Pērkot pašdarinātas sveces, aicina atbalstīt grupu mājas izveidi jauniešiem ar īpašām vajadzībām

Dzīvot patstāvīgu dzīvi vēlās ikviens sabiedrības loceklis. Biedrības „Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi” rūpējās, lai jauniešiem ar invaliditāti būtu iespēja ērti justies apkārtējo vidū un sniegt savu ieguldījumu sabiedrībai. 

Jauniešiem ar smagām invaliditātes problēmām biedrība sniedz iespēju radoši izpausties un justies vajadzīgiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jauniešiem ar smagām invaliditātes problēmām biedrība sniedz iespēju radoši izpausties un justies vajadzīgiem.

Tāpēc tika izveidota jauniešu sveču darbnīca, lai sniegtu prieku un siltumu sveču saņēmējiem, ienākumus veltot grupu mājas izveidei, kur jaunieši varēs dzīvot patstāvīgu dzīvi, pietuvinātu ģimenes apstākļiem. 

Ideja par sveču darbnīcas izveidi biedrība aizguva no Vācijā esošajiem kolēģiem. Tā ir lieliska aktivitāte cilvēkiem ar smagiem kustību traucējumiem, jo to iespējams sadalīt dažādos posmos, lai ikviens cilvēks spētu darboties savu iespēju robežās. Darbs pie sveču radīšanas sniedz arī terapeitisku efektu, kas saistīts ar tausti, skaņu un krāsām. Apmeklējot darbnīcas, jaunieši piedalās dažādos sveču tapšanas procesos – lauž parafīna plāksnes, pilda sveču formas utt. Jaunieši darba procesā centīgi un neatlaidīgi strādā, lai sniegtu patīkamas emocijas sveču saņēmējiem. Katrs jaunietis rada unikālas sveces, kas sniedz mīlestību, neviltotu prieku un lepnumu par paveikto, kā arī veido pielāgotas sveces, piemēram, valsts karoga toņos, neslēpjot prieku par savu valsti.

Jauniešiem ar smagām invaliditātes problēmām biedrība sniedz iespēju radoši izpausties un justies vajadzīgiem. Ikdienā jaunieši dzīvo ģimenēs un nav izolēti no sabiedrības. LKNDZ valdes priekšsēdētāja Inga Šķestere uzsver: „Vecāki nekļūst jaunāki un nogurst. Tas ir tikai normāli, ja cilvēkam ir iespējama sava neatkarīga dzīve, neskatoties uz to, ka ir ļoti smagi attīstības traucējumi. Tie jau nenosaka cilvēka būtību. Cilvēks, pirmkārt, ir vienkārši cilvēks!” 

Veidojot biedrību, tās mērķis bija sniegt iespēju jauniešiem ar smagiem kustību traucējumiem veiksmīgi integrēties sabiedrībā, nevis tikt izolētiem kādā aprūpes iestādē. Biedrības aktivitātes vērstas, lai radītu saikni ar sabiedrību. Savukārt paša projekta – jauniešu grupu mājas izveide – ir būtiska, jo plānots, ka tur varēs dzīvot personas, kas sasniegušas 18 gadu vecumu, kurām ir grūtības dzīvot patstāvīgi, tāpēc nepieciešams liels atbalsts. Tā varam sniegt iespēju cilvēkiem ar invaliditāti dzīvot neatkarīgu dzīvi un palīdzēt veiksmīgi iekļauties sabiedrībā.

Biedrība  „Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi” sniedz atbalstu, palīdz izzināt, saprast un kopā darīt lietas cilvēkiem ar invaliditāti, kā arī ģimenēm, kas ikdienā sniedz atbalstu cilvēkiem ar invaliditāti. 

Iegādājoties sveces, kuras radījuši jaunieši ar smagiem kustību traucējumiem, Jūs palīdzēsiet sasniegt mērķi – grupas mājas izveide, kā arī atbalstīsiet radošo aktivitāšu nodrošināšanu. Iespēja atbalstīt biedrību „Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi” iespējams Rīgā, Imantas 8. Līnija 1, korpuss 3.

Aicinām valsts svētkos iedegt īpašo sveci un atbalstīt jauniešus, kuri vēlas dzīvot neatkarīgi un sniegt savu artavu Latvijas sabiedrībai. 

Biedrības „Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi” konts ziedojumiem:
“Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi” biedrība,
Reģ nr. 40008150439,
Konts: LV36HABA0551043713971

 

Reklāma
Reklāma