12 pasākumu adventes kalendārs – atver jaunu notikumu katru dienu

Decembris jau teju teju ir pusē, kas nozīmē, ka Ziemassvētki neizbēgami tuvojas. Dāvanu medību drudža laikā silti iesakām apstāties, paņemt brīdi mieram un sev un palutināt sevi ar kādu Ziemassvētku pasākumu. Tieši šī iemesla dēļ Kurp.es pasākumu platforma Tev ir izveidojusi “pasākumu adventes kalendāru”, kurā vari ielūkoties, lai atrastu tieši šai dienai atbilstošāko koncertu, tirdziņu vai kādu neierastāku notikumu. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

13. decembris
Ziemassvētku tirdziņš Magdalēnas kvartālā
Ziemassvētku gatavošanos jāsāk ar visādu labumu uzkrāšanu! Visas dienas gaitā, sākot ar 12:00, ar dāvanām un pārsteigumiem Magdalēnas kvartālā priecēs tirgotāji no biedrības Latvijas Mājražotāji, bet ar aizraujošām aktivitātēm nodrošinās dažādas radošā darbnīcas. Nav aizmirsts arī par vēderpriekiem - katram būs iespēja nobaudīt svaigi ceptas piparkūkas, sildošus dzērienus un citus svētku gardumus!


14. decembris
6. Sabiles Karstvīna svētki

Sabilē 14. decembris būs ļoti karsts, jo “pilsētā ar odziņu” notiks 6. Sabiles Karstvīna svētki un tiks atklāts atjaunotais centra laukums. Jau no 11:00 viesiem būs iespēja uzkāpt Sabiles Vīna kalnā, pa ceļam paviesojoties gan vīnu un amatnieku tirdziņā, tējnīcā un piparkūku darbnīcā. Vēlāk paredzēta gan sadziedāšanās ar Ziemassvētku vecīti, gan degustācijas un stafetes ģimenēm. Svētku “vīna” gatavošanu noslēgsim ar lielās egles iedegšanu un koncertu pilsētas laukumā.

Ziemas Saulgriežu iegriešanas Ugunsstaigāšana
Šis pasākums mūsu adventes kalendārā ir īpaši ugunīgs un spēcinošs. Jo sevišķi tādēļ, ka notiks pirms saulgriežu laikā, kad viss kļūst spēcīgāks, un ievadīs Saulgriežu sajūtu. Notikums būs pilns īpašu un interesantu pieredžu, jo tieši šādi pa uguni tiek staigāts tikai reizi gadā. Spēku varēs smelties gan no uguns, gan arī no debespusēm, jo īpaša uzmanība tiks veltīta tām un to nozīmei. Vai esat gatavi spert šo drosmīgo soli?

Nakts pārgājieni "Satiec zvērus tumsā"
Tiem, kam staigāšana pa oglēm vēl liekas pārāk augsta pilotāža, piedāvājam citu neparastu veidu, kā pavadīt sestdienas vakaru. Līgatnes dabas takas sestdien, 14. decembrī aicina piedzīvojumu kāros dabas draugus pievienoties tumsas pārgājieniem un iepazīt neparasto un zvēru noslēpumaino dzīvi naktī. Pārgājienos gidu vadībā būs iespēja izstaigāt meža takas, īpašā noskaņā baudot un iepazīstot tos dabas taku iemītniekus, kuri dienas gaismā ir retāk manāmi un sastopami.


15. decembris
Ziemassvētku Svētdienis

Kamēr visa pilsēta lēnām gatavojas svinēt ziemas gaidītāko notikumu, šī ir iespēja to sākt laicīgi siltumā, pilsētas centrā un iedvesmojošā noskaņā. Koncerti un izrādes garam, rotaļas un meistarklases, ēdieni un karstvīns vēderam, Ziemassvētku tirdziņš – dāvanām un priekam. Pasākuma programmā bērniem un vecākiem gaidāmas dažādas izrādes - “Kaka un pavasaris”, “Staburaga bērni”, “Jūlijonkuliņa ziemassvētki” un “BrigadereKubā” -, kā arī koncerti un meistarklases.

Ziemassvētku tirdziņš Fon Stricka villā
Tirdziņi noteikti ir neatņemama Ziemassvētku sastāvdaļa. Arī Fon Stricka villā no 11:00 būs iespēja atrast sev saistošāko. Ziemassvētku dāvanas būs iespējams “nomedīt” katrai gaumei, gan maziem, gan lieliem - interjerlietas, papīrlietas, apģērbus, aksesuārus, kosmētiku u.c. Tirdziņa laikā darbosies arī Café von Strizky, kur būs pieejams karstvīns un citi sildoši dzērieni.
MARTA / Ziemassvētki Herbārijā
Šis svētku gaidīšanas notikums varētu būt viens no dvēseliskākajiem mūsu advents kalendārā. Sirsnīgas sarunas, silta atmosfēra un pirmssvētku noskaņas par godu Trešajai adventei Tevi sagaida akustiskajā koncertā dziedātājas Martas Grigales un ģitārista Dmitrija Tarasova izpildījumā. Klausītājus priecēs gan MARTAS oriģināldziesmas, gan ziemas laikam pieskaņotas kaverversijas jaunās skaņās. Svētki kopā ar mīļajiem pašā Rīgas sirdī, dārzā virs pilsētas jumtiem.


20. decembris
Tautumeitas, Jānis Aišpurs, Laima Jansone /Ziemassvētku koncerts

Ziemassvētku koncerts Torņkalna baznīcā ļaus pilnībā ieslīgt muzikāla eksperimenta veidotajās harmonijās, kur satiksies tautas dziesmas ar baznīcas dziesmām. “Gribam koncerta gaitā tās pamēģināt savīt kopā, kur klasiskie teksti ieskanas tautas mūzikā un, savukārt ar tautas dziesmas vārdiem tiek uzrakstīts kāds korālis...” par Ziemassvētku programmas ieceri saka mūziķis un komponists Jānis Aišpurs.


21. decembris
“Spožums un glamūrs” jaungada tirgus

Šī gada pēdējais Dizaina tirgus, kas veltīts dzīves svinēšanai, krāšņām jaungada kleitām, mirdzošām rotām un pēdējā brīža Ziemassvētku dāvanām. Garantējam, ka šajā tirgū neatradīsi klasiskās tirdziņu koka karotes un piparkūkas. Tā vietā Dizaina tirgū Tu atradīsi vairāk nekā 100 Baltijas labāko dizaineru stendus ar izmeklētām mūsdienīga cilvēka vajadzībām atbilstošām lietām. Sagaidi Ziemassvētkus un jauno gadu krāšņi.

Wild Sauna Hike
Paķer līdzi draugus, galvas lukturīti, karstu tēju un šokolādi, iespējams, arī peldkostīmu un dodies piedzīvojumā ar Movement Spontaneous pirms Ziemīšu nakts pārgājienā. Pārgājiena maršruts sekos Ventas upei, smilšakmens atsegumiem, pamestām meža takām un varbūt pat kādam aizsalušam ūdenskritumam. Un kur gan bez karstas saunas, kas lieliski papildina šo divu dienu ziemas piedzīvojumu!

Reklāma
Reklāma


22. decembris
Grupas “Iļģi” saulgriežu koncerts

Ziemas saulgrieži bez “Iļģiem” neatnāk! Turpinot jau gadiem koptu tradīciju, tieši 22. decembrī, kad saules ceļš visīsākais, bet nakts visgarākā, grupa aicina “bišu klausīties”, šoreiz – uz atjaunoto VEF Kultūras pili. “Iļģi” savā ilgajā muzicēšanas laikā kopuši, popularizējuši un radījuši skaņdarbus, rādot tradicionālās mūzikas dzīvotspējas potenciālu un aktualitāti, kas stāv ārpus modīgām tendencēm. Līdz ar to koncerts uzrunās visas paaudzes – no bērna līdz sirmgalvim.


25. decembris
Sniegavīra Ekspresis

Tieši pēc adventes laika beigām visus Ziemassvētku koncertu cienītājus un klausītājus priecēs “Sniegavīra ekspresis”. Uzvedums jau piekto gadu ir viens no līksmākajiem Ziemassvētku koncertiem. Dziedāt līdzi un sagaidīt vakaru pacilātā noskaņojumā ielūdz muzikālais hameleons Ralfs Eilands, dzirkstošā fanka grupa “Very Cool People” un samtainās balss īpašniece Kristīne Prauliņa.

 

Savukārt, ja ar to liekas par maz (kā jau ar tiem adventes kalendāriem mēdz gadīties), ienāc Kurp.es lapā un atrodi savu šīs dienas dāvanu no turienes plašā pasākumu klāsta. Kurp.es komanda novēl Tev izbaudīt svētku gaidīšanas periodu! 

Siltuma un gaismas pilnus Tev Ziemassvētkus! Visus Ziemassvētku pasākumus meklē Kurp.es