Kādas iespējas veikt mazuļa veselības apdrošināšanu?

„Kādas ir veselības apdrošināšanas iespējas mazulim? Vācijā mazulis ir automātiski apdrošināts, ja kāds no vecākiem tāds ir. Vai Latvijā arī tā ir? Drusciņ biedē pašreizējās slimnīcu slēgšanas un pieaugošajās ārstniecības izmaksas. Negribas par katru šķaudienu 30 latus maksāt…” raksta kāda portālā mammam.lv/tetiem.lv reģistrētā mamma.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Protams, vēlme bērnu pasargāt ir jebkurai māmiņai vai tētim, neskatoties uz to, ka saskaņā ar MK noteikumiem, bērniem līdz 18 gadu vecumam ārstēšanās ir bezmaksas. Kas attiecas uz klasisko veselības apdrošināšanu iespējas ir visai ierobežotas, jo iespēja apdrošināt bērniņu ir lielakoties tikai tiem vecākiem, kuru darba vieta nodrošina veselības apdrošināšanu saviem darbiniekiem. Sanāk, ja mamma vai tētis ir apdrošināts, mazo var apdrošināt kā ģimenes locekli no 0 vai 1 gada vecuma atkarībā no apdrošināšanas kompānijas.
Taču jau kādu laiciņu ir iespēja apdrošināšanas kompānijā IF sagatavot privātpersonu apdrošināšanu bez vecuma ierobežojuma, tikai aizpildot veselības anketu. Produkts tiešām labs un unikāls, jo ar šādu segumu privātpersonām veselības apdrošināšana kādu laiku nebija pieejama vispār.

Nedaudz par nodokļu atvieglojumiem, kas attiecas uz veselības apdrošināšanu privātpersonām.  Piemēram, par veselības apdrošināšanas polisi kompānijā IF, apdrošinājuma ņēmēs saņem 25% atmaksu no valsts ieņēmumu dienesta.  

Taču pastāv iespēja bērniņu un sevi pasargāt no negaidītiem izdevumiem arī citā veidā. To var izdarīt ar nelaimes gadījumu apdrošināšanu, kas sedz izdevumus par 3 riskiem:
* traumas;
* nāve;
* invaliditāte.
 
Zinu, ka izklausās draudīgi, bet bērniem traumas diemžēl gadās visai bieži.
Arī šeit ir dažādi varianti bērniņa vecumam (apdrošināt var no 0, citur no 1 gada vecuma) taču tam jābūt komplektā ar vismaz viena no vecākiem nelaimes gadījumu apdrošināšanu. Parasti arī ģimeni apdrošinot pienākas atlaides. Atlīdzības limiti arī ir dažādi, atkarībā no vecuma un kompānijas, kas svārstā no 200.00LVL līdz pat 20 000.00 LVL. Atmaksājamā summa par nelaimes gadījumiem tiek atmaksāta tikai pēc ārtsta izraksta iesniegšanas atlīdzību daļai. Arī summa, kas jāmaksā par šo pakalpojumu ir visai draudzīga, sākot pat no 5 LVL gadā.

Varu pastāstīt par gadījumu, kad tika apdrošināta visa ģimene (piedāvāja ģimenes komplektu, jo cena bija ļoti pievilcīga un uz ģimeni ļoti izdevīga salīdzinot  ar vienas personas apdrošināšanas maksu), ieskaitot puisēnu, kas dabūja smadzeņu satricinājumu. Vecāki sākumā visu sedza paši un nemaz nezināja par iespēju saņemt kādu atlīdzību kaut bija apdrošinājuši pret nelaimes gadījumiem (katrai kompānijai ir vesels saraksts ar traumām un procentuālo izmsku kalkulāciju par katru traumu vai lūzumu). Kad viņi nāca atjaunot polisi, uzzinot, ka bijusi šāda trauma, ieteicu iesniegt čekus, jo kompensācija par šo gadījumu pienācās. Un tā viņi ieguva kompensaciju, kas šajā gadījumā bija neparedzēts izdevumu segums.

 

Konsultēja apdrošināšanas brokere Zane Arente-Rimša, e-pasts zane@tavapolise.lv, tel. 26164661

Reklāma
Reklāma