Vai sievietes ģērbjas izaicinošāk, kad vēlas ieņemt mazuli?

Raksta saturs nav piemērots auditorijai, kas jaunāka par 18 gadu vecumu. 

„Esmu dzirdējusi, ka sievietes kļūst skaistākas laikā, kad viņu organisms ir gatavs apaugļoties. Izklausās ļoti primitīvi. Vai tas ir iespējams, ka būtībā reaģējam gluži kā kaķenes?” jautā kāda www.kasjauns.lv lasītāja Anita.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Jaunākie pētījumi socioloģijā liecina, ka sievietes skaistumu nosaka menstruālais cikls. Sešdesmit sievietes vecumā no 18 līdz 35 gadiem fotografēja vairākas reizes mēnesī.

Pirmā fotosesija notika bērna ieņemšanai labvēlīgā laikā — aptuveni desmit dienas pēc menstruācijām. Otro reizi — pēc divām nedēļām. Pēc tam fotogrāfijas tika nodotas sabiedrības vērtēšanai.

300 vīriešiem un sievietēm bija jānosaka, kurā fotogrāfijā meitene izskatās pievilcīgāka. Lielākā daļa aptaujāto apgalvoja, ka glītāka sieviete izskatās pirmajā fotogrāfijā, kas tika uzņemta ovulācijas laikā.

Eksperti domā, ka menstruālais cikls ietekmē skaistumu tāpēc, ka bērna ieņemšanai labvēlīgās dienās sievietēm ir veselīgāka āda un uzlabojas sejas krāsa. Cits pētījums apliecināja, ka ovulācijas laikā sievietes vairāk par sevi rūpējas un izaicinošāk ģērbjas.

Līdz ar to tika noraidīts uzskats, ka sievietes uzvedība būtiski atšķiras no dzīvnieku mātītēm, kas laikā, kad ir gatavas ieņemt mazuli, maina ādas krāsu un izdala īpašu smaržu. Atšķirībā ir tikai tā, ka sievietes izjūt vēlmi patikt vīriešiem, bet nezina, ka viņu organisms ir gatavs ieņemt bērnu.
 

Avots: www.kasjauns.lv

Reklāma
Reklāma