Filmas, opera, grāmatu priekšlasījumi... Paliec mājās un baudi kultūru tiešsaistē

Mājās pavadītais laiks var būt ne tikai paciešams, bet izbaudāms, izglītojošs un kultūras sajūtām bagāts. Izrādās, ka virtuālā vide ir bagātīga ar dažādām e-kultūras vietnēm. 

Ņujorkas Metropolitēna opera

FOTO: Shutterstock.com

Ņujorkas Metropolitēna opera

Turklāt radošie cilvēki un kultūras iestādes ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē, šajā laikā sabiedrībai ļauj baudīt  dažādas kultūras formas un pasākumus bez maksas. Pieslēdzies un skaties, klausies, pēti.


Jaunais Rīgas teātris uzsācis akciju "Lasam grāmatas mājās" 
Grāmatas lasa Gundars Āboliņš, kas lasa šobrīd tik aktuālo Dž. Bokačo "Dekameronu". 
Vilis Daudziņš izvēlējās pievērsties latviešu tautas folklorai, un skaļi lasa priekšā latviešu tautas ticējumus par slimībām un drudzi, kā arī tautas pasakas. 
Aktieris Kaspars Znotiņš ielasa 
Kārļa Skalbes "Mazās piezīmes".
Katru dienu - jauns literārs gabals. 
Jaunumiem var sekot JRT FaceBook lapā un teātra kontā vietnē Vimeo. 



Latvijas Nacionālais teātris. Izrāde "Īstā bērnība"
Skaties pēdējo sirsnīgās Latvijas Nacionālā teātra izrādes "Īstā bērnība" uzvedumu un smejies kopā ar aktieriem, atceroties savus jaukākos bērnības piedzīvojumus. Izrādē ir tik jautri, ka visas biļetes klātienē jau izpārdotas. Izrāde bez maksas skatāma vietnē straume.LMT.lv


Dailes teātris Internetā
Kamēr Dailes teātrim ir liegta iespēja demonstrēt izrādes uz skatuvēm, tiešsaistē atvērts digitālais izrāžu arhīvs. Sadarbībā ar Latvijas Televīzijas īstenoto projektu "Teātris.zip" Dailes teātris ir padarījis pieejamas skatīšanai internetā 10 teātra izrādes. Izrādes pieejamas šeit. 



Latviešu filmas bez maksas
Vairāk kā 200 latviešu mākslas, dokmentālās un animācijas filmas  bez maksas šobrīd ir skatāmas Nacionālā Kino centra portālā Filmas.lv. Lai atlasītu tās filmas, kuras var skatīties mājās, atlases kritērijos ir jāatzīmā "Skatāmas Latvijā". 

 

Reklāma
Reklāma

 

Skatītāju iemīļotas filmas no Tet
Tet dāvina bezmaksas filmas, kuras ērti pieejamas tiešsaistē – Shortcut lietotnē īpaši izveidotā bezmaksas sadaļā #paliecmājās (www.shortcut.lv/viss/paliecmajas). Jau šinī nedēļas nogalē #paliecmājās sadaļā ikviens var noskatīties:  Paradīze'89, Vectēvs, kas bīstamāks par datoru, Lote  no izgudrotāju ciema, Mīlas afēra (Love Punch), Simt soļu ceļojums (The Hundred-Foot Journey), Papucis (Delivery Man) un citas filmas.

 

Metropolitēna opera on-line
Neticami, bet fakts - Ņujorkas Metropolitēna opera raida savus iestudējumus tiem, kas alkts augstās un smalkās mākslas. 
Piektdien, 20. martā Donizetti’s La Fille du Régiment (2008. gada ieraksts)
Sestdien, 21. martā Donizetti’s Lucia di Lammermoor (2009. gada ieraksts)
Svētdien, 22. martā: Čaikovskis, "Jevģenijs Oņegins" (2007. gada ieraksts)

Izrādes notiks plkst. 19.30 pēc ASV laika un tās varēs noskatīties vēl 20 stundas pēc translācijas. Pieslēgšanās caur operas mājas lapu https://www.metopera.org/