Skaistas idejas, kā meitiņai uztaisīt greznu kroni vai matu stīpiņu. FOTOpadoms

Pirms sākas lielās svētku balles, bērnudārzu pasākumi un pasākumi skolās, ir vērts parūpēties arī par galvas rotu bērniem. Ieskaties dažādos piemēros krāšņām galvas rotām, kuras veidot kopā ar ģimeni!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

FILCA KROŅI

Nepieciešamie materiāli: biezais filcs, filca bumbiņas, pērlītes, lente, uzlīmes, karstā līme, šķēres.

Vispirms uzzīmē un izgriez trafaretu, pēc kura veidosi kroņus, ja ir vēlme veidot vairākus. Viens variants karaliskam kronim - kroņa augšpusē salīmē filca bumbiņas, apakšpusē - pērles. Beigās kronim atliek piešūt vai pielīmēt lentes abās pusēs.

Cits variants - princešu kronis, kuru aplīmē ar nelielām filca bumbiņām, uzlīmēm. Lentīšu vietā izdur caurumu un tās izvelk cauri, sasien.

MATU ROTAS

Reklāma
Reklāma

Nepieciešams: svētku bumbuļi, dekoratīvas krāsainās spalvas, matu stīpiņa, karstā līme, audums, poga, diegs, adata.

Bumbuļu stīpiņas veido, izkārtojot un līmējot bumbuļus blakus vienu otram. Starp tiem ielīmē kādu dekoratīvo spalvu. Bumbuļus var līmēt gan vienā matu stīpiņas pusē, gan tieši pa vidu.

Šo matu rotu nav ieteicams nēsāt maziem bērniem, ja matu rotas bumbuļi ir plīstoši. Ja vēlies šādu rotu izgatavot mazākam bērnam, izmanto filca bumbas!

Otrs variants matu rotai, kurā tiek izmantots kāds audums - šajā gadījumā džutas. Vispirms izveido nelielu pušķi - izgriez mazu auduma gabalu, kura abas malas vidū sašuj kopā. Tam vidū iešuj pogu. Pielīmē pie stīpiņas un matu rota bērnam ir gatava!