Mīkstās piparkūkas

 06. decembris 2009 22:00 Recepte  skatījumi: 14628




Sīrupu, medu, cukuru un sviestu uzvāra. Verdošā masā ieber sasmalcinātas garšvielas (garšvielu maisījumu), lielāko daļu izsijāto miltu un sakuļ. Nedaudz atdzisušai mīklai pievieno sakultas olas, izšķīdinātu raugu, pārējos miltus un samaisa. Mīklu lej uz ietaukotas plāts apmēram 1 - 1,5 cm biezā slānī, uzraudzē, pārziež ar sakultu olu, ja vēlas, pārkaisa ar sakapātiem riekstiem, un cep cepeškrāsnī mērenā siktunā. Atdzisušu sagriež četrstūra gabaliņos.

 

Garšvielu maisījums:

½ tējk. kanēļa

10 krustnagliņas

5 graudiņi kardamona

sarīvēts muskatrieksts un 1 tējk. ingvera

1 tējk. koriandra

5 piparu graudiņi

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Sastāvdaļas

1. Garšvielu maisījums
2. Raugs
25 g
3. Kviešu milti
400 g
4. Olas
2 gab
5. Sviests
100 g
6. Cukurs
100 g
7. Sīrups vai medus
400 g
8. 1 ola pārziešanai
9. Rieksti


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk