Kā izvēlēties bērnam ziemas kombinezonu?

Tuvojoties aukstajai sezonai, laiks sagādāt bērniem kombinezonu. Kam pievērst uzmanību, iegādājoties ziemas bērnu virsdrēbes? 

FOTO: Jānis Saliņš

FOTO: Mammamuntetiem.lv

FOTO: Jānis Saliņš

Mazuļiem, zīdaiņiem piemērotākais būs guļammaisa tipa kombinezons, kurus viegli izmantot gan ratos, gan autokrēsliņos, gan nepieciešamības gadījumā nomainīt autiņbiksītes. Vislabāk, ja tas ir vienu izmēru lielāks par mazuļa apģērba izmēru. 

FOTO:  Zīdaiņiem būs šāda tipa vispiemērotākais kombinezons un vēlams iegādāties vienu izmēru lielāku

 

Pirmsskolas vecuma bērniem praktiskāka izvēle ir viendaļīgs kombinezons. Pirmkārt, mazajam bērnudārzniekam pašam to būs vieglāk uzvilkt un novilkt. Otrkārt, šajā vecumā bērni ir kustīgi, patīk vārtīties sniegā un viendaļīgais kombinezons nosegs muguriņu, un neļaus sniegam nekur ielīst. 


Taču, ja ģimene ziemas pastaigas bieži mēdz apvienot ar veikala apmeklējumu vai braucieniem auto, tad piemērotāks būs divdaļīgs kombinezons. Esot iekštelpās, jaku varēs ērti novilkt, lai pasargātu bērnu no sakaršanas. Divdaļīgā kombinezona vēl viena pozitīvā īpašība ir bikšu lences, kas ir regulējamas, tāpēc iespējams, ka arī nākošajā sezonā bikses joprojām derēs. 

 

Foto: Pirmskolas vecuma bērniem jāizvērtē kādu kombinezonu iegādāties divdaļīgo vai viendaļīgo kombinezonu

 

Virsdrēbju izvēle pēc materiāla. Izpētiet apģērba apraksta šilti – tajā ražotāji parasti norāda, cik konkrētais materiāls ir vēja un mitruma necaurlaidīgs. Jo lielāks skaitlis, jo materiāls labāk pasargās no samirkšanas. Taču vienlaikus jāpievērš uzmanība arī termoregulācijai, kas ļauj iztvaikot mitrumam no apģērba. Šo termoregulāciju nodrošina speciāla membrāna, kas iestrādāta audumā, un parasti norādīta uz apģērba birkas ar speciālu simbolu.


Latvijas ziemai piemērots ir 200-300 g biezs siltinājums. Ņem vērā, ka bērna pastaigas vienmēr ir aktīvas, tādēļ, izvēloties divdaļīgu kombinezonu, bikses var būt nedaudz plānākas – bērnam būs vieglāk kustēties un, atrodoties kustībā, viņš nesakarsīs. 

Pastāv arī speciāli apstrādāti audumi, kas atgrūž netīrumus un mitrumu, šādā veidā pasargājot kombinezonus no nolietojuma. Mūsdienās ir pat speciālas kombinezonu līnijas, kuru virsējais materiāls ceļgalu rajonā,  uz elkoņiem un sēžamdaļas ir īpaši  nodilumizturīgs.

 

Reklāma
Reklāma

 

Dizains, krāsa un praktiskums. Bērna apģērbam ir jābūt gaumīgam, praktiskam un drošam! Svarīgi, lai ziemas virsdrēbēs ir iestrādāti gaismu atstarojoši elementi – tas ir būtiski bērna drošībai. Tāpat ir vērtīgi, ja bikšu galos ir gumijas, kas neļaus biksēm savilkties uz augšu un sniegam nokļūt zābakos. 

FOTO:   Ja bikšu galos ir gumijas, kas neļaus biksēm savilkties uz augšu un sniegam nokļūt zābakos

 

FOTO:  Visus kombinezonus var iegādāties veikalā Baby City Toy City.

 

Izvēlies savu kombinezonu no plašā klāsta Baby City Toy City veikalos Rīgā:

 

Purvciemā, A. Deglava iela 47 un Imantā, Slokas ielā 161

Fotogrāfs: Jānis Saliņš un modelis Gustavs