Zīmols Happy radījis autiņbiksītes priekšlaikus dzimušiem bērniem un saņem Latvijas Neonatolologu biedrības atbalstu

„Autiņbiksīšu zīmolam Happy ļoti būtiski ir atbalstīt tās ģimenes, kurām bērniņi ir dzimuši priekšlaicīgi. Esam gandarīti, ka varam nodrošināt ģimenēm iespēju un dot mazajam pašu nepieciešamāko brīdī, kad maigums un īpašas rūpes ir tik svarīgas,” stāsta “TZMO Latvija” valdes locekle Ruta Dziļuma. Zīmols Happy, kurš ieguvis Latvijas Neonatologu biedrības atbalstu, piedāvā divu izmēru autiņbiksītes – Happy Nano un Happy Micro – mazuļiem, kuri dzimuši pirms noteiktā laika.

Zīmols Happy radījis autiņbiksītes priekšlaikus dzimušiem bērniem

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Zīmols Happy radījis autiņbiksītes priekšlaikus dzimušiem bērniem

Zīmola Happy autiņbiksītes pašiem mazākajiem jau gadu ir pieejamas tirgū. Pēc sešu mēnešu gariem testiem un dažādām pārbaudēm Latvijas Neonatologu biedrība, kas apvieno ārstus – neonatologus, atbalsta Happy radīto produktu un vērtē to atzinīgi.  Happy Nano un Micro autiņbiksītes teicami nodrošina priekšlaikus dzimuša mazuļa higiēnas prasības. Tās ir īpaši maigas, gaisu caurlaidīgas un ar augstu drošību pret noplūdēm. Autiņbiksītes ir anatomiskas formas ar speciāli izstrādātu mitruma indikatoru. Nesatur lateksu un materiāla balināšanā netiek izmantots hlors. Autiņbiksītes ir dermatoloģiski testētas.

 

Statistika ne vienmēr ir iepriecinoša un daži no mazuļiem, kuri dzimuši priekšlaicīgi, neizdzīvo. Aptuveni 50% bērnu, kuri pasaulē ieradušies pirms 28. grūtniecības nedēļas, var saglabāties nopietnas un paliekošas veselības problēmas. Parasti izdzīvo ap 96% mazuļu, kuri dzimuši no 29. līdz 34. grūtniecības nedēļai. Savukārt tiem bērniem, kuri šaipus puncim pasteigušies tikai dažas nedēļas pirms noteiktā laika, nebūs veselības problēmas turpmākajā dzīvē, bet ir iespējamas uzvedības un mācību apguves grūtības.* Par spīti statistikai speciālisti iedrošina vecākus, jo pētījumi pierāda, jo vairāk vecāki aprūpē savu priekšlaikus dzimušo bērnu – runā ar viņu, pieskaras, maina autiņbiksītes, guļ ķengura pozā un veido āda-āda kontaktu, jo lielākas ir mazuļa izredzes izdzīvot un būt veselam. 


"Katrs bērns ir vērtība un daļa no sabiedrības. Patiess prieks, ka tiek domāts par viņu labsajūtu un komfortu jau no pirmās dienas. Autiņbiksītes, kas speciāli pielāgotas pašiem mazākajiem bērniņiem, ļauj vieglāk strādāt mediķiem un sirdsmierā būt vecākiem. Tā ir viena no svarīgākajām lietām bērniņa aprūpē," atklāj biedrības "Esmu Klāt" vadītāja Sanita Ziediņa.

Priecājamies par ārstu un aprūpes personāla atzinīgajiem vārdiem, jo zinām, ka pat tik rutinēta aprūpe, kā autiņbiksīšu nomaiņa, prasa īpašas rūpes un maigumu bērniem, kuri ir dzimuši priekšlaicīgi


Šī gada sākumā Happy veica īpašu akciju, kuras laikā Rīgas Dzemdību namam, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcai, Liepājas reģionālajai slimnīcai, kā arī Vidzemes slimnīcai dāvināja priekšlaikus dzimušajiem bērniem speciāli radītas autiņbiksītes. Priecājamies par ārstu un aprūpes personāla atzinīgajiem vārdiem, jo zinām, ka pat tik rutinēta aprūpe, kā autiņbiksīšu nomaiņa, prasa īpašas rūpes un maigumu bērniem, kuri ir dzimuši priekšlaicīgi.
 

 

Reklāma
Reklāma

Happy Nano paredzētas bērniem, kas sver mazāk par 700 gramiem, bet Happy Micro bērniem, kuru svars ir no 600 līdz 1200 gramiem. 

Informācijai! 
Ik gadu Latvijā aptuveni katrs desmitais bērns pie saviem vecākiem atsteidzas krietni ātrāk, nekā paredzējuši ārsti. Pasaulē apmēram 5,4 līdz 8 procenti bērnu dzimst pirms noteiktā laika. Šiem bērniem ir izveidota īpaša diena – 17. novembris, kad pasaulē tiek atzīmēta priekšlaikus dzimušo bērnu diena.

Par priekšlaikus dzimušu sauc mazuli, kurš piedzimis ātrāk par 37 pilnām mātes grūtniecības nedēļām (Pasaules Veselības organizācijas definīcija).

Iemesli, kāpēc mazuļi piedzimst pirms noteiktā laika, bieži paliek neatklāti. Priekšlaicīgas dzemdības var ierosināt vairāki apstākļi – mātes iegūtas infekcijas grūtniecības laikā, hroniskas saslimšanas, kaitīgie ieradumi, daudzaugļu grūtniecība u.c. iemesli.* 

Autiņbiksītes priekšlaikus dzimušiem mazuļiem Happy Nano un Happy Micro var iegādāties Benu aptiekā (RDZN), Mēness aptiekā (BKUS), tiešsaistē, kā arī vaicāt tuvākajās aptiekās​. 

Happy piedāvā Premium kvalitātes autiņbiksītes bērniem no <700 g. līdz 16+ kg.

* dati no  www.piedzimuagrak.lv