Augstskolas sagatavošanas kursos vidusskolēns neko nesaprot!

"Mans bērns cenšas iestāties augstskolā, bet nezinu, vai izdosies, jo sagatavošanas kursos matemātikā un fizikā viņš vispār nesaprot, par ko runā! Bet bērns nekad nav bijis nesekmīgs," atsaucoties aicinājumam dalīties par pieredzi Latvijas izglītībā, portālam mammam.lv/tetiem.lv raksta kāda mamma.

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

"Man ir 2 bērni un divas dažādas pieredzes. Viens bērns mācās parastā skolā. Viss it kā ir ok. Tikai es īsti nezinu, vai viņi tur vispār kaut ko mācās. Tā kā tas ir mans vecākasi bērns, tad, kad to sapratu, bija jau par vēlu, ko mainīt. Tagad bērns cenšas iestāties augstskolā, bet nezinu, vai izdosies, jo sagatavošanas kursos matemātikā un fizikā viņš vispār nesaprot, par ko runā! Bet bērns nekad nav bijis nesekmīgs vai kā citādi atpalicis no mācībām, tad kāds ir vidējasi zināšanu līmenisi? Tad ko 12 gadus skolā viņi dara? Skolotāji ir jauki, bērns tur jūtas kā otrajās mājās, viss ir labi, tikai būtu lieliski, ja tur kaut ko, kaut nedaudz macītu, nu tā, lai apjēdz, ap ko lieta grozās, kad jāiet tālāk...

Skolā tiek rīkoti konkursi, kur bērni nepārtraukti sacenšas ar saviem talantiem un spējām. Man citreiz liekas, ka es taču bērnu nesūtīju uz  konkursu 12 gadu garumā...

Otrs bērns mācās vienā no Rīgas labākajām skolām. Mācās labi un centīgi, redzu, kāda ir atšķirība starp uzdoto un atprasīto līmeni, bet bērns izvairās komunicēt ar skolotājiem, ja kaut ko nesaprot, tad risinājumu meklējam ārpus skolas, pie privātskolotāja. Skolā tiek rīkoti konkursi, kur bērni nepārtraukti sacenšas ar saviem talantiem un spējām.
Man citreiz liekas, ka es taču bērnu nesūtīju uz  konkursu 12 gadu garumā, bet uz skolu, kur jāiemācās tas, ko viņš vēl nezina un kas noderēs turpmākajā dzīvē un darbā. Un naivi cerēju , ka labā skolā būs labi skolotāji, kas būs gatavi bērniem daudz dot gan emocionālā, gan garīgā, gan zināšanu līmenī.
Var jau būt, ka es esmu pārāk naiva...

 

Reklāma
Reklāma

Atsaucies arī tu pieredzes stāstu konkursam Vai Latvijā ir laba izglītība?

Stāstus gaidīsim līdz 24. aprīlim, lai iesūtītu stāstu, SPIED ŠEIT.

Aptauju veic Intelektuālās Attīstības fonds un ģimenes portāls mammam.lv/tetiem.lv.