Rīgā kādā ģimenē piedzimuši trīnīši - trīs braši puikas

Pagājušajā nedēļā, 24.oktobrī, Rīgas Dzemdību namā pasaulē nākuši šogad pirmie trīnīši Latvijā. Kāda rīdzinieku ģimene sagaidījusi trīs brašus puikas, portāls mammamuntetiem.lv uzzināja Rīgas domē. Arī mēs sveicam jaunos vecākus!

Rīgā piedzimušo šogad pirmie trīnīši - trīs puikas.

FOTO: Marika Eglīte

Rīgā piedzimušo šogad pirmie trīnīši - trīs puikas.

 

Vecāki - tēvs Eduards Vorslavāns un māte Svitlana Mitkova atzinusi, ka bērniņi ģimenē ir ļoti gaidīti, un tagad jūtas bezgala laimīgi par saviem trīs puikām, kam doti vārdi Artēmijs, Iļja un Pāvels. Māmiņas un bērnu veselības stāvoklis ir labs. 

 

Māmiņa izsaka sirsnīgu pateicību Rīgas Dzemdību nama Jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļas personālam, un jo īpaši ārstei Gunai Bārtulei, par sniegto atbalstu, labi un profesionāli organizēto darbu, iejūtīgo attieksmi un uzmanību pret māmiņu un jaundzimušajiem puikām.

 

Reklāma
Reklāma

Saskaņā ar Rīgas domes saistošajiem noteikumiem par vienreizēju pabalstu ģimenei sakarā ar bērna piedzimšanu pašvaldība piešķir vienreizēju pabalstu ģimenei sakarā ar bērna piedzimšanu, lai sniegtu materiālu atbalstu jaundzimušā vajadzību nodrošināšanai. Pabalsta apmērs ir Ls 100 par katru jaundzimušo bērnu. Rīgas pašvaldībā šogad līdz 25.oktobrim jaundzimušā pabalsts ir piešķirts 5 565 personām, kopumā par Ls 556 500. 2012. gadā šo pabalstu saņēma 6496 jaundzimušo rīdzinieku vecāki, izmaksājot Ls 649 600.

 

Savukārt trīnīšu ģimenēm Rīgas dome līdz šim ir piešķīrusi pabalstus Ls 3000 apmērā. Par katru gadījumu tiek pieņemts Finanšu un administrācijas lietu komitejas lēmums. Rīgas Dzemdību namā šogad tie ir pirmie trīnīši. 2011.gadā piedzima trīnīši trīs, bet 2012. gadā divās rīdzinieku ģimenēs.