Laika prognoze brīvdienām un nākamajai nedēļai

Šīs nedēļas izskaņā un nākamās nedēļas sākumā laika apstākļus Latvijā noteiks jau minētais plašais anticiklons, līdz ar to nokrišņu būs maz un starp rudenīgi pelēkajām mākoņu zonām uzspīdēs arī saule, informē Latvijas Vides Ģeoloģijas un Meteoroloģijas centrā.

 

FOTO: Shutterstock.com

Jau naktī uz piektdienu iestāsties auksts laiks - gaisa temperatūra no rīta vietām austrumos pazemināsies līdz pat -7 grādiem, vienīgi piekrastes rajonos gaisa temperatūra pieturēsies +1…+2 grādu robežās. Arī dienā gaisa temperatūra pieturēsies +3...-3 grādu robežās. Pūšot mēreni stipram dienvidaustrumu vējam, būtiski zemāka būs sajūtu temperatūra, Latgalē un Vidzemē pat -9…-14 grādi. Vidzemē un Latgalē sals saglabāsies gan nakts, gan dienas laikā līdz pat nākamās nedēļas vidum, savukārt Kurzemē un Zemgalē negatīvas temperatūras gaidāmas galvenokārt tikai naktīs.

Nākamās nedēļas vidū valsts teritorijai no rietumiem pietuvosies ciklons ar vairākām plašām nokrišņu zonām. Valsts lielākajā daļā ir gaidāms lietus, centrālajos un austrumu rajonos brīžiem arī slapjš sniegs un sniegs.

Ciklona darbības rezultātā sals atkāpsies un atkal kļūs nedaudz siltāks, līdz ar to ievērojama sniega sega joprojām neveidosies.

Reklāma
Reklāma

Dienās gaiss iesils līdz +2…+7 grādiem, savukārt naktīs termometra stabiņš tuvosies 0 grādu atzīmei. Autovadītājiem ieteicams izvēlēties atbilstošu braukšanas ātrumu un būt uzmanīgiem uz ceļiem, jo veidosies apledojums un ceļi var būt slideni!