"Mātes piens" drīzumā skatāms televīzijā

Līdz ar marta iestāšanos, ekrānos ikviena mājās nonāks ilgi gaidītā mākslas filma “Mātes piens”, kas jau ieguvusi lielu skatītāju un kino profesionāļu atzinību. Izklaides platformā Tet TV+ sāks demonstrēt arī latviešu un ukraiņu veidoto seriālu “Dzelzs nervi”, kura sižets atklās, kā mainās jaunā un talantīgā Maksa, ko atveido Maksims Busels, riebīgais raksturs un attieksme pret dzīvi. Ar jaunu sezonu pie pirmsskolas vecuma bērniem nonāks arī iemīļotais muzikālais raidījums “Ukulele” – Uku un Lele stāstīs un mācīs jaunas lietas. Pie skatītājiem nonāks arī vairākas pasaules popularitāti ieguvušas jaunas filmas, piemēram, “Ēdienkarte”, “Stipri tēvi, stipras meitas”, “Maģiskā Maika pēdējā deja”, kā arī vairāki seriāli – “Detektīvs Vistings”, “Asinis Vīnē” otrā sezona un HBO seriāla “Perijs Meisons” otrā sezona.
“Mātes piens” jau ieguvusi lielu skatītāju un kino profesionāļu atzinību.

FOTO: Publicitātes foto

“Mātes piens” jau ieguvusi lielu skatītāju un kino profesionāļu atzinību.

Mātes piens (2023), filma pieejama no 1. marta

Jauna daudzsološa ārste konfliktā ar totalitāro padomju režīmu zaudē visu — karjeru, mīlestību pret dzīvi un pat mātes instinktu, liedzot savam bērnam mātes pienu. Taču pieaugot, meita kļūst par viņas vienīgo atbalstu un cenšas palīdzēt gan mātes depresijai, gan pati mācās izdzīvot nomācošajā padomju režīmā. Mātes un meitas dzīvesstāsti norisinās padomju okupētajā Latvijā laikposmā no 1945. līdz 1989. gadam. Galvenajās lomās: Maija Doveika, Elīna Vaska-Botere, Rūta Kronberga, Indra Briķe, Inga Tropa, Juris Lisners, Ģirts Krūmiņš, Jānis Znotiņš, Zane Bierande, Elīna Vāne, Oleksi Gorbunov un citi. Filma ir veidota pēc populārā rakstnieces Noras Ikstenas romāna “Mātes piens” motīviem. Kopproducenti – Tet, filmu studija “Deviņi” un Beļģijas kompānija “Umedi”.

 

 

Detektīvs Vistings (Wisting, 2022), seriāls pieejams no 1. marta

Norvēģijas kriminālseriāls, kur galvenais varonis Viljams Vistings ir policijas detektīvs, kuram visa viņa dzīve ir tikai un vienīgi darbs. Viņš saskaras ar vienu no savām sarežģītākajām lietām visā karjerā. Lai stātos pretim noziedzniekiem, kas vajā visneaizsargātākos, Viljamam talkā nāk FIB aģenti. Un tas viss tikai tāpēc, ka ir aizdomas par amerikāņu sērijveida slepkavas šausmām. 

 

Tutas Ziemassvētku koncerts “Piparkūku sirds” (Ausma), pieejams no 1. marta

Tuta uzskata, ka vislabākie svētki ir tādi, kurus var pavadīt kopā ar draugiem – Lapsu, Feneku, Āpsīti un, protams, bērniem, kas ik dienas ar aizrautību seko līdzi “Tutas lietām” savās mājās. Tutas Ziemassvētku koncertā “Piparkūku sirds” bērni varēs klausīties un dziedāt līdzi sev jau zināmajām Tutas dziesmiņām, kā arī dažnedažādām dziesmām – sākot no latviešu tautasdziesmām un beidzot ar pasaulslavenām svētku melodijām. Koncertā piedalīsies arī visu Tutas dziesmu autore, talantīgā Amsterdamā dzīvojošā komponiste un dziedātāja Laura Polence. Muzikālo sastāvu papildinās dziedātājas Elīna Ose un Annija Putniņa, kā arī Staņislavs Judins (kontrabass), Rihards Goba (ģitāra), Rūdolfs Dankfelds (bungas) un Ernests Mediņš (perkusijas).

 

Asinis Vīnē (Vienna Blood, 2023), 3. sezona, seriāls pieejams no 2. marta

Arī trešajā sezonā Zigmunda Freida audzēknis Makss Lībermans kopā ar Oskaru Reinhārtu turpinās izmeklēt šausminošas slepkavības Vīnes prestižajos namos. Makss bauda panākumus kā atzīts autors, tomēr slepkavība luksusa modes zīmola ēkā liek viņam nonākt noslēpumu epicentrā. Jaunajās sērijās skatītāji varēs vērot, kā psihoanalīzes zinātniskais novērtējums kalpo par vienu no šausminošāko noziegumu atklāšanas metodēm.

 

Ēdienkarte (The Menu, 2022), filma pieejama no 3. marta

Kritiķu un prasīgu kino skatītāju jau iecienītajā filmā jauns pāris dodas uz nomaļu salu, lai ieturētu smalku maltīti ekskluzīvā restorānā, kur šefpavārs ir sagatavojis greznu ēdienkarti ar šokējošiem pārsteigumiem. Melnā komēdija, kas veidota, iedvesmojoties patiesos notikumos reālā restorānā, kas atrodas kādas Norvēģijas salas krastā. Lomās – Ralfs Fainss, Anja Teilore-Džoja, Nikolass Holts, Honga Čau, Dženeta Maktīra, Rīds Bīrnijs, Džūdita Laita, Džons Legisamo un citi. Režisors – Marks Mailods. 

 

Dzelzs nervi (2023), seriāls pieejams no 6. marta

Tet oriģinālseriāls, ko veidojusi latviešu un ukraiņu komanda. Seriāla galvenais varonis Makss ir jauns un talantīgs vadītājs ar absolūti riebīgu raksturu. Apkārtējie Maksu ienīst un uzskata par sliktu cilvēku. Bez cieņas, draugiem un mīlestības dzīve ir bezjēdzīga – ir pārliecināts Maksa vectēvs, ietekmīgs un valdonīgs cilvēks. Lai piespiestu vecāko mazdēlu mainīties, vectēvs izvirza skarbus noteikumus: saderināšanās ar vectēva izvēlētu meiteni vai arī Makss zaudē vadītāja amatu ģimenes biznesā un tiek izslēgts no testamenta. Makss ir šausmās, kad uzzina, ka viņam uzspiež attiecības ar parastu un neizskatīgu medmāsu, kura strādā veco ļaužu pansionātā. Lomās skatītāji redzēs Maksimu Buselu, Madaru Viļčuku, Kasparu Zvīguli, Jāni Grūtupu, Jūliju Berngardti, Tālivaldi Lasmani, Rihardu Rudāku, Kristīni Nevarausku-Atkočūni, Akvelīnu Līvmani, Daci Bonāti, Pēteri Graudiņu, Valdi Zilveri, Ingu Misāni-Grasbergu un citus.

 

 

Stipri tēvi, stipras meitas (Strong Fathers, Stron Daughters, 2023), filma pieejama no 6. marta

Reklāma
Reklāma

Stīvs Pārstons ir ģimenes cilvēks un bagāts uzņēmējs. Viss, ko viņš jebkad dzīvē darījis, ir bijis viņa trīs meitu labā – lai viņas varētu dzīvot labākajā mājā, braukt ar labākajām automašīnām, apmeklēt labākās (un dārgākās) biznesa skolas un kādreiz, cerams, sarīkot viņām arī sapņu kāzas. Taču atgriežoties no misijas Āfrikā, viena no meitām visiem par pārsteigumu paziņo, ka ir atradusi savu princi, ar kuru kopā vēlas atgriezties Kenijā un dibināt bērnu namu. Tāds nebija Stīva plāns un viņam ir jādomā, kā meitu noturēt tuvāk mājām, un jāpārdomā stipra tēva loma. 

 

Perijs Meisons (Perry Mason, HBO, 2022), 2. sezona, seriāls pieejams no 9. marta

Detektīvseriāla otrajā sezonā, kurā viscaur aizvien jūtama vēsturiskā elpa un pagājušā gadsimta Amerikas aura, advokāts Meisons turpina dzīties pēc taisnīguma un atklāt patiesību. 1932. gadā tolaik plaukstošajā Losandželosā viņš uzņemas atrisināt kādu lietu, kas ievelkas gandrīz mūža garumā.

 

Enkanto (Encanto, 2021), animācijas filma pieejama no 13. marta

Brīnumaina ģimene dzīvo Kolumbijas kalnu mājā, kura atrodas pasakainā vietā, kas tiek saukta par Enkanto. Katru šīs ģimenes bērnu, maģija ir apveltījusi ar unikālām spējām – no superspēka līdz dziedināšanas prasmei. Tikai jaunajai Mirabellai nepiemīt nekā īpaša. Uzzinājusi, ka Enkanto maģija ir apdraudēta, Mirabella nolemj, ka tieši viņa ir pēdējā cerība savas neparastās ģimenes glābšanā.

 

Zilās asinis (2022), filma pieejama no 15. marta

Vai ir iespējams dzīvot tā, lai visi ar tevi ir apmierināti? Diāna, kas nāk no augstākajiem sabiedrības slāņiem, cenšas savu dzīvi pielāgot tam, kā citiem šķiet pareizi. Mātei, draudzenei, sabiedrībai, vīram. Cenšoties saglabāt statusu sabiedrībā un mēģinot slēp vīra atkarību, Diānas attiecības ar meitu kļūst traumatiskas. Kas ir svarīgākais, sabiedrība vai attiecības ar meitu? Ko izvēlēsies Diāna – realizēs kāda cita ideju par savu dzīvi, jeb būvēs to pati?

 

Melnā Pantera: Vakanda mūžam (Black Panther: Wakanda Forever, 2022), filma pieejama no 17. marta

Asa sižeta piedzīvojumu trilleris ar zinātniskās fantastikas elementiem. Supervaroņu filma, kas balstīta uz Marvel Comics komiksu tēlu Melnā Pantera. Pēc karaļa T'Čallas nāves, Vakandai un tās aizstāvjiem nākas saskarties ar pasaules vadošo valstu vēlmi to iekarot. Turpinājums 2018. gada filmai “Melnā Pantera”. Filmas režisors ir Raiens Kūglers, kas kopā ar Džo Robertu Koulu ir arī scenārija līdzautors. Lomas atveidojuši Letiša Raita, Lupita Ņono, Danai Gurira, Vinstons Djūks, Florensa Kasumba, Dominika Torna, Mikaela Koela, Tenočs Uerta, Martins Frīmens un Andžela Baseta. Filmas pasaules kases ieņēmumi ir vairāk nekā 839 miljoni ASV dolāru, ierindojot to sestajā vietā starp 2022. gada ienesīgākajām filmām.

 

Ukulele (2023), 4. sezona

Tet un bērnu satura producenta “Ausma” muzikālā raidījuma jaunajā sezonā mazie pirmsskolas vecuma skatītāji varēs turpināt draudzēties ar mazo Dieziņu, Uku, Leli un mūzikas instrumentu – ukuleli. Uz ukuleles var nospēlēt jebko: kaķa ķepas, lietus lāses un pat dziesmiņu. Dziedi un spēlē kopā ar Uku un Leli! 

 

Astoņi kalni (The Eight Mountains, 2022), filma pieejama no 23. marta

Kalnu virsotnes, itāliešu dzīvesveids un mūža draudzība saplūst vienā filmā. Tā ieguvusi Kannu kinofestivāla žūrijas balvu un veidota pēc itāliešu rakstnieka Paolo Konjeti bestsellera motīviem. Pjetro no Milānas pavada brīvdienas kalnu pakājē Itālijas ziemeļrietumos. Tur viņš sastop brašo piedzīvojumu meklētāju Bruno. Gadu gaitā Bruno paliek uzticīgs savam kalnam, bet Pjetro nāk un iet. Pjetro un Bruno iepazīst mīlestību un zaudējumus, atceras savas saknes un atklāj, ko nozīmē būt īstiem draugiem uz mūžu.

 

Maģiskā Maika pēdējā deja (Magic Mike: The Last Dance, 2023), filma pieejama no 27. marta

Romantiska drāma. Pēc neveiksmīga biznesa darījuma, kas novedis Maģisko Maiku Leinu bankrotā un spiedis piestrādāt Floridā par bārmeni, viņš atkal kāpj uz skatuves. Cerot atgūt zudušo slavu, Maiks dodas uz Londonu līdzi kādai bagātai dāmai, kuras vilinošajam piedāvājumam viņš nevar atteikt. Kad nāk klajā Maika patiesie nodomi, viņam nākas likt uz spēles pilnīgi visu, lai sagatavotu jauno, seksīgo dejotāju trupu lielajam iznācienam.

Saistītie raksti