Parādās cerīgas ziņas par 4 promiļu reibumā dzimušo lietuviešu meitenīti

Parādījušās optimistiskas ziņas par Klaipēdas universitātes slimnīcā (Lietuvā) aprīlī dzimušo meitenīti, kas pasaulē nāca, būdama smagā 4 promiļu alkohola reibumā. Mazā šobrīd ir nonākusi pie aizbildnes. Turklāt Telšu bērnu tiesību aizsardzības departamenta vadītājs apgalvo, ka meitenei ir diezgan laba apetīte, viņa guļ labi, un arī nekādas īpašās vajadzības pagaidām nav novērotas.

 

FOTO: Shutterstock.com

Telšu bērnu tiesību aizsardzības departamenta vadītājs Andrejs Pavlovskis portālam Delfi.lt atklājis, ka tiesā ir iesniegta prasība par vecāku tiesību ierobežošanu bioloģiskajai mātei. Tiesa, viņa rīcībā nav informācijas, vai māte savu meitu ir apciemojusi.

Patlaban mazā ir aizvesta uz Telšiem, kur par viņu rūpējas pagaidu aizbildne. Pavlovskis arī zināja stāstīt, ka meitene ēd labi, arī miegs viņai ir labs, esot nogulējusi visu ceļu no Klaipēdas līdz Telšiem. 

Uzreiz pēc dzemdībām nebija skaidrs, vai māte vēlas un ir spējīga rūpēties par meitu. Sākotnēji viņa sliecās, ka atteiksies no bērna, bet pēc pāris dienām paziņoja, ka tomēr pati vēlas viņu audzināt. Tomēr bērnu tiesību aizstāvji ar savu lēmumu atdot meiteni viņas bioloģiskās mātes aprūpē nesteidzas. 

Pavlovskis Lietuvas presei stāsta, ka ar šo sievieti un viņas lietu joprojām tiek strādāts, notiek sadarbība. Viņas vecākā meita aug aprūpes namā, un vai mātei tiks uzticēta otra bērna audzināšana, pagaidām bērnu tiesību speciālists atturas prognozēt.

Jauns.lv jau ziņoja, ka aprīļa beigās Klaipēdā pasaulē nācis mazulis 4 promiļu reibumā. Šāda alkohola deva var būt nāvējoša pat pieaugušam cilvēkam. Mātes asinīs pirms dzemdībām konstatēta divreiz mazāka alkohola koncentrācija - 2 promiles. Ārsti lēš, ka sieviete dzērusi visu grūtniecības laiku.

Reklāma
Reklāma

 

 

No portāla Jauns.lv

Saistītie raksti