Radošas rotaļlietas – labākā dāvana katram bērnam

Kad jāiegādājas dāvana mazākajam ģimenes loceklim, parasti izvēle krīt uz dažādām bērnu rotaļlietām, taču to dažādība un lielā izvēle daudziem liek padomāt, kura no tām bērniem būtu ne tikai interesanta, bet arī noderīga. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šādos gadījumos ir vērts pārdomāt par radošumu veicinošām, izglītojošām rotaļlietām,kuras ļaus patīkami pavadīt laiku, un vienlaikus iemācīs arī jaunas lietas. Kādas tās ir rotaļlietas un kāpēc vērts izvēlēties?

 

Radoša domāšana ir noderīga ne tikai tad, kad runājam par mākslu – šī prasme ir noderīga visās dzīves situācijās, piemēram, kad ātri jāizdomā nestandarta risinājumi vai jāizgrozās no kādas situācijas. Attīstīt šo īpašību nav viegli, taču ja sāk no mazotnes, bērniem nākotnē būs daudz vieglāk uz visu skatīties nestandarta kategorijās un šādā veidā dzīvē sasniegt daudz vairāk.

 

Var noderēt tādas rotaļlietas kā plastilīns vai krāsošanas, zīmēšanas komplekti – tie mudinās bērnus domāt radoši, ļaus radīt kaut ko jaunu, unikālu vai vienkārši izvēlēties netradicionālas krāsas ikdienas lietām. Zila saule, zaļa jūra – tie ir tikai daži iespējamie varianti, kas liks Jums pasmaidīt, bet mazulim sniegs daudz patīkamu emociju. Populārākas kļūst arī kinētiskās smiltis, ko vecāki iecienījuši tāpēc, ka tās nelīp pie rokām un nebirst, tāpēc māja saglabājas tīra, tanī pat laikā veidošanas darbi nezaudē savu pievilcību.

 

Reklāma
Reklāma

Spēlējoties ar rotaļlietām, bērni sevī var atklāt savas spēcīgās puses un talantus – varbūt kādam mazulim lieliski veiksies krāsot vai gleznot, tanī pat laikā citus iepriecinās iespēja radīt kaut ko īpatnēju un unikālu. Pievēršot uzmanību mazo interesēm, nākotnē vecāki daudz vieglāk varēs izvēlēties piemērotus pulciņus vai citas nodarbes šo iemaņu attīstīšanai. Noteikti nav sarežģīti atklāt jauno atvašu intereses – pat ar konstruktora palīdzību. Ar to darbojoties, uzreiz var redzēt, vai bērnam interesantāks ir būvēšanas process vai turpmākas fantāziju prasošas rotaļas ar jau uzbūvētajām būvēm. Bieži vien intereses saistītas arī ar dzimumu, tāpēc rotaļlietas zēniem atšķiras no rotaļlietām meitenēm.

 

Palūkoties uz pasauli palīdzēs arī tādas rotaļlietas, kuru radītājiem arī netrūka fantāzijas tās ražojot. Pulkstenis, kuru var uzlādēt ar kartupeļa palīdzību, bērniem paredzētie zinātnes un atklājumu komplekti mudinās mazos vēl vairāk interesēties par viņus ieskaujošo pasauli un ļaus izvairīties no stereotipiskas domāšanas. Tāpēc šāda dāvana vienmēr būs vērtīga un gaidīta. Daudzas no mūsdienu radošām dāvanām piesaista arī vecāku uzmanību, tāpēc doties atklājumu pasaulē varēs visi kopā – līdz ar to tiks attīstīts ne tikai radošums, bet arī tiks stiprinātas attiecības ģimenē.

 

Rotaļlietas bērniem par labu cenu varat iegādāties interneta veikalā 220.lv