RTU eksperimentu darbnīcas no 24. līdz 26.maijam Ķīpsalā

No 24. līdz 26. maijam Rīgā norisināsies pasākums «Bērnu pasaule un Kas te? Es te! Ķīpsalā 2013», kurā varēs piedalīties RTU eksperimentu darbnīcās. Mazie pētnieki uzzinās, kas ir elektrība, magnētisms, kā arī iegūs polimēru, izveidos elektrības detektoru un radīs transporta līdzekļus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bērni aicināti veikt pirmos soļus tehniskajās un inženierzinātnēs, piedaloties Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) četrās eksperimentu darbnīcās no 24. līdz 26. maijam pasākumā «Bērnu pasaule un Kas te? Es te! Ķīpsalā 2013». Mazie pētnieki uzzinās, kas ir elektrība, magnētisms, kā arī iegūs polimēru, izveidos elektrības detektoru un radīs transporta līdzekļus. 

 

Vara eksperimentu kvartālā darbosies četras RTU zinātniskās un radošās darbnīcas: «Fizikas eksperimentu darbnīca», «Krāsainā gļota», «Elektroskopi» un «Krūzīšu transports».

 

«Fizikas eksperimentu darbnīcā» bērni uzzinās, kas ir elektrība un magnētisms.

Darbnīcā «Krāsainā gļota» no parastās polivinilacetāta (PVA) līmes, ko izmantojam rokdarbos un remontdarbos, bērni iemācīsies radīt krāsainu lipīgu vielu. Daži to dēvē par gļotu, daži par staipekli, bet ķīmiķi – par polimēru, kas ir jebkuras plastmasas galvenā sastāvdaļa.

Darbnīcā «Elektroskopi» bērniem būs iespēja ieraudzīt un izraisīt elektrostatisko uzlādi. No stikla burkas, vara stieples un alumīnija folijas pasākuma apmeklētāji veidos elektrības detektorus, bet ar piepūsta balona palīdzību iegūs statisko elektrību.

Reklāma
Reklāma

Darbnīcā «Krūzīšu transports», liekot lietā izdomu, no kafijas krūzītēm un kancelejas gumijas, tiks radīts uzvelkams transporta līdzeklis, ar ko rotaļāties vai pat piedalīties sacensībās.

 

 

Interesenti aicināti uz Ķīpsalu 24. un 25. maijā no plkst. 10:00 līdz 19:00, savukārt 26. maijā darbnīcas būs atvērtas no plkst. 10:00 līdz 18:00.

Vairāk informācijas: «Bērnu pasaule un Kas te? Es te! Ķīpsalā 2013» programma.

RTU Informācijas centrs