Jaunākā māmiņa pasaulē - 5 gadus vecā meitene no Peru. FOTO

Medicīnas brīnums  - tā mediķi joprojām sauc 5 gadus 7 mēnešus un 17 dienas vecās peruāņu meitenes Linas Medinas grūtniecību un dzemdības, kas notika tālajā 1939. gadā. Vairs pasaules medicīnas vēsturē līdzīgs gadījums nav piefiksēts.

Foto no portāla vitag.es

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no portāla vitag.es

Pusotru mēnesi pēc tam, kad vecāki meitu Medinu atveda pie ārsta ar ar neizprotamu kaiti - strauji augošu vēderu, meitene ar ķeizargrieziena palīdzību laida pasaulē dēlu. Puisītis Žerārds piedzima 1939. gada 14. maijā. Viņš bija pilnīgi vesels 2,7 kilogramus smags bērniņš. Jaundzimušais tiks poe sava vārda par godu dakterim, kas viņu pieņēma.

Lēmums par ķeizargriezienu tika pieņemts tāpēc, ka piecgadīgās meitenes iegurnis bija par šauru, lai bērns piedzimtu dabīgās dzemdībās, toties iekšējie dzimumorgāni, kā atklājās operācijas laikā, bija pilnībā nobrieduši un gatavi bērniņa ieņemšanai un iznēsāšanai. 
Lina Meidna bija pāragri nobriedusi maza meitene. Pirmās mēnešreizes Lina sagaidīja 3 gadu vecumā.  Četru gadu vecumā meitene bija pilnībā attīstījušās krūtis. 

Oficiāli nav zināms, kas ir Medinas bērna tēvs, bet pieļauj, ka vainīgais bija meitenes tēvs. Uz īsu brīdi policijā bija ierosināta krimināllieta pret meitenes tēvu un vīrietis bija pat apcietināts, bet pierādījumu trūkuma dēļ lietu slēdza un Medinas tēvu atbrīvoja. Faktiski Žerārda bioloģiskais tēvs nav zināms. 
 

Reklāma
Reklāma

 

Gadu gaitā šis notikums vairākas reizes ir apšaubīts, uzskatot, ka tas ir viltus stāsts, tomēr medicīnisko dokumentu izpēte liecina, ka fakti nav viltoti.
Žerārds auga ar pārliecību, ka Lina Medina ir viņa vecākā māsa. Desmit gadu vecumā viņš uzzināja, ka Medina ir viņa māmiņa. Nomira Žerārs 40 gadu vecumā no kaulu vēža.

Medinas dzīve izveidojās pavisam ikdienišķa. Jaunībā sieviete strādā par sekretāri Limas slimnīcā, ieguva izglītību un apprecējās. 1972. gadā piedzima viņas otrs bērns. Nomira Medina 2005. gadā, atsakoties sniegt intervijas. No intervijām atsakās arī viņas jaunākais dēls, kas šobrīd dzīvo Mehiko.

Saistītie raksti