Kā rīkoties ar puraviem rudenī? + receptes to veselīgai notiesāšanai

Puravs ir lielisks, aukstumizturīgs dārzenis, kas audzēšanas ziņā labi piemērojas mūsu klimatiskajiem apstākļiem, tātad varam to uzskatīt par savējo. Garšas ziņā puravs ir maigāks par savu līdzinieku – sīpolu, tāpēc iesakāms tiem, kuriem sīpolu sīvums šķiet par asu, bet aromāts – par uzmācīgu.

 

Puravi ir izturīgi, tāpēc tie ilgi var palikt dārzā .

FOTO: Shutterstock.com

Puravi ir izturīgi, tāpēc tie ilgi var palikt dārzā .

■ Novembrī izraktiem puraviem nedaudz saīsina lapas, tos liek kastē vai spainī ar mazliet miklām smiltīm un uzglabā vēsā pagrabā vai citā līdzīgā telpā.

■ Sala izturīgu šķirņu puravus var atstāt dobē visu ziemu, tomēr aukstākā laikā vēlams dobi pārklāt ar zariem vai agrotīklu.

■ Ja ziema ir pietiekami maiga, puravus var izrakt jebkurā laikā, kad nav sala. Izrok vienīgi tik daudz, cik nepieciešams apēšanai.
 

Lasi arī: Zaļais puravs - garšaugs pret spēku izsīkumu un aptaukošanos 

Reklāma
Reklāma


Kā pareizi izrakt puravu?
Ar dakšu mazliet paceļ uz augšu zemi ar visu puravu, lai varētu to vieglāk izvilkt laukā. Bet, ja šādi puspaceltu puravu tā arī atstāj uz pāris stundām un tikai pēc tam pilnībā novāc, tajā jūtami samazinās nitrātu daudzums.

 

Avots: Jauns.lv, žurnāls "100 Labi Padomi"

Saistītie raksti