Tet Rīgas maratona EXPO aicina ziedot nevajadzīgos sporta apavus labdarībai

Aicinot ikvienu skrējēju ikdienā domāt  un rīkoties videi draudzīgāk un ilgtspējīgāk, kā arī otrreizējai dzīvei novēlēt ne tikai atkritumus, bet arī sporta ekipējumu, Tet Rīgas maratona EXPO Radisson Blu Hotel Latvija 17. un 18. maijā plkst. 10.00–20.00 darbosies sporta apavu ziedošanas punkts. 

Latvijā joprojām ir liela daļa iedzīvotāju, kuri nevar atļauties iegādāties sev sporta apavus

FOTO: Shutterstock.com

Latvijā joprojām ir liela daļa iedzīvotāju, kuri nevar atļauties iegādāties sev sporta apavus

AS “Latvijas Zaļais punkts” un SIA “Eco Baltia vide” nodrošinātajā apavu ziedošanas punktā varēs nodot labā stāvoklī esošos apavus, lai tie varētu kalpot kādam citam sportot gribētājam, kuram šobrīd nav rocības šādus apavus iegādāties. 

“Zaļā jeb dabai draudzīgā domāšana un dzīvesstils ieņem arvien nozīmīgāku lomu mūsdienu sabiedrībā. Pēdējās desmitgadēs zaļā domāšana strauji ienāk dažādās jomās, tostarp, sportā. Lielākie sporta apavu ražotāji sāk piedāvāt tirgū arī apavus un apģērbus, kas ražoti no otrreizējām izejvielām. Taču Latvijā joprojām ir liela daļa iedzīvotāju, kuri nevar atļauties iegādāties sev sporta apavus. Tāpēc aicinām ikvienu “zaļi” domājošu skrējēju, kuram skapī stāv labi sporta apavi, ko pats kādu iemeslu dēļ neizmanto, tos ziedot kādam citam sportot gribētājam. Tādā veidā var paveikt vairākus labus darbus vienlaikus – dot jaunu dzīvi saviem sporta apaviem, gan palīdzēt kādam līdzcilvēkam,” aicina Kaspars Zakulis, AS “Latvijas Zaļais punkts” direktors.

 

Saziedotie apavi pēc tam tiks sašķiroti, atkārtotai valkāšanai derīgie tiks sagatavoti lietošanai un nodoti kādai no labdarības organizācijām, lai tie nonāktu pie cilvēkiem, kuriem tie tiešām noderēs. Ziedojot apavus, pāris jāsasien kopā, lai tos būtu ērtāk sašķirot, sagatavot un nogādāt jaunajam saimniekam.  

 

Reklāma
Reklāma

Šogad pirmo reizi Tet Rīga maratona trasē darbosies arī ar ilgtspējīgiem risinājumiem iekārtots “Zaļais punkts”, kurā skrējēji varēs atjaunot enerģiju dabai draudzīgā veidā, slāpes veldzējot no pārstrādāta kartona glāzēm, kas bioloģiski noārdās, un šķirojot atkritumus. Šis punkts kalpos arī kā pilotprojekts, lai AS “Latvijas Zaļais punkts” kopā ar maratona organizatoru komandu varētu izvērtēt iespēju tuvākajos gados ilgtspējīgus risinājumus ieviest visā Tet Rīgas maratonā. 

“Zaļais punkts, kuru šogad pirmoreiz ieviesīsim Tet Rīgas maratona trasē, būs pirmais solis ceļā uz zaļāku maratonu nākotnē. Arī neizmantoto sporta apavu ziedošana, līdzās “Zaļā punkta” pilotprojektam, ir, lai arī pavisam vienkāršs, bet nozīmīgs solis, lai mainītu sabiedrības paradumus un mudinātu rūpēties ne tikai par savu, bet arī apkārtējās vides labsajūtu un veselību,” komentē Aigars Nords, “NECom” valdes priekšsēdētājs un Tet Rīgas maratona organizatoru komandas vadītājs. “
 
Tet Rīgas maratons 18.-19.maijā pulcēs teju 40 000 skrējēju. Pirmo reiz Tet Rīga maratons notiks ar IAAF (Starptautiskās vieglatlētikas federācijas) Zelta kvalitātes zīmi (Gold Label), kļūstot par vienīgo maratonu Ziemeļeiropā ar tik augstu starptautisko novērtējumu.