Rebekas Lukošus un Jurija Tatarkina izstāde “Ja domas būtu vardes” Kalnciema kvartāla galerijā

No 3. līdz 27. septembrim Kalnciema kvartāla galerijā būs skatāma ilustratoru Rebekas Lukošus un Jurija Tatarkina izstāde "Ja domas būtu vardes". Izstādes atklāšana paredzēta 3. septembrī plkst. 12.00.
Izstādes norises vieta: Norises vieta: Kalnciema iela 35, Rīga.

FOTO: Publicitātes foto

Izstādes norises vieta: Norises vieta: Kalnciema iela 35, Rīga.

Mākslinieki par izstādi:

 

"Varžu stāsta motīvs radies kopā zīmējot uz asfalta ar krītiņiem. Ar laiku varde kļuvusi par tādu simbolu prāta (un ķermeņa!) vingrošanai. Vārdu spēles, varžu spēles. Var iedomāties diezgan trakas vardes, var izdomāt prātīgas. Var lielas, bet vieglas - var gadīties mazas, bet ļoti svarīgas. Varde var aizlekt un pazust. Doma var pēkšņi ielekt galvā kā varde.


Varde kā izteiksmes līdzeklis, varde kā medijs. Ko nevar izteikt vārdos, to var izteikt ar vardēm."

 

Rebeka Lukošus ir ilustratore un komiksu māksliniece. 2021. gadā izdevniecībā “Liels un mazs” iznāca viņas grāmata “Nepaklausīgais vectēvs”. Reizēm Rebeka arī veido no pašas ilustrācijām iedvesmotas skulptūras un vada komiksu darbnīcas.

Reklāma
Reklāma

 

Jurijs Tatarkins darbojas ilustrācijas jomā un pasniedz. Savos darbos viņš cenšas izzināt cilvēka iekšējo kosmosu. Nesen iznāca viņa zīns “Self Help”, kas veltīts cilvēka neviendabīgajai dabai un attiecībām ar sevi.

 

Izstāde Kalnciema kvartāla galerijā būs skatāma darbdienās plkst. 10.00-18.00 un sestdienās plkst. 10.00-16.00, svētdienās galerija slēgta. Ieeja bez maksas.