīkstinot ieviestos ierobežojumus, no 18. maija apmeklētāji drīkst uzturēties arī iekštelpās.

 

Foto: Facebook.com/vilnius.lt

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Facebook.com/vilnius.lt

Šo vietu atdzimšana notikusi spoži un atjautīgi. Ņemot vērā faktu, ka iekštelpās apmeklētājiem jāievēro stingri distancēšanās pasākumi, pie visiem galdiņiem sēdēt nedrīkst, tāpēc tie tagad ir atvēlēti manekeniem, kas ietērpti vietējo dizaineru radītos apģērbos, nevis norobežoti ar lenti, bojājot skatu un gaisotni. 

Jāatgādina, Latvijas valdība nesen ļāva saviem iedzīvotājiem apmeklēt pārējās Baltijas valstis un neievērot 14 dienu karantīnu. Ja dosies uz Lietuvas galvaspilsētu, tad zini – restorānos un kafejnīcās tev būs savdabīga un ļoti stilīgi ģērbusies kompānija.


 

Reklāma
Reklāma

Jau ziņots, ka Viļņa nonāca pasaules mediju uzmanības lokā, jo vietējā vara lēma padarīt to par milzīgu āra kafejnīcu, tādā veidā cenšoties glābt restorānu biznesu.

Viļņas mērs Remigijs Šimašus paziņojis, ka visas publiskās vietas Lietuvas galvaspilsētā šobrīd tiek uzdāvinātas kafejnīcām un restorāniem. Laikapstākļi vēl gan ir nelutina, un ārā ir vēsi, tomēr apmeklētāju tāpat netrūkst - karantīnas nogurdinātie lietuvieši labprāt apmeklē āra kafejnīcas Viļņas centrā.

Skvēri, laukumi, ielas - visās šajās vietās viesmīlības biznesā strādājošajiem uzņēmumiem ir atļauts bez maksas uzstādīt galdiņus. Šimašus sola, ka šie noteikumi būs spēkā visu sezonu - jo tas esot vienīgais veids, kā glābt biznesu. Protams, kafejnīcām stingri jāievēro distancēšanās noteikumi - galdiņi drīkst atrasties 2 metru attālumā cits no cita.

Vēlāk arī Rīgas domes pagaidu administrācija nolēma nākt pretim uzņēmējiem, šogad atceļot maksu par terašu ierīkošanu.