Jau šodien LTV1 kanālā plkst. 12:15 jauns pusaudžu raidījums “Zūmeri”

Vecāku organizācija Mammamuntetiem.lv sadarbībā ar Vides Filmu studiju un Latvijas Televīziju uzsākusi jaunu pusaudžu TV raidījumu “Zūmeri”. Kopā taps 8 raidījumi, kuru autori ir 12 pusaudži, katra raidījuma garums 15 minūtes. Raidījuma ideja radusies vecāku organizācijai Mammamuntetiem.lv, sadarbojoties ar pusaudžiem organizācijas rīkotajās “Bērnu universitātes” nometnēs.

Visi 12 raidījuma Zūmeri dalībnieki ir pusaudži, kuri mācījušies vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv Bērnu universitātē.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Visi 12 raidījuma "Zūmeri" dalībnieki ir pusaudži, kuri mācījušies vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv Bērnu universitātē.

Četras talantīgu jauniešu komandas pētīs un stāstīs, kas viņiem – zūmeru (jeb Generation Z) paaudzei – šobrīd ir aktuāls. Kādi notikumi pasaulē un Latvijā interesē un aizrauj mūsdienu pusaudžus, no kāda skatu punkta viņi uz tiem raugās, par ko viņi domā un ko vēlas uzzināt? Jaunais raidījums “Zūmeri” vienlaikus ir iespēja citām paaudzēm vairāk pietuvināties, saprast un iemīļot mūsdienu pusaudžu iekšējo pasauli.

“Raidījuma radošās komandas galvenais uzdevums ir iedvesmot jauniešus runāt par sev aktuālajām lietām un procesiem, daloties pieredzē un jaunajā informācijā, kas iegūta raidījuma veidošanas procesā,” stāsta raidījuma “Zūmeri” un Vides filmu studijas režisore Žaklīne Zābere. 


Arī raidījuma tapšanas apstākļi ir netipiski – filmēšana attālināti, kā arī, izmantojot dažādus tiešsaistes saziņas rīkus un platformas, kuros šī paaudze brīvi orientējas un tos intensīvi lieto. 

Raidījumu veido četras jauniešu komandas, kur katrā darbojas trīs varoņi. Katrs no viņiem būs patstāvīgs sava stāsta autors, iemiesojot sevī pētnieka, intervētāja un operatora prasmes.
Astoņās raidījumu sērijas, tiks aplūkota pašu jauniešu izraudzīta un viņiem aktuāla tēma. 

Pirmajā raidījumā jaunieši pētīs, vai un kā atšķiras dažādas paaudzes. Vai atšķirība starp tām ir tik jūtama? Varbūt tomēr aizvien esam līdzīgi un saprotamies labāk, nekā gribētos domāt? Šajā sērijā Lība meklēs atšķirīgo, bet  Rēzija un Jāzeps pārdomās, kā paaudzēm vienam otru iedvesmot, lai ar prieku būt kopā!

Reklāma
Reklāma

Raidījuma ideja radusies vecāku organizācijai Mammamuntetiem.lv, sadarbojoties ar pusaudžiem organizācijas rīkotajās “Bērnu universitātes” nometnēs. “Mūsu organizācijai ir sava Bērnu universitāte, kurā rīkojam nodarbības un nometnes pusaudžiem. Šajās nodarbībās un nometnēs pulcējas jaunieši ar visdažādākajām interesēm un hobijiem, taču viņus visus vieno vienmēr līdzi esošā viedierīce, un prasmīgi tās lietojot, jaunieši spēj un prot izstāstīt arī savus stāstus” par raidījuma idejas rašanos stāsta tās autore, vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.