“Tagad uz slimnīcu vairs nebrauc mērīt puņķa garumu”. Kā mainījusies ārstu ikdiena koronavīrusa krīzes laikā

Latvijas Ārstu biedrības viceprezidents un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Zemgales reģionālā centra vadītājs Roberts Fūrmanis teic, ka Covid-19 ienesis arī pozitīvas pārmaiņas ātrās palīdzības ārstu darbā, kaut arī mediķiem neērtības sagādā individuālo piesardzības līdzekļu lietošana.

Fūrmanis intervijā žurnāla “9Vīri” redaktoriem Aldim Miesniekam un Sandrim Metuzālam pastāstīja par redzamākajām izmaiņām, ko nācies piedzīvot ātrās palīdzības brigādēm.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Fūrmanis intervijā žurnāla “9Vīri” redaktoriem Aldim Miesniekam un Sandrim Metuzālam pastāstīja par redzamākajām izmaiņām, ko nācies piedzīvot ātrās palīdzības brigādēm.

Fūrmanis intervijā žurnāla “9Vīri” redaktoriem Aldim Miesniekam un Sandrim Metuzālam pastāstīja par redzamākajām izmaiņām, ko nācies piedzīvot ātrās palīdzības brigādēm. Ja vēl februārī viņi uz izsaukumiem brauca bez brillēm un maskām, tad tagad šīs lietas ir kļuvušas par neatņemamu viņu ekipējuma sastāvdaļu, kas reizēm sagādā arī neērtības:

“Tagad ir grūtāk elpot, varbūt tas brīžiem traucē fokusēties uz kaut kādām lietām. Ja cimdi ir netīri, nevar aizskart masku un jāmaina cimdi…”.


Tomēr nevar teikt, ka pēc pandēmijas izsludināšanas “darbs ir kļuvis vājprātā vairāk. Drīzāk tas ir reducējies. Ja agrāk cilvēki uz slimnīcu brauca pēc visa, piemēram, lai nomērītu puņķa garumu vai izrautu ērci,” tad tagad tiek meklētas alternatīvas.

Kā šī laika ieguvumu viņš min attālinātās konsultācijas iespējas internetā un pa tālruni. Ir ļoti labi, ja cilvēks var saņemt attālinātas konsultācijas, nebūdams fiziskā kontaktā ar ārstu, kas nepieciešams tikai nopietnākos gadījumos. Vienlaikus Fūrmanis arī neuzskata, ka tagad cilvēki nogaida “līdz pēdējam” un ielaiž slimības, baidoties doties pie dakteriem: “Neesmu novērojis, ka pieaug smago slimnieku skaits tāpēc, ka viņi neiet pie ārsta”.

Reklāma
Reklāma

 

Avots: Jauns.lv

Saistītie raksti