Ziemassvētku laiku Latvijas Leļļu teātrī ieskandinās jauna izrāde "Vecīša cimdiņš"

6. decembrī plkst. 18.30 Latvijas Leļļu teātra mazajā zālē skatītājus priecēs jauna Ziemassvētku izrāde “Vecīša cimdiņš”, ko pēc latviešu tautas pasakas motīviem iestudējusi režisore Arnita Jaunzeme.

Izrādes Vecīša cimdiņš publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izrādes "Vecīša cimdiņš" publicitātes foto.

 

Muzikālā Ziemassvētku pasaka vienā cēlienā piemērota visu vecumu skatītājiem. Tajā Ziemassvētku vecīša palīgi rūķi – Tirkšķis, Tarkšķis un Svilpīte bērniem stāstīs pasaku par vecīša nozaudēto cimdiņu, kas kļūst par patvērumu nosalušajiem meža zvēriem. Izrādes režisore atklāj: “izrāde vēstīs par laiku vesela gada ciklā – no vieniem Ziemassvētkiem līdz nākamajiem un rūķu stāstījums vietumis būs tik aizrautīgs, ka ar pasakas tēliem notiks dažādi pārpratumi.”

 

Izrādes veidošanā piedalījušies arī māksliniece Vita Radziņa un komponists Mikus Frišfelds, savukārt lomās darbosies aktieri Elīna Bojarkina, Anrijs Sirmais un Matīss Millers.

 “Vecīša cimdiņš” pieder pie iemīļotākajām un zīmīgākajām latviešu tautas pasakām, kas tikusi iemūžināta gan izrādēs, gan animācijas filmās un pat ir viena no trim pasakām, kam veltīta īpaša monēta Latvijas Bankas izdotajā pasaku monētu sērijā. Latvijas Leļļu teātrī līdz šim iestudētas divas šīs pasakas skatuves versijas – 1999. un 2009.gadā.

 

 

Reklāma
Reklāma

Biļetes uz jauniestudējumu jau izpārdotas, taču rīdziniekiem izrādi vēl iespējams noskatīties 24. un 31. decembrī. Jau tradicionāli visu decembri jaunā Ziemassvētku izrāde viesosies arī uz citām skatuvēm visā Latvijā. 

 

Biļetes uz Leļļu teātra izrādēm nopērkamas “Biļešu Paradīzes” tirdzniecības vietās, internetā, kā arī Latvijas Leļļu teātra kasē. Ar Leļļu teātra repertuāru iespējams iepazīties teātra mājas lapā www.lelluteatris.lv.

 

Sekot Latvijas Leļļu teātra jaunumiem var sociālajos tīklos https://www.facebook.com/lelluteatris/ un https://www.instagram.com/lelluteatris/, kā arī teātra mājas lapā - http://www.lelluteatris.lv/lv/.