Ziemas pasaka Tērvetes dabas parkā

Piesnigušajās pastaigu takās Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē izskatās kā īstā ziemas pasakā! Vai šogad esi paguvis piedzīvot prieku par sniegā saskatītām zaķu, vāveru un citu meža dzīvnieku pēdām? Ir īstais laiks doties ziemas pastaigās. Ņem līdzi ragaviņas, baudi ziemas priekus un izzini Tērvetes Rūķu pasauli.
LVM dabas parks Tērvetē atvērts apmeklētājiem katru dienu!

FOTO: Publicitātes foto

LVM dabas parks Tērvetē atvērts apmeklētājiem katru dienu!

Ziemā dzīve mežā ir mazliet klusāka, taču ziemas miegā Tērvetes rūķi nav devušies. Sācies rosīgais Ziemassvētku gaidīšanas laiks – ar gaismu virtenēm un rotājumiem tiek apjozti nami un svētku eglītes.  Rūķu ciems un pilsēta Čiekure aicināt aicina izstaigāt katru taciņu, ieliņu, namiņu un ielūkoties, kā dzīvo rūķīši. 
 

 

Pirmssvētku laikā ir vērts apciemot izdarīgo Rūķu saimi! Guļbaļķu nama darbnīcā Rūķu papus aicinās izgatavot koka svētku dekorus. Rūķotavā, ugunij kuroties, nosalušos sasildīs liels pavards un tase Rūķu pagatavotās tējas. Savukārt Rūķenītes palīdzēs izzināt svētku egles un sniegpārslu stāstus.
 

Decembrī darbu uzsāks tradicionālais Rūķu pasts! Rūķi ar nepacietību gaida bērnu vēstules, zīmējumus, jautājumus un vēlējumus. 

 

Atnes vēstuli uz Rūķu sētas pastkasti. Ja tiks norādīta precīza atpakaļadrese, Rūķi Tev personīgi atbildēs.

 

Ziemā, kad apkārtni rotā balta sniega kārta, pikniks mežā ir īsts piedzīvojums! Decembrī katru nedēļas nogali un svētku brīvdienās Rūķu sētā liesmos iekurti ugunskuri, tie noderēs līdzpaņemto desiņu vai citu gardumu cepšanai. 
 

 

Ziemas pievakares ir īstais laiks, lai dotos baudīt krāsainas un mierpilnas pastaigas LVM dabas parkā Tērvetē. Katru dienu sākot no plkst. 16.00 dabas parkā iedegas laternas un svētku apgaismojums. Izgaismojas būves, tilti, dižsila priedes, daļa pastaigu taku un dižais koka skatu tornis. 

Reklāma
Reklāma

 

Rūķīšu mežā izgaismotās pastaigu takas stiepjas 2.5 km garumā, vietām radot noslēpumainu noskaņu. Svētku apgaismojums meža takās iedegts līdz plkst. 20.00. 

Tos, kuri naksnīgajā mežā nejūtas līdz galam droši, aicinām līdzi paņemt kabatas lukturīti.
Parka takās kursē gaismām rotāts Pasaku vilcieniņš, radot īpašu noskaņu. Braucienā ar bānīti iespējams doties katru dienu. 

Darba dienās: plkst. 10–17, nedēļas nogalēs: plkst. 10–19.

 


 

Lai ziemas pastaigas taptu baudāmas, galvenais ir silti saģērbties, līdzi nedrīkst aizmirst siltu dzērienu, gardas uzkodas un labu garastāvokli.
 

LVM dabas parks Tērvetē atvērts apmeklētājiem katru dienu! 

Darba laiks no plkst. 9.00–19.00. 

Saistītie raksti