Piparkūkas

 07. decembris 2009 23:00 Recepte  skatījumi: 10683


Foto no "Iļģuciema maiznīcas" piparkūku izstādes


300 g cukura sausā katliņā sabrūninu, uzmanīgi pieleju 1 glāzi verdoša ūdens, maisot cukuru izkausēju. Pielieku margarīnu, visas garšvielas, atlikušos 600 g cukura un 600 g miltu un samaisu. Maisījumu atdzesēju. Tad pielieku olas, pierīvēju citrona miziņu, pielieku sodu, pieleju konjaku un pievienoju atlikušos 400 g miltu. Samīcīto mīklu ietinu folijā vai pergamentā un turu vēsā vietā vismaz 2-3 nedēļas. Tad izveltnēju, izspiežu figūriņas, pārziežu ar olu, kas sakulta ar cukuru un cepu.

Garšvielu maisījums - samaļ piparus, kanēli, krustnagliņas, muskatriekstu, kardamonu, ingveru.

Garšvielu maisījuma variantu sk. Receptes/Pīrāgi, kūkas un cepumi/Citi kārumi/Cietās piparkūkas

 

Recepte no grāmatas: Helmas klubiņa pavārgrāmata. - R.: Jumava, 2008

Sastāvdaļas

1. Olas
3 gab
2. Konjaks vai spirts
1 ēd.k.
3. Dzeramā soda
1 tējk.
4. Margarīns
500 g
5. Cukurs
900 g
6. Milti
1 kg
7. Garšvielu maisījums
1 tējk.
8. Citrona miziņa


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk