Latvijas valsts svētku brīvdienas – spožas un sirsnīgas. Pasākumu ceļvedis ģimenēm

Lai lieliskas, siltas un gaisās trīs brīvdienas, ko var pavadīt kopā ar ģimeni, draugiem un tuviniekiem. 

FOTO: Shutterstock.com

Festivāla “Staro Rīga” piedāvājums ģimenēm ar bērniem
No 15. līdz 18. novembrim Rīgā norit starptautiskais gaismas festivāls “Staro Rīga”. Ceļvedī ģimenēm ir izraudzītas spilgtas un aizraujošas gaismas instalācijas, kas ieinteresēs gan pašus mazākos festivāla apmeklētājus, gan viņu vecākus. Ar pilnu pasākumu programmu var iepazīties festivāla tīmekļvietnē. Papildus informācija šeit.

 

Sarauj 2019 - bezmaksas galda un sporta spēļu svētki
Galda un sporta spēļu svētkos “SARAUJ 2019” aicina piedalīties un atrast savu aicinājumu visus 1.-12. klases skolēnus; dalība bezmaksas. Šā gada 16. novembrī Latvijas Galda hokeja federācija aicina ģimenes ar bērniem un jauniešus bez maksas piedalīties vērienīgajos galda hokeja un sporta spēļu svētkos “SARAUJ 2019”, kas notiks Skonto Hallē Rīgā.
Papildus informācija šeit.

Reklāma
Reklāma


“Diži koki dižā valstī”
Sestdien, 16. novembrī plkst. 12.00 Āraišu arheoloģiskā parka Informācijas centrā varēs uzzināt vairāk par dižkokiem, piedalīties radošās aktivitātēs un iepazīt Latvijas dabas bagātības. Programmā būs stāstījums un radoša darbošanās, kur ar praktiskiem uzdevumiem, klausīšanos un spēlēm būs iespēja uzzināt interesantus faktus par  Latvijas dižkokiem, saprast dižkoku vērtību un nozīmi dabā, kā arī iepazīt dižkoku kā nozīmīgu mājvietu daudzām sugām.
 

Ģimeņu sestdiena Dabas muzejā
Sestdien, 16. novembrī, no plkst.11.00 līdz 15.00 aicina apmeklēt ģimeņu nodarbības par dabas tēmām kopā ar muzejpedagoģi Eleonoru Zuimaču. Novembrī nodarbību tēma – zivis, kas senākas par dinozauriem. Jaunās sezonas „Zinātkāro ģimeņu sestdienu” nodarbībās izmantos uzdevumu grāmatu „Iepazīsti Latvijas Dabas muzeju” (latviešu vai krievu valodā), kas ir izglītojošs izdevums bērniem no 7 līdz 12 gadu vecumam, un palīdz padarīt muzeja ekspozīciju apmeklējumu saprotamāku un interesantāku. Kopīgi apmeklēs muzeja ekspozīcijas un, kā ierasts, 6. stāva Dabas izziņas istabu, kurā pārrunās tēmu un izpildīs kādu radošu uzdevumu. 


Ziemeļvalstu literatūras nedēļas lasījums
Sestdien, 16. novembrī, plkst. 13.00 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā Bērnu literatūras centra lasītavā (7. stāvā) cikla "Ģimeņu sestdiena" ietvaros notiks Ziemeļvalstu literatūras nedēļas lasījums bērniem "Svētki Ziemeļvalstīs".


“Latvijas 1. un 101. gadskārta – toreiz un tagad”
Svētdien, 17. novembrī, no plkst. No 11.00 līdz 16.00 Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā ģimenes dienas programma valsts svētku noskaņās. Bērni kopā ar vecākiem gaidīti uz ekskursiju un vizuālu prezentāciju “Latvijas 1. un 101. gadskārta – toreiz un tagad”, lai iepazītu, salīdzinātu, pārdomātu. No 11.00 līdz 16.00 ģimenes radošā kopdarbībā varēs darināt apsveikumus Latvijai dzimšanas dienā, kā arī rast spēles un izziņas prieku, veicot uzdevumus darba lapās "Meklējam atbildes muzejā!". Ģimenes dienas apmeklējums - ar muzeja ieejas biļeti. Pirmsskolas vecuma bērniem un daudzbērnu ģimenēm ar "3+ Ģimenes karti" – brīva ieeja. Ekskursija – prezentācija “Latvijas 1. un 101. gadskārta – toreiz un tagad” (sākums pulksten 12.00 un 14.00) noritēs muzeja ekspozīcijā ar noslēguma vizuālo prezentāciju uz ekrāna Kolonnu zālē. Dalībnieki iepazīs Latvijas valsts pirmo pastāvēšanas gadu skarbo realitāti, uzzinās, kāda cilvēku rīcība un rakstura īpašības bija svarīgi faktori Latvijas izveidē, prezentācija Kolonnu zālē sniegs vizuālu priekšstatu, kādā situācijā bija Rīga Latvijas pirmajā gadskārtā 1919. gadā un kādu to redzam un izjūtam šodien, kad svinam mūsu valsts 101. gadskārtu. Ekskursiju-prezentāciju vadīs muzeja pedagogs, vēsturnieks Dāvis Vilcāns.