Kopā ar bērnu izgatavo brīnumu rūķīti!

Tas ir tik skaisti — ticēt brīnumam. Tāpēc kopā ar bērnu uzdariniet brīnumu rūķīti, kas ik rītu līdz pat Ziemassvētkiem tavam ķiparam atnes kādu mazītiņu pārsteigumu. Rūķītis pagatavojams ātri un vienkārši, toties — cik daudz prieka tas atnes!

FOTO: no personīgā arhīva

Izdzirdējis ierosinājumu pagatavot Rūķīti, kurš nes mazas dāvaniņas, mans trīsgadnieks bija ļoti ieinteresēts un uzreiz bija gatavs ķerties pie darba. Un ar paveikto bija tik gandarīts, ka teica: „Nolikšu to pie gultas uz plauktiņa, lai Rūķītis neaiziet.” 
Atceries, ka Rūķītis ir tas, kas nes mazus prieciņus, lielās dāvanas gādās Ziemassvētku vecītis — tas bērnam noteikti jāizstāsta. Dēlam Klāvam ieteicu parunāt ar Rūķīti un viņam izstāstīt savas vēlmes par dāvanām. Notupies ceļos pie Rūķīša, Klāvs viņam teica: „Lūdzu, atnes man melnas konfektes — melnas kā tavas acis!” Starp citu, mūsu mājās šis Rūķītis arī raugās, vai bērns klausa, citādi nākamajā rītā dāvaniņas nebūs.:)


Rūķīša gatavošana
Nepieciešams: aplikācijas papīrs, kāds cietāks papīrs, tualetes papīra rullītis, līme, mazliet vates, flomāsteri vai zīmuļi, papīra līme, šķēres.

SKATI FOTO GALERIJU!

Reklāma
Reklāma


Process
1.    Rūķīša jaciņa. Ļauj, lai bērns no aplikāciju papīra klāsta pats izvēlas sev tīkamāko krāsu Rūķīša jaciņai! Ja mazais krāsas vēl nepazīst, vari viņam stāstīt un mācīt, rosinot asociācijas — jaciņu dzeltenu kā saule, zaļu kā eglīte utt. Tad nogrieziet strēmeli izvēlētā papīra, un mudini vienu pusi tai noklāt ar līmi — visērtāk bērnam to būs darīt ar sauso papīra līmi.
2.    Cepurīte. Tās darināšanā var izmantot gan aplikāciju papīru, ko uzlīmē uz cietāka papīra, gan arī kādu no bērna nepabeigtajiem mākslas darbiem. Mēs ar Klāvu izvēlējāmies otro variantu. Un arī šajā gadījumā lūdzu, lai viņš izvēlas, kuru fragmentu no darbiņa pārveidosim cepurē. Tādējādi Rūķītis tika pie raibu raibās mices.
3.     Sejiņa un bārda. Rūķa acis un mutīti ar mazo mākslinieku zīmējām, flomāsteru turot abi — katram gadījumam. Tad pielīmējām bārdu, uzacis un no vates uztaisījām arī pušķi cepurītei. Un — Rūķis gatavs!

 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, trīsgadīgā Klāva māmiņa