10 idejas rotaļu lācīšu piknika dienai

Ikvienam bērnībā ir bijis savs rotaļu lācēns vai kāda cita mīļa rotaļlieta, bez kuras nevarēja aizmigt vai doties tālā ceļā. Par godu rotaļu lācēniem, 10.jūlijā tiek atzīmēta rotaļu lācīšu piknika diena. Lūk, 10 idejas, kā šo dienu pavadīt.

10 idejas rotaļu lācīšu piknika dienai

FOTO: Shutterstock.com

Ikvienam bērnībā ir bijis savs rotaļu lācēns vai kāda cita mīļa rotaļlieta, bez kuras nevarēja aizmigt vai doties tālā ceļā. Par godu rotaļu lācēniem, 10.jūlijā tiek atzīmēta rotaļu lācīšu piknika diena. Lūk, 10 idejas, kā šo dienu pavadīt:

  • Uzšuj mīļmantiņu. Ja taviem bērniem vēl nav savas mīļmantiņas, tad šo dienu vari veltīt tam, lai uzšūtu brīnišķīgu rotaļu lācēnu, lelli vai īpašu mantiņu savai mazajai atvasei. To izdarīt nav nemaz tik grūti - tev vajadzēs pāris auduma gabalus, trīs pogas (acīm un degunam), vati vai audumu, mantas piepildīšanai.
  • Pastāsti par savu mīļmantiņu. Varbūt tev ir saglabājusies tava bērnības mīļākā manta, parādi to saviem bērniem un pastāsti par saviem piedzīvojumiem ar to.
  • Ēdienreizes kopā. Ja taviem bērniem jau ir rotaļu lācēns vai varbūt mīļākā sedziņa, bez kuras viņš nespēj aizmigt, tad  pie brokastu, pusdienu un vakariņu galda, atveliet šai lietai goda vietu, piešķir šķīvi, krūzi, karoti utt. Parādi bērnam, ka arī tev viņa manta ir nozīmīga.
  • Iepazīsti sava bērna rotaļu lācēnu. Šajā dienā ļaujiet mīļmantai būt kopā ar jums ik brīdi. Ja bērns vēl ir mazs, palūdz, lai viņš tevi ar to iepazīstina, pasaka, kā sauc un kāpēc viņam šī manta ir tik ļoti mīļa. Velti šo dienu sirsnīgām sarunām, jo bieži vien bērni savas raizes un rūpes uzticis savām mantām nevis vecākiem. Šodien sadraudzējoties un iepazīstoties, iespējams tev būs ļauts uzzināt arī ko tādu, par ko ikdienā ar tevi bērns nerunā.
  • Pikniks brīvā dabā. Tā kā šī ir arī piknika diena, tad ieviesiet ģimenē jaunu tradīciju - 10.jūlijā vienmēr doties piknikā. Svarīgi ir sarūpēt uzkodas, jo dodoties svaigā gaisā vienmēr uzrodas apetīte, tāpēc vari pirms tam izcept pankūkas vai sagriezt svaigus dārzeņus, augļus, der arī kāds našķis. Tikai esiet uzmanīgi, jo saldā smarža pievilinās arī kārās lapsenes.
  • Spēle un rotaļas piknikā. Pikniku vari pārvērt par aktīvu atpūtu pie dabas. Tomēr, arī izvēloties nedoties īstā piknikā, labāk spēles un rotaļas organizēt ārpus ierastās vides. Atkarībā no izvēlētās piknika vietas, spēlējat dažādas spēles - badmintonu, ķerenes, volejbolu, futbolu, ķeriet tauriņus, meklējiet neparastus akmentiņus, celiet smilšu pilis, fantazējiet par mākoņos saredzamo, leciet gumijas, iemāci bērnam svilpot u.c.
  • Radiet paši savu svētku sajūtu. Šo dienu kopā ar ģimeni vari padarīt par īstiem svētkiem. Izrotā māju ar no papīra izgrieztiem lācēniem, uzvelc svētku tērpu sev, bērniem un mīļmantiņām, pagatavo svētku vakariņas.
  • Pārģērbies par rotaļu lācēnu. Vari sarīkot svētkus lielākam bērnu pulciņam, pārģērbjoties par lielu, smaidīgu un sirsnīgu lāci, kas kopā ar bērniem spēlē spēles, dzied dziesmas un kopā pavada laiku.
  • Gardais medus pods. Rotaļu lācīšu piknika diena nav iedomājama bez gardiem medus ēdieniem - medus maizes, cepumi ar medu, brokastu pārslas ar medu, cepta vista medus mērcē, karsts piens ar medu, enerģijas batoniņš ar medu.
  • Vakara pasaka par Vinniju Pūku. Īstam dienas noslēgumā vispiemērotākā grāmata, ko kopīgi lasīt ir Alans Aleksandrs Milns "Vinnijs Pūks".  Visu ģimeni sapulcē vienā gultā, salieniet zem segas un lasiet aizraujošos Pūka piedzīvojumus.
Reklāma
Reklāma