Pieejams ikvienam un bez maksas: Mežaparkā atklās galvaspilsētā pirmo orientēšanās poligonu

SIA "Rīgas Meži" apsaimniekotajā kultūras un atpūtas parkā "Mežaparks" atklās galvaspilsētā pirmo orientēšanas poligonu, kuru uzņēmums veido kopā ar Latvijas Orientēšanās federāciju. Tas būs pieejams bez maksas un piemērots visdažādākajām auditorijām – gan ģimenēm ar bērniem, gan jauniešiem un pieaugušajiem, gan orientēšanās sporta profesionāļiem.
Orientēšanās poligona oficiālais atklāšanas pasākums plānots ceturtdien, 9. jūnijā, plkst. 15.00.

FOTO: Shutterstock.com

Orientēšanās poligona oficiālais atklāšanas pasākums plānots ceturtdien, 9. jūnijā, plkst. 15.00.

Poligonā ir piecas dažāda garuma distances, kuru garumi ir no 1,8 līdz 13,5 kilometriem. Īpaši Mežaparkam izveidota izzinošā orientēšanās taka, kas dod iespēju gan izskriet vai iziet distanci, gan arī kontrolpunktos uzzināt daudz interesanta par Rīgas zaļās sirds – Mežaparka, ievērojamākajiem objektiem un parka vēsturi.

Orientēšanās poligona oficiālais atklāšanas pasākums plānots ceturtdien, 9. jūnijā, plkst. 15.00. Tajā piedalīsies Rīgas domes, “Rīgas Mežu” un Latvijas Orientēšanās federācijas pārstāvji. 

Poligona atvēršanas pasākums tiks organizēts sacensību formātā. Katras distances pirmo trīs vietu ieguvēji saņems vērtīgas un izzinošas balvas.  

Distances solījis izskriet pirmais pasaules čempions Latvijas un Baltijas orientēšanās sporta vēsturē Edgars Bertuks, pašreizējā Latvijas orientēšanās izlases līdere Sandra Grosberga, kā arī jaunieši no Latvijas izlases.

Orientēšanās poligona Starts ir krustojumā pie centrālās ieejas Mežaparkā (Atpūtas alejas sākumā, pie ceļa, kas ved uz lielo bērnu laukumu, blakus grilbāram-picērijai “Dabamamma”). Starta punktā atrodama arī visa informācija par to, kā reģistrēties distancei un kontrolpunktos.

 

Dodoties kādā no orientēšanās poligona distancēm, nepieciešams:

Reklāma
Reklāma
  • telefonā lejupielādēt aplikāciju “Qrenteeriengs”;
  • iepriekš izdrukāta vai telefonā lejupielādēta izvēlētās distances karte; 
  • var noderēt arī kompass.

 

Zināšanai

Karte un sīkāka informācija par poligonu atrodama šeit. Kartes būs pieejamas grilbārā-picērijā “Dabamamma”);

“Ko mežā ienes, to no meža iznes!” #TīriRīgasMeži