“Dirty Deal Teatro” augustā un septembrī aicina skatītājus atgriezties teātrī

DDT uzsāk jauno sezonu ar Lindas Rudenes un Paulas Pļavnieces brīvdabas izrādi “Ēdenes dārzs”, kas 11. un 12. septembrī, kā arī 3. un 6. augustā notiks LU Botāniskajā dārzā. “Ēdenes dārzs” ir komiska muzikālā kataklizma, kurā spēlē Anta Aizupe, Matīss Budovskis, Ivars Krasts un Jānis Kronis.
DDT uzsāk jauno sezonu  ar brivdabas izradem 11. un 12. septembrī.

FOTO: Publicitātes foto

DDT uzsāk jauno sezonu ar brivdabas izradem 11. un 12. septembrī.

Savukārt augusta noslēgumā DDT piedāvā apmeklēt izrādi “Netikumīgie” (27. un 29. augustā), kurā piedalās jaunie dzejnieki Marija Luīze Meļķe un Raimonds Ķirķis, kā arī aktieris Reinis Boters. Izrādes idejas autore ir Krista Burāne, savukārt tās dramaturģe ir Laila Burāne. “Netikumīgie” saņēmuši Spēlmaņu nakts balvu (par 2019./2020. gada sezonu) kategorijās “Gada izrāde pusaudžiem” un “Gada sasniegums orģināldramaturģijā”. Izrāde piemērota vidusskolas vecuma jauniešiem un pieaugušajiem.

 

“Netikumīgajiem” sekos Lailas Burānes un Lauras Upenieces izrāde “Pelmeņi un cigaretes” (31. augustā un 2. septembrī), kurā spēlē Elizabete Skrastiņa un Agris Krapivņickis. “Pelmeņi un cigaretes” ir patiesos noziegumos balstīts stāsts par jaunas meitenes mēģinājumiem izdzīvot pasaulē un sabiedrībā, kurā spēles noteikumi un rīki izdalīti nevienlīdzīgi.

 

13. septembrī teātris gaidīs skatītājus uz Māra Lāča izrādi “Zvērīgā mīla”, kurā Ivars Krasts, Marija Linarte un Klāvs Mellis izspēlē cilvēka un dzīvnieka līdzās pastāvēšanas šķautnes. Izrādes dramaturgi ir Anete Konste un Jānis Joņevs.

 

Reklāma
Reklāma

24. un 25. septembrī DDT aicina uz pirmizrādi izrādei “Saule riet austrumos”, kas ir stāsts par dzejnieci Austru Skujiņu. Izrādes teksta autori ir Mārtiņš Gūtmanis, Elza Ruža un Austra Skujiņa. Jaunais režisors Mārtiņš Gūtmanis “Saule riet austrumos” iestudējis projekta “Jauno maiņa” ietvaros. Projekts dod jaunajiem māksliniekiem iespēju iestudēt savus pirmos darbus pēc Lavijas Kultūras Akadēmijas absolvēšanas kādā no iesaistītajiem teātriem. Projekts “Jauno maiņa” īstenots ar Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas “KultūrElpa” finansiālu atbalstu.

 

Vairāk informācijas par visām izrādēm atrodams www.dirtydealteatro.lv

 

Apmeklējot katru no izrādēm, būs nepieciešams uzrādīt derīgu Covid-19 sertifikātu (kas saņemts pārslimojot vīrusu vai pēc vakcinācijas), kā arī personu apliecinošu dokumentu.