Varana spēlēšana, supošana, lego darbnīca, sēņu un augu iepazīšana un daudz cita – Zaubes savvaļas kulinārais festivāls jau rīt!

Pēc divu gadu pārtraukuma klātienē atgriežas Zaubes savvaļas kulinārais festivāls, kura tēma šogad ir “izdzīvošana dabā”.
Šogad Zaubes savvaļas kulinārajā festivālā īpaši padomāts par ģimenēm ar bērniem

FOTO: Publicitātes foto

Šogad Zaubes savvaļas kulinārajā festivālā īpaši padomāts par ģimenēm ar bērniem

Jau rīt, 9. jūlijā, Zaubes Augšezera un Lejasezera krasti, un Muižas parks visas dienas garumā pārtaps garšu ceļojumā, kurā ikviens visdažādākajos veidos varēs izgaršot un izzināt savvaļu un savvaļas garšas. 

 

Šogad Zaubes savvaļas kulinārajā festivālā īpaši padomāts par ģimenēm ar bērniem – kā piedzīvot savvaļu, dažādas un veselīgas garšas.

Pazīstamā bērnu uztura speciāliste Lizete Puga dalīsies ar veselīga uztura paradumiem Lekciju teltī vecākiem, bet meistarklasē kopā ar bērniem gatavos gardus augļu salātus ar savvaļas piedevām.

Būs arī dabas rotu darbnīca, koka mizu un zāles dekoru darināšana, varana spēlēšana, lego darbnīca un radiovadāmo džipu trasīte. 

Reklāma
Reklāma

 

Lejasezerā būs iespēja supot un izbraukt ar apaļām “Rupuču” laivām, Zaubes apkārtni varēs baudīt, vizinoties zirga pajūgā, bet pārbaudīt precizitāti varēs, šaujot ar lokiem. Pie jaunsargiem būs iespēja uzzināt, kā izdzīvot mežā, savukārt par sēnēm, ēdamiem un indīgiem augiem varēs uzzināt Latvijas Nacionālā dabas muzeja stacijā, bet par zivīm un makšķerēšanu – Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) makšķerēšanas stacijā. 

 

Bērni kopā ar vecākiem varēs doties dažādos velo maršrutos pa apkārtni gan ar parastajiem velosipēdiem, gan elektrovelosipēdiem. Visbeidzot būs iespēja nogaršot ierastas un ne tik ierastas garšas pie ēdinātājiem.