Pie kafijas: ķirbju kēkss ar biezpienu
Kēkss, kurš iepriecinās, kad Tev liksies, ka pasaule ir pārāk netaisnīga. Kēkss, kurš ir ne tikai pasakains, bet arī nav sauss. Izklausās neticami? Izmēģini - apsolu, ka neliks vilties!
            
                                                    FOTO: Mammamuntetiem.lv
Lai cepoties kēksa augšpuse neapdegtu, tai uzklāj foliju.
Sastāvdaļas:
- 200g sarīvēta ķirbja
 - 3 olas
 - 200g cukura
 - 1 ēd.k. medus
 - 2 ēd.k. mannas
 - 1 ēd.k. kartupeļu milti
 - 100g eļļas
 - 2 paciņas biezpiena
 - milti
 - kanēlis
 - 1 tējk. sodas
 
Gatavošana:
- Sāc ar olu putošanu - puto ar cukuru, pievienojot mannu, medu un kartupeļu miltus. Visu rūpīgi samaisi.
 - Masai pievieno biezpienu un rīvēto ķirbi, to izmaisi.
 - Tad ielej eļļu un pieliec sodu, un miltus.
 - Miltus liec pēc vajadzības.
 - Mīklai jāsanāk pabiezai, taču joprojām līstošai.
 - Gatavo masu lej kēksa formā, pa virsu uzkaisi kanēļa šķipsniņu. Kanēli ar apļveida kustībām iemaisi kēksā.
 

Recepte: Agita Gabrāne