Iznācis jauns bērnu tautas mūzikas albums "TARKŠĶI GANOS"

Iecavas bērnu folkloras kopai „Tarkšķi”, sadarbojoties Iecavas kultūras namam un izdevniecībai „Lauska”, iznācis pirmais disks – GANOS. Albumā „Tarkšķi” iedziedājuši dzīvespriecīgas ganu dziesmas, šūpuļdziesmas, putnu, dzīvnieku dziesmas, ir arī danči un rotaļas. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Bērnu folkloras kopa „Tarkšķi” jau desmit gadus darbojas Iecavā, Zemgalē. Dalībnieki apgūst visdažādāko tradicionālo mūzikas instrumentu (vijoles, kokles, stabules, cītara, ermoņikas, mandolīna u.c.) spēli, tāpat arī dzied, danco, rīko un piedalās nometnēs, paši sev darina tautastērpu elementus, gatavo tradicionālos mūzikas instrumentus, ēdienus, rotājumus. „Tarkšķi” piedalās dažādos pasākumos, festivālos, koncertos gan Latvijā, gan ārpus tās. 

„Tarkšķu” vadītāja Kristīne Karele, pēc profesijas būdama angļu valodas un literatūras skolotāja, par savu sirdsdarbu uzskata folkloras mācīšanu bērniem. Kristīne ieguvusi Lielo Folkloras gada balvu 2007 par izglītības veicināšanu, kā arī kļuvusi par Iecavas Gada cilvēku 2007.

 

Albumā iekļauts arī īpaši sagatavots videoklips vienai no „Tarkšķu” dziesmām – „Cīrulis un pūcīte”.

 

Reklāma
Reklāma

 

"Līčupes" atrodas Iecavas – Stelpes ceļa malā. Braucot no Rīgas, pirms Hesburger nogriežas pa kreisi uz Stelpes ceļu, tad brauc taisni aptuveni 6 km, mājas - divas guļbaļķu būves redzamas labajā pusē, pretī pagriezienam uz Vecumniekiem. Visus interesentus, kam nav sava transporta, pl.18.30 pie Iecavas kultūras nama gaidīs autobuss, kas aizvizinās līdz "Līčupēm" un atpakaļ.

 

Sīkākai informācijai lūdzu zvanīt:  Kristīne Karele – mob. 2652 2510

Ieskaties: www.lauska.lv