Siguldas bērniem pēc saindēšanās ar pārtiku arvien klājas smagi

Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā ārstēšanos šobrīd turpina trīs bērni, kuri inficējušies ar zarnu infekciju Siguldas pusē, informēja slimnīcas pārstāve Vita Šteina.

Pēc saindēšanās ar pārtiku trīs bērnudārznieki joprojām atrodas intensīvās terapijas nodaļā.

FOTO: Shutterstock.com

Pēc saindēšanās ar pārtiku trīs bērnudārznieki joprojām atrodas intensīvās terapijas nodaļā.

Trīs bērni vēl aizvien atrodas intensīvās terapijas nodaļā un viņu stāvoklis tiek raksturots kā smags, bet stabils. Šteina atzīmēja, ka ārstēšanās process šiem bērniem varētu ilgt vairākas nedēļas.

Patlaban salmoneloze laboratoriski pierādīta deviņiem bērniem, kuriem bija akūtas zarnu infekcijas simptomi.

Analizējot līdz šim atklāto salmonelozes slimnieku saslimšanas datumus, SPKC secinājis, ka inficēšanās, visticamāk, notikusi no 9. līdz 11.septembrim.

Līdz ar to kopējais epidemioloģiskās izmeklēšanas laikā atklāto cilvēku skaits ar zarnu infekcijas slimību simptomiem ir 40, tostarp 36 bērni un četri pirmsskolas izglītības iestāžu darbinieki. Šajā skaitā iekļauti cilvēki, kuriem jau laboratoriski apstiprināta salmoneloze vai STEC infekcija.

STEC infekcijas gadījumi, kas apstiprināti laboratoriski, ir saistīti ar trim Siguldas pirmsskolas izglītības iestādēm, tostarp "Ieviņa", "Saulīte" un "Pīlādzītis". Tikmēr salmonelozes gadījumi saistīti ar divām iestādēm - "Ieviņa" un "Tornīši". Iestāde "Ieviņa" saistīta gan ar STEC infekciju, gan ar salmonelozi.

Reklāma
Reklāma

Vairāki paraugi vēl ir testēšanas procesā, atgādina SPKC. Epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās visās minētajās vietās.

Salmonelozes skartajām pirmsskolas izglītības iestādēm SPKC epidemiologi sniedza papildu rekomendācijas. Par salmonelozes uzliesmojumu informēts arī Pārtikas un veterinārais dienests (PVD).

 

Avots: www.jauns.lv.