Dirty Deal Teatro top izrāde "Izskatās, ka tu mirsi"

21.februārī pie skatītājiem nonāks mākslinieces Kates Krolles un režisora Valtera Sīļa izrāde “Izskatās, ka tu mirsi”. Mākslinieki meklē, ko jaunu par sevi var uzzināt, pazaudējoties otra biogrāfijā.

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

Vai cilvēku domas ir individuālas, vai divas biogrāfijas var saplūst vienā, vai mēs katrs esam unikāls veidā, kā pavadām savu dzīvi? Ik pa reizei mūsu mūžā ir kāds dramatisks notikums, bet lielāko daļu mēdzam būt ar sevi un savās domās, ar notikumiem, kuri mums neliek mieru, ar pagātni, kuru mēs atkārtojam un atkārtojam savā prātā. 

Kate Krolle un Valters Sīlis par izrādi stāsta: “Kad veidojam attiecības ar citiem, mums ir ļoti viegli noteikt savu identitāti. Kad esam vieni ar sevi, tā izplūst un ir grūti definējama, jo nav ar ko salīdzināt. Mums ir aizdomas, ka visi kļūstam ļoti līdzīgi. Salīdzinājām savas pieredzes, lai saprastu, kā tās atšķiras un kas ir kopīgs. Izskatās, ka mūsu domas, pieredzes ikdienā un atmiņas par tām nepārtraukti mirst. Kas ir tas, ko mēs atceramies un vai tiešām mēs atceramies. ”

2010.gadā māksliniece Kate Krolle un režisors Valters Sīlis kopā veidoja izrādi “Hipnotizē mani”, pēc desmit gadiem abi atkal satiekas, lai kā līdzautori un izpildītāji veidotu izrādi “Izskatās, ka tu mirsi”. Abu atšķirīgā pieredze mākslā mijiedarbosies, veidojot kopīgu mākslas darbu. Izrādes mākslinieks - Reinis Bērziņš, skaņu partitūra - Arvīds Saulītis.

Producē Dirty Deal Teatro un Latvijas Jaunā teātra institūts. Izrāde tapusi ar Valsts kultūrkapitāla fonda, Baltijas Kultūras fonda, Volksbühne un Kulturstiftung des Bundes atbalstu.

Izrādes 21. un 22. februārī, 15. un 16. martā plkst.19.00 Dirty Deal Teatro, Talsu ielā 1, Āgenskalnā.
Biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā „Biļešu paradīze” kasēs un internetā.

 

Reklāma
Reklāma