Ir sācies vasaras festivālu maratons: ar ko šogad pārsteigs kaimiņvalstu pasākumi

Ar katru gadu strauji aug gan vasaras festivālu, gan to dalībnieku skaits. Jau ierasti ir dažādu žanru mūzikas pasākumi, tomēr aplūkojot kaimiņvalstu festivālu programmas, iespējams atrast visdažādākos pasākumus, dažāda vecuma apmeklētājiem: deju vai teātra darbnīcas un neaizmirstami koncerti.

Uz visiem festivāliem ērti var tikt, izmantojot starptautiskos maršruta autobusus

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Uz visiem festivāliem ērti var tikt, izmantojot starptautiskos maršruta autobusus

Lietuva

Klaipēdas sound festival

"Klaipeda Sound" – jauns elektroniskās mūzikas festivāls, kurš norit Klaipēdas dienviddaļā, Klaipēdas ostas teritorijā. Festivāla pilsētiņa atradīsies Kuršu jomā, zem klajas debess. Programmā paredzētas 3 muzikālās skatuves un viena konferenču skatuve, kurā tiks aplūkotas pasaules elektroniskās mūzikas aktuālijas.

Blūza naktis
Festivāls “Bliuzo Naktys” – tradīcijām bagātākais mūzikas festivāls Lietuvā, kurš norit zem klajas debess, vasarā. Visbiežāk tiek atskaņotas ģitāras, mutes ermoņikas, bungu, saksofona un citu instrumentu skaņas, kā arī īpašais blūza mūzikas vokāls festivāla viesus, kaut reizi gadā, aicina ieklausīties īstenā blūzā, pabūt pie dabas ar tuvajiem.
Festivālā viesojas ne tikai dalībnieki no Lietuvas. Dalībnieku starpā ir mākslinieki no ASV, Lielbritānijas, Dānijas un Baltijas valstīm. Festivāla dalībnieki nereti nevēlas atstāt šo pasākumu, pateicoties tā lieliskajai aurai. Pasākumi sākas 5. jūlijā.

Žagares ķiršu festivāls
Katru gadu, trešajās jūlija brīvdienās, vienā no senākajām Lietuvas pilsētām – Žagarē norit populārākais festivāls – Žagares ķiršu festivāls. 2019. g. Žagares ķiršu festivāls norisināsies jau piecpadsmito reizi no 19. – 21. Jūlijam. Tradicionālais ķiršu tirgus, oriģināli putnu biedēkļi, kuri rotās pilsētu, iespaidīga koncertu programma ar zināmākajiem Lietuvas māksliniekiem, dažādas sporta aktivitātes un citi kultūras pasākumi aicinās iepazīties ar šī reģiona vērtībām un īpatnību. Pasākums sākas 19. jūlijā.


Devilstone
Devilstone – šis ir inovatīvs un krāsains alternatīvās mūzikas festivāls zem klajas debess. Jau vairāk kā desmit gadus, Devilstone stāda priekšā aktuālākos roka, metāla un elektroniskās alternatīvās mūzikas veidotājus no visas Eiropas, kā arī no Lietuvas. Uz četrām skatuvēm, jaunas mūzikas vēsmas prezentēs vairāk nekā 50 jaunatklājumu, kurus papildinās īpaša un šokējoša mākslinieciskā programma. Festivāls sākas 11. jūlijā.

Igaunija

Tallinas dzimšanas diena un ģimenes diena
Tallina šogad svin 800-to dzimšanas dienu. Šajā sakarā pilsētā paredzēti visdažādākie pasākumi. Svarīgs jubilejas akcents – ģimenes diena, kura tiks atzīmēta kopā ar pilsētas jubileju. Dažādās vietās un uz dažādām skatuvēm apmeklētājus sagaidīs mākslas, mūzikas, deju priekšnesumi, kā arī daudz un dažādi pārsteigumi. 


Sweet spot festivāls
28. – 29. jūnijā, Igaunijā norit saldākais vasaras festivāls, kurš piesaista daudzus, romantiski noskaņotus cilvēkus, iedvesmojošas mūzikas un aizkustinošas mākslas cienītājus. Viss noritēs Tallinas centra parkā. Divās festivāla dienās, uz dažādām skatuvēm sevi atrādīs augsta līmeņa mākslinieki un mūziķi, amatieri. Festivāls ir domāts dažādu mūsdienu mākslinieku un mūzikas grupu priekšnesumiem.


Tallinas jūras dienas
Jūras dienas – viens no grandiozākajiem, ikgadējiem pasākumiem Tallinā. Tāpat kā 800-tās dzimšanas dienas svētki, arī šis ir ģimenei draudzīgs. Festivāla pasākumi atbilst nosaukumam – Jūra un viss ap to. Oficiālās daļas laikā noritēs tūrisma un jūrnieku konference, izklaides programmas laikā būs iespēja apmeklēt dažādus koncertus, izpeldēt ar laivu, piedalīties Tallinas burāšanas sacensībās, apmeklēt lielākos ostas kuģus, kā arī piedzīvot lieliskākos iespaidus. Pasākums sākas 11. jūlijā.


Viduslaiku dienas
Pasākuma laikā sagaidāms ceļojums uz 500 gadus attālu pagātni. Festivāla sirds atradīsies pilsētas rātsnamā, kurā norisināsies iespaidīgs tirgus. Plašs viduslaiku tematikas priekšnesumu klāsts norisināsies blakus Sv. Nikolaja baznīcai. Bērni šeit varēs piedalīties bruņinieku skolā un loku turnīrā. Pilsētas rātsnamā norisināsies ikgadējais viduslaiku karnevāls. Pasākums norisināsies tajās pašās dienās, kā Tallinas jūras dienas - no 11.  –  14. jūlijam.


Ukraina

Leopolis džeza festivāls
Par šo festivālu cilvēki runā ne tikai Ukrainā. Leopoles festivāls, kurš norisinās Ļvovā, iekļauts labāko džeza pasākumu, Eiropā desmitniekā. Līdzi 2017. gadam tas tika dēvēts par Alpha džeza festivālu, tomēr pasākuma organizatori nosaukumu nomainīja. Festivāls piesaista labākos māksliniekus no visas pasaules, savukārt apmeklētāju skaits sasniedz ap 40 000 katru gadu. Koncerti notiek uz trīs skatuvēm, no kurām divas ir bezmaksas. Papildus koncertiem būs iespējams klausīties džeza improvizācijās, piedalīties darbnīcās. Īsteniem džeza cienītājiem šis festivāls – neaizmirstams piedzīvojums. Festivāla sākums – 27. jūnijs.

Festivāls Gogol
Kultūras fenomens – tieši tā iespējams nosaukt šo festivālu. Festivālā pulsē dažādu mākslas sfēru ritmi. Šeit iespējams vērot izrādes, muzikālos priekšnesumus, media instalācijas, filmas. Pasākumi norit arī galerijās, kā arī iespējams piedalīties lasītāju sanāksmēs. Festivālā iekļauta arī izglītojošā programma, kuras laikā katram ir iespēja iepazīt un apgūt aktiermākslu, dejas vai pat filmu veidošanas pamatus. Festivāls paredzēts Kijevā, augusta sākumā.

Atlas brīvdienas
Atlas brīvdienas – grandiozais Kijevas festivāls, kurš norit vairākās pilsētas vietās un iezīmējas ar iespaidīgu programmu. Šajā festivālā ir viesojušies tādi mākslinieki kā: Apocalyptica, The Prodigy, John Newman, Three Days Grace, Alex Clare, vai slavenā Ukrainas māksliniece, kura pagājušā gadā uzstājās Eirovīzijā - Jamala. Festivāla robežās ir arī telšu pilsētiņa, tomēr nakšņot nav obligāti. Apmeklējumi festivāla ietvaros - neierobežoti. Festivāls norit no 4. – 8. jūlijam.

Polija

Opener’s festivāls
Opener’s festivāls – viens no lielākajiem pasākumiem Polijā. Labākie iespaidi piedzīvojami, ja rezervējat vietu telšu pilsētiņā un noskaņojaties 4 dienu ilgai ballītei. Festivālu apmeklējušas jau tādas zvaigznes kā Bruno Mars, Gorillaz, Depeche Mode, Massive Attack un vairums citu, zināmu mākslinieku.

Festivāls Gdaņskas mūza
Šis festivāls ir unikāls ar to, ka tā laikā norit intensīvas, 14 stundu ilgas nodarbības ar pasaules līmeņa hip hop, popping, house, dancehall dejotājiem. Viss norit divās vietās: Dejas mākslas un Flava spēks. Šeit norit deju dueļi, koncerti, sevi izrāda grafiti mākslinieki, darbojas atslābināšanās zona, kura ir īpaši pieprasīta pēc intensīviem trenniņiem.


Soundrive festivāls
Festivālā atklājas unikāla alternatīvās un industriālās mūzikas simfonija. Festivāls netiecas piesaistīt pasaules līmeņa zvaigznes, tieši otrādāk: sniedz iespēju kāpt uz skatuves jauniem, talantīgiem māksliniekiem.

Šī gada kaimiņvalstu vasaras pasākumu programmas apkopojis starptautisko ceļojumu ar autobusu organizatoru Eurolines vadītājs Edmundas Pavlovas.

Reklāma
Reklāma