Vasaras brīvlaiks jau drīz! Kur un kā to nosvinēt? Pasākumu ceļvedis

1. jūnijs ir ne tikai skolēnu vasaras brīvlaika pirmā diena, bet arī Starptautiskā bērnu aizsardzības diena. Šajā dienā daudzviet Latvijā gaidāmi skaisti, vērienīgi un ģimeniski pasākumi. Bezmaksas pasākumu ceļvedis Latvijas pilsētās.

Izvēlies ģimenei tīkamāko vietu un nosviniet vasaras brīvlaika sākšanos! Foto: Artūrs Ķipsts.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izvēlies ģimenei tīkamāko vietu un nosviniet vasaras brīvlaika sākšanos! Foto: Artūrs Ķipsts.

Rīgā – Bērnu dienas festivāls

Koncerti, plaša spēļu zona, brīvdabas kino un boulings, zinātniskie eksperimenti, aizraujošas meistarklases, vizināšanās ar kartingiem un vēl daudzas citas interesantas aktivitātes 1. jūnijā varēs baudīt Rīgā – “Esena dārzos”. Šis būs neaizmirstams piedzīvojums visai ģimenei! Pašiem mazākajiem būs sava īpašā rotaļu telts, rotaļlaukums un lielā smilšu kaste. Festivāla laikā bērniem būs lieliska iespēja noskatīties animācijas filmu par Loti – “Lote un pazudušie pūķi”. 
Līdzi ieteicams ņemt savus piknika groziņus, lai, atvelkot elpu no smiekliem, priekiem un dauzīšanās, varētu baudīt nesteidzīgas pusdienas pie dabas. Piknikošanu varēs papildināt ar gardumiem no vafeļu darbnīcas, saldumiem no “Laimas” un graudaugu pārslām “Milzu!”.
Pasākuma norises laiks: no plkst. 11.00 līdz 15.00. 
Adrese: “Esena Pārdaugavas dārzi”, Dzirciema iela 123.

 

Valmierā – aktīvās atpūtas pasākums

Valmieras estrādē notiks aktīvās atpūtas festivāls ģimenēm – “Kids Wonderland”. Pasākuma galvenais notikums – ģimeņu stafetes dažādās šķēršļu, talantu un atjautības jomās. Saliedēšanās aktivitātēs varēs piedalīties ikviens ģimenes locekli, bet galvenā balva, par kuru cīnīsies ģimenes, būs “Sportiskākās ģimenes” tituls.
Saliedēšanās aktivitātes notiks, sākot no plkst. 11.00, visas dienas garumā. 
Adrese: Valmieras estrāde, Dīvaliņa iela 10A.

 

Siguldā – pilsētas svētki

No 31. maija līdz 2. jūnijam – Mīlētākās pilsētas svētkos – ikviens novadnieks un pilsētas viesi ir gaidīti Siguldā, lai baudītu plašo svētku programmu. Sestdien, 1. jūnijā, plkst. 10.00 siguldiešus modinās novada pūtēju orķestris un svētku īpašie viesi – instrumentālais ansamblis “Sambrassa” no Vācijas, bet Svētku laukumā turpināsies Siguldas novada uzņēmēju izstāde  “Nākotnes burziņš”, projekta “Novadu garša” aktivitātes un svētku restorāns “Vasaras garšu dārzs”. No plkst. 15.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā un laukumā pie kultūras centra “Siguldas devons” ar baudāmiem koncertiem priecēs Siguldas novada amatiermākslas kolektīvi. Būs arī kāds pavisam īpašs koncerts jeb muzikāli teatrālā dziesmuspēle par Siguldu bērna acīm – “Es esmu Sigulda”. 
Adrese: Siguldas dzelzceļa stacijas laukums, Ausekļa iela 6; laukums pie kultūras centra “Siguldas devons”, Pils iela 10.

 

Salaspilī – novada svētki “Ar savējiem būt roku rokā”

No 25. maija līdz 2. jūnijam Salaspilī tiek svinēti novada svētki. Izklaides iespējas visai ģimenei!
1. jūnijā novada iedzīvotāji un viesi varēs apmeklēt amatnieku un mājražotāju tirdziņu, kā arī piedalīties lielajā svētku gājienā un fotografēties kopbildei Latvijas kontūrā. Svētkus papildinās “Lustīgā ziņģu un danču andele” ar Liepājas teātra aktrišu kopu, dažādas bērnu izklaides un sporta pasākumi. Vakarā uz novada svētku galvenās skatuves pulcēsies tādi mākslinieki kā “Triānas parks” un Agnese Rakovska, “The Sound Poets”, Gacho, Ralfs Eilands ar pavadošo grupu un “Pulse Effect”. Koncerta noslēgumā – svētku uguņošana.
Adrese: Salaspils Sporta nama stadions, Rudzu iela 2; kultūras nams “Rīgava” un Rīgavas mūzikas un mākslas dārzs, Līvzemes iela 7; Nacionālais botāniskais dārzs, Miera iela 1.

 

Kuldīgā – jauniešu diena

Reklāma
Reklāma

Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centrs aicina uz jauniešu svētkiem. Pasākumā jauniešiem būs iespēja ne tikai skatīties ekstrēmās sacensības, bet arī tajās piedalīties. Tāpat varēs iesaistīties mūsdienu deju un kustību festivālā. Kuldīgas novada jaunieši svētku laikā varēs tikties ar dažādu nozaru personībām.
Pasākuma sākums plkst. 12.00. 
Adrese: Kuldīgas pilsētas estrāde, Pētera iela 5.

 

Cēsīs – bērnu svētki

Maija parkā un tā apkārtnē 1. jūnijā tiks atzīmēta Starptautiskā bērnu aizsardzības diena. Tie ir svētki, kas Cēsīs kļuvuši par skaistu un krāšņu tradīciju, kopā pulcējot ģimenes ar bērniem. Pasākuma laikā ikvienam būs iespēja iesaistīties radošās, izzinošās un izglītojošās aktivitātēs, piedalīties sportiskās spēlēs un baudīt muzikālu koncertu.
Pasākuma norises laiks: no plkst. 11.00 līdz 15.00.
Adrese: Maija parks, Lenču iela 2.

 

Daugavpilī – aktīva atpūta visai ģimenei

Brīvlaika pirmā diena tiks atzīmēta arī Daugavpilī! Pasākuma ideja – radīt sacensību garu bērniem un jauniešiem, lai šo dienu pavadītu kopā ar ģimeni un, izpildot uzdevumus, iegūtu vērtīgas balvas, kā arī baudītu muzikāla koncerta priekšnesumus. Piedalīties sacensībās varēs komandās, sākot no diviem cilvēkiem. Komandām būs jāpārvar stafetes un citi šķēršļi.
Svētku apmeklētājus priecēs Daugavpils dejotāji un dziedātāji, kuri papildinās jautrās ģimeņu stafetes ar muzikāliem un radošiem priekšnesumiem.
Pasākuma norises laiks: no plkst. 16.00 līdz 19.00.
Adrese: Daugavpils centrālais parks, Raiņa iela 27.

 

Jēkabpilī – jautri svētki bērniem

Starptautiskās bērnu aizsardzības dienas atzīmēšana Jēkabpilī kļuvusi par skaistu un neaizmirstamu tradīciju. Svētki sāksies ar jestru gājienu, kurā pievienosies arī Lācītis, Vāvere, Princese un mazie poniji. Kena parkā uz estrādes skatuves uzstāsies tādi mūziķi kā Aija Andrejeva, Marts Kristiāns Kalniņš un Goran Gora. Svētku laikā izklaides visām gaumēm – “Kurmja rakums”, “Galda boulings”, “Trakais braucējs” un citas atrakcijas. Būs radiovadāmo mašīnu trase un elektroauto noma, kā arī dažādas radošās darbnīcas, sporta sektori, piepūšamās atrakcijas, seju apgleznošana, karuseļi, popkorns un cukurvate! Šajā dienā ikviens mazais pasākuma apmeklētājs aicināts ietērpties princeses vai prinča tērpā un piedalīties “Princešu un Prinču parādē”.
Pasākuma norises laiks: no plkst. 11.00 līdz 14.00. 
Adrese: Kena parks, Dambja iela 19.

 

Bauskā – ģimeņu sporta diena

Bauskas pilsētas stadionā norisināsies Sporta diena, kur vecāki ar savām atvasēm varēs ģimeniski, sportiski un radoši pavadīt laiku. Sportiskajās aktivitātēs pirmsskolas vecuma bērni varēs piedalīties gan individuāli, gan kopā ar vecākiem. Paši mazākie svētku apmeklētāji aicināti ņemt līdzi savus braucamos – skrejriteņus, skrituļslidas, velosipēdus u.c. Sporta dienā bērniem būs iespēja sacensties skriešanas disciplīnās, pieveicot lielo stadiona apli. Būs arī rāpošanas čempionāts mazuļiem. Līdzās sportiskajām aktivitātēm būs tādas interesantas un izzinošas nodarbes kā bērnu un jauniešu zinātnes skolas “Laboratorium” eksperimentu šovs, iluzionista Edžus triki un radošā darbnīca “Dārziņš uz palodzes”. Uzstāsies popgrupa “Aprīļa pilieni” un mūsdienu deju grupa “Lēra”.
Ģimeņu sporta dienas sākums plkst. 12.00.
Adrese: Bauskas pilsētas stadions, Uzvaras iela 10/1.