Daudzbērnu ģimenēm sola atbalstu mājokļa iegādei

Nākamā gada budžetā 3,6 miljonus eiro plānots atvēlēt atbalstam daudzbērnu ģimenēm mājokļa iegādei vai būvniecībai. Valdības apstiprinātās nākamā gada valsts budžeta prioritātes septiņus miljonus eiro paredz demogrāfijas jautājumu risināšanai.

Līdzekļi plānoti arī Goda ģimenes 3+ apliecības tvēruma paplašināšanai – paredzēts, ka apliecību varētu saņemt arī vecāki, kuri audzina bērnu ar invaliditāti.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Līdzekļi plānoti arī "Goda ģimenes 3+" apliecības tvēruma paplašināšanai – paredzēts, ka apliecību varētu saņemt arī vecāki, kuri audzina bērnu ar invaliditāti.

 

Demogrāfisko lietu centra vadītājs Imants Parādnieks informē, ka finansējuma izlietojuma pozīcijas iesniegtas Finanšu ministrijai, līdz ar to, iespējams, līdzekļu apmēri katram no mērķiem varētu tikt precizēti.

Plānots, ka ģimenes, kurās ir vismaz trīs atvases, varēs pretendēt uz atbalstu 8000 līdz 12 000 eiro apmērā.

“Būs īpaši nosacījumi, lai varētu kvalificēties – ģimenes lielums, reģions. Tas vēl ir diskusiju objekts, kad programma tiks ielikta budžetā,” teic Parādnieks.

Līdzekļi plānoti arī "Goda ģimenes 3+" apliecības tvēruma paplašināšanai – paredzēts, ka apliecību varētu saņemt arī vecāki, kuri audzina bērnu ar invaliditāti. Tāpat paredzēts ar iedzīvotāju ienākumu nodokli neaplikt darba devēja piešķirtu bērna piedzimšanas pabalstu, kas nepārsniedz 250 eiro. Plānots turpināt programmu "Ģimenei draudzīga pašvaldība" un ieviest jaunu – "Ģimenei draudzīga darbavieta". Papildus plānots nodrošināt arī bērnu rehabilitācijas programmu.

Reklāma
Reklāma

 

 

Avots: www.jauns.lv