Gardā gaileņu zupa

 04. augusts 2010 11:00 Reklāmas projekts

Gaileņu sezona ir pilnā plaukumā, tāpēc i/c Olimpia šefpavāre Lilita visiem iesaka izmēģināt gaileņu zupu, kas Jūs nenoliedzami neatstās vienaldzīgus!


Foto: Shutterstock.com


Ģimenes katls 7 l

  • 1 kg gaileņu
  • 200 g sīpolu
  • 300 g burkānu
  • 300 g kartupeļu
  • Kausētais siers Dzintars pēc garšas
  • Sāls
  • Pipari
  • Skābais krējums


Kārtīgi nomazgājiet un apcepiet gailenes. Kad gailenes atsulojušās, pannā pievienojiet smalki sagrieztus sīpolus. Cep zeltaini brūnus. Smalki sagrieztus vai sarīvētus burkānus cep atsevišķi. Sagriež kartupeļus un kopā ar burkāniem vāra, kad produkti tuvojas gatavībai, pievieno gaileņu masu. Kad zupa teju gatava, pēdējo pievieno kausēto sieru Dzintars. Sāls un pipari pēc garšas. Kad zupa uzmet burbuli, tā ir gatava.

Labu apetīti!
I/c Olimpia kafejnīca Pipars