Kinoteātra "Splendid Palace" repertuārs līdz 5. decembrim

Kinoteātra "Splendid Palace" repertuārs no 29. novembrim līdz 5. decembrim. 

Filmas Reiz Ziemassvētkos publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Filmas "Reiz Ziemassvētkos" publicitātes foto.

UN TAD MĒS DEJOJĀM. And Then We Danced. Zviedrija, 2019. Drāma

Garums: 105 min

Režisors: Levan Akin 

Lomās: Levan Gelbakhiani, Bachi Valishvili, Ana Javakishvili 

Merabam deja ir visa dzīve. Viņš ar partneri Mariju katru dienu dodas uz mēģinājumu Gruzijas tautas deju ansamblī cerībā reiz mirdzēt uz lielās skatuves. Ansamblim pievienojas talantīgais un harismātiskais Iraklijs. Viņš kļūst par Meraba galveno sāncensi un negaidīti arī par viņa lielāko kaislību. Šī filma ir atzīšanās mīlestībā Gruzijai; tās dejas, mūzika, ēdiens un ainavas ir lielisks pašizziņas stāsta fons. Kannu, Londonas un citos festivālos milzīgu ievērību guvušo filmu Zviedrija nominējusi balvai "Oskars".

Vecuma ierobežojums: 12+ 

Filma gruzīnu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. 

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 29. novembra!

Mazajā zālē: 29.11. seanss 17:45; 30.11. seanss 14:00; 01.12. seanss 17:15    

Lielajā zālē: 03.12. seanss 20:00

 

REIZ ZIEMASSVĒTKOS. Last Christmas. Komēdija, romantika, 2019 

Lielbritānija, ASV

Garums: 102 min.

Režisors: Paul Feig

Lomās: Emilia Clarke, Henry Golding, Michelle Yeoh, Emma Thompson

Keitai, kura visu gadu strādā par rūķi Ziemassvētku veikaliņā, ir raksturīgi pieņemt nepareizus lēmumus. Viņas dzīve ir 'uzkārusies', viņa aizraujas ar alkoholu, un zvaniņi pie viņas rūķa kurpēm jau sen kaitina, nevis iepriecina. Kad Keitas dzīvē kā no zila gaisa nez no kurienes uzrodas Toms, viņš tai šķiet pārāk gaišs, labsirdīgs un nesavtīgs, lai būtu īsts. Kamēr Londona ietinas gada nogales maģijā, izskatās, ka Keitai un Tomam nekas un neviens nespēs palīdzēt atrast ceļu vienam pie otra. Taču dažkārt ir jāļauj, lai sniegs snieg, jāieklausās sirdsbalsī un vienkārši jānotic.

Romantiskais stāsts “Reiz Ziemassvētkos” ir īpašs, jo tajā skan Džordža Maikla mūzika - sākot ar slaveno “Last Christmas” līdz iepriekš vēl nedzirdētiem Grammy balvas ieguvēja skaņdarbiem.

Vecuma ierobežojums: 12+ 

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās.

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 29. novembra!

Mazajā zālē: 29.11. seanss 20:00; 30.11. seanss 16:00; 04.12. seanss 15:00

Lielajā zālē: 01.12. seanss 13:00

 

VALKĀTĀJS. Latvija, 2019. Dokumentālā filma 

Garums: 79 min. 

Režisors: Ivars Zviedris 

Nosalušie nelegālie imigranti vjetnamieši un pierobežas iedzimtais Pepiņš satiekas uz ES austrumu robežas. Vai tā ir nejaušībai vai rūpīgs plāns?  Filma seko līdzi viņu likteņiem.

Vecuma ierobežojums: 7+ 

Filma latviešu, krievu valodā ar subtitriem latviešu un angļu valodā. 

Filmas PIRMIZRĀDE kinoteātrī "Splendid Palace" 1. decembrī!

Lielajā zālē: 01.12. seanss 16:00 

 

KINO BĒRNIEM - MOSLIJA SLEPENAIS SPĒKS

Mosley. Jaunzelande, Ķīna, 2019. Animācija, ģimenes, piedzīvojumu

Garums: 95 min.

Režisors: Kirby Atkins

Aktieri: Temuera Morrison, Lucy Lawless, John Rhys-Davies

No laika gala atradušies pakļautībā cilvēkiem, apburošie un mīlīgie radījumi torifanti beidzot nolemj pārraut šīs saites un doties aizraujošā ceļojumā savas brīvības meklējumos.

Filma dublēta latviešu valodā.

Lai mazie kino mīļotāji iejustos “Splendid Palace” mājīgajās telpās un ērti baudītu filmu, bērni kinoteātrī kopā ar vecākiem, vecvecākiem, māsām, brāļiem un draugiem ir gaidīti stundu pirms seansa. Šajā laikā ikvienam atnācējam ir iespēja radīt savu pasauli ar GIGI Bloks – būvēt savu spēļu kinoteātri, māju, pili, pilsētu vai kaut ko citu.

Kinoteātrī "Splendid Palace" 30.novembrī plkst. 12.00, 7. un 14.decembrī plkst. 12.00!

 

ZOMBI BĒRNS. Zombi Child. Francija, 2019

Fantāzijas filma

Garums: 103 min

Režisors: Bertrand Bonello

Lomās: Louise Labeque, Wislanda Louimat, Katiana Milfort

Apmetusies Parīzē, Melisa dara visu, lai atstātu iespaidu uz jaunajām klases biedrenēm. Viņa izstāsta briesmīgu notikumu ar vectēvu, ko tumšie vudū spēki vai ļauni tuvinieki pārvērtuši par zombiju. Tā visslavenālais zombijs – haitietis Klerviuss Narciss – atdzīvojas baisajā, burvības pilnajā viņa mazmeitas stāstā un Parīzes skolas durvis atver seniem okultiem gariem, kuriem pusaudzes nespēj pretoties.

Bertrāns Bonello (“”Bordelis “Apolonīda””, “Senlorāns – stils esmu es”, “Pornogrāfs”), pastāvīgais Kannu kinofestivāla viesis un viens no mūsdienu izdomas bagātākajiem režisoriem, mistiskos Haiti 60. gadu notikumus pārceļ uz mūsdienu Franciju un pilnveido zombiju šausmu filmu žanru ar hiphopu un elektronisko mūziku skaņu celiņā.

Vecuma ierobežojums: 18+

Filma franču, angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 22. novembra!

Mazajā zālē: 01.12. seanss 13:15

 

DOKUMENTĀLO FILMU PIRMDIENAS – 

KATRA DIENA SIMTGADĒ - GADALAIKI

Kinoteātrī "Splendid Palace" DOKUMENTĀLO FILMU PIRMDIENU cikla ietvaros, 25. novembrī un 2. decembrī plkst. 18:00, būs iespēja noskatīties režisores Dzintras Gekas veidoto dokumentālo filmu “Katra diena simtgadē – gadalaiki”. Filma sastāv no četrām daļām: “Ziema”, “Pavasaris”, “Vasara”, “Rudens”. Tā ir tapusi, iemūžinot katru aizvadīto dienu 2018. gadā.

Filma ir tautas atspulgs Latvijas simtgades gadā - tās kadros skatītāji viegli atpazīs sevi un savu personīgo stāstu. Jau sākot ar Jaungada nakti 1. janvārī, kad cauri salūta skaņām pasaulē ierodas pirmais simtgades bērns mazā Jete, un beidzot ar klavierspēli, kas skan pār sniegoto un saules izgaismoto Latvijas panorāmu, filmā ir iemūžinātas simtiem cilvēku dzīves. Turklāt, filmējot katru no 365 dienām, dažkārt pat ar vairākām kino kamerām, un raugoties uz norisēm dabā, laukos un pilsētvidē, indivīda, ģimenes un sabiedrības dzīvē, operatoriem caur kinokameras aci spilgti izdevies notvert šo stāstu dažādos pretmetus: skaisto, skaudro, dižo, bezjēdzīgo, komisko un absurdo.

Filmas veidotāji ierauga šos unikālos kadrus, iemūžinot gan spilgtas personības un viņu sasniegumus, gan arī jauniešus, kuri aktīvi piedalās dažādos pasākumos un festivālos.

Ziema sākas ar ceļotājiem vilcienā un gaidītājiem tramvaja pieturā, līdz no ekrāna uzvirmo vīraka smarža, kad redzam Pareizticīgo Ziemassvētkus un izjūtam aukstumu, kas nepieciešams, lai darinātu Jelgavas ledus skulptūras. Un izrādās, ka dzimšanas diena vienā dienā ir gan lācenei Ilzīte, gan maestro Raimondam Paulam. Tam seko virmojoša uguns – lai ceptu maizi, lai darinātu Nameja gredzenu, lai atcerētos Barikādes. Savukārt pārtapšanas brīnums redzams arī Alvja Hermaņa izrādē “Dieviņš pillā”, ar sāpēm pilns ir 16. un 25. marts, Lidijas Doroņinas-Lasmanes atmiņu mirklis, tukšie māju logi un skursteņi, kas kūp, bet kuru saimnieki vairs neatgriezīsies.

Pavasaris atnāk līdz ar vētru jūras krastā. Redzam pirmizrādes aizkulises latviešu filmām “Bille”, “Baltu ciltis” un “Mūris”. Iešanai uz skatuves gatavojās ērģelniece Iveta Apkalna. Redzam kā Koris “Kamēr…" dzied par Ilmāru Blumbergu un kalpošanu. Savukārt festivālā “Pētera Vaska mūzikas aprīlis” pats komponists Pēteris Vasks spēlē kontrabasu. Mēs redzam Panorāmas redakciju, žurnālists Gundars Rēders gatavo raidījumu “Viens pret vienu”. Rīgas centrā Rīgas Valsts 1.ğimnāzijas audzēkne Sofija gatavojas eksāmeniem, kamēr bastejkalnā cilvēki svin dzīvi. Rīgas maratona dalībnieki tiek atbalstīti gan ar ūdens glāzēm gan ar uzmundrinājuma saucieniem, bet vēl skaļāk tiek uzmundrināta Latvijas hokeja izlase fanu teltī.

Vasarā simtgades Dziesmu un deju svētku dalībnieki soļo svētku dalībnieku gājienā, redzam tūkstošiem dejotājus, kuri izdejo latviešu tautas rakstus Daugavas stadionā. Aizkustinājuma pilna ir dziesma "Pūt vējiņi" kopkora izpildījumā Noslēguma koncertā. Pilsēta rīta agrumā un līvu sanākšana jūras krastā, trakulīgās dejas festivālā “Pozitivus” un Japāņu bundzinieku ritmi Rīgas svētkos. Lidot spēj ne tikai ar ķiveri nodrošinājies Aerodium vēja tuneļa gājējs Siguldā, bet arī deju grupas “Dzirnas” dejotāji izrādē “No zobena saule lēca”. Redzam kā garo ceļu uz Aglonu mēro svētceļnieki, ūdens policija patrulē Rīgas ūdeņos un velobraucēji mērojas spēkiem ar Bānīti Gulbene-Alūksne. 1. septembrī mācības uzsāk 45.vidusskolas skolēni, žurnālists Jānis Domburs studijā sagaida politiķus uz pirmsvēlēšanu diskusiju. Redzam kā novāc krūmmelleņu un ābolu ražu. Savukārt 24.septembrī Aglonas baziliku apmeklē Pāvests Francisks.

Rudenī Rīgas ielās dominē vēlēšanu reklāmas. Rīdzinieki balso Saeimas vēlēšanās, redzam kā partijas sagaida vēlēšanu rezultātus un uzvarētāju partiju pārstāvji ierodas Latvijas Televīzijā. Bērni gatavojas modes skatei, kaislības un greizsirdība mazajām meitenēm ir lielāka nekā lielajām modelēm. Latvijā viesojas rakstniece Agate Nesaule, izdota jauna grāmata, bet Andrejs Jansons māca mūziku bērniem Mazsalacas skolā. Solījumu kalpot Latvijai līvu valodā dod Saeimas deputāte Janīna Kursīte-Pakule. Latvijas robežu sargā gan robežsargs Latgalē gan zemessardze Ādažu poligonā. Lāpu gājiens iededz atmiņu par 11.novembra varoņdarbiem Lāčplēša dienā. Militārā parāde un krāšņais salūts par godu simtgades svinībām pulcina ļaužu pūļus Daugavas krastmalā. Redzam kā “Zvanniekos” mācītājs Juris Cālītis dod svētību bērniem, Ziemassvētkos Torņkalna baznīcā norit svētku dievkalpojums. Nacionālās bibliotekas Saulcerītes telpā pianists Rihards 

Plešanovs spēlē P.Vaska “Gadalaikus”. 1.janvārī dzimušajai Jetei nu jau paliek viens gads, bet dzemdību namā topošās māmiņas sagaida mazuļus. 2018.gada nogalē ir uzsnidzis sniegs. Filma ir apliecinājums Latvijai un tās cilvēkiem, prieks par bērniem un talantīgiem cilvēkiem, apbrīna par cilvēku izturību un stiprumu.

Ideja par filmu radās operatoram Viktoram Grībermanim kopā ar režisori Dzintru Geku. Tā bija vēlēšanās iepazīt Latviju un mīlēt Latviju. Pārsteigt skatītāju ar neparastiem stāstiem, ieraudzīt ikdienā nepamanīto un negaidīto. Būt dažādās Latvijas vietās – pilīs un būdiņās, cietumā un Saeimā, bērnudārzā un karnevālā.

Noskatoties 300 stundu garo materiālu, režisore nolēma uzņemto materiālu sadalīt četrās daļās - četri gadalaiki. Dzintra Geka uzaicināja četrus montāžas režisorus - filmu “Ziema” montēja Andra Doršs, filmu “Pavasaris” Arta Ģiga, “Vasara” Armands Zvirbulis un “Rudens” Madara Didrihsone. Montāža ilga no 2019.gada marta līdz oktobrim, un 2019. gada 18.novembrī filma piedzīvos pirmizrādi. Filmā izmantota mūzika no Pētera Vaska klavieru cikla “Gadalaiki”, kuru izpilda četri izcili Latvijas pianisti - Georgijs Osokins, Vestards Šimkus, Reinis Zariņš un Rihards Plešanovs.

Filmas radošā komanda:

Scenārija autore Elīna Veira

Režisore un producente Dzintra Geka

Galvenais operators Viktors Grībermans

Operators Aivars Lubānietis un brīvprātīgie filmētāji Latvijā

Montāžas režisori Madara Didrihsone, Andra Doršs, Arta Ģiga, Armands Zvirbulis

Mūzika Pēteris Vasks “Gadalaiki”

Pianisti Georgijs Osokins, Rihards Plešanovs, Vestards Šimkus, Reinis Zariņš

Režisora asistenti Evita Bērziņa, Pāvels Terentjevs, Kristīne Vasiļjeva

Izpildproducents Modris Kļaviņš

studija Sibīrijas bērni 2019

Kinoteātrī "Splendid Palace": 

25. novembrī seanss 18:00 ("Ziema" un "Pavasaris") 

2. decembrī seanss 18:00 ("Vasara" un "Rudens")

Reklāma
Reklāma

Pēc filmas Jautājumu un Atbilžu pusstunda ar filmas režisori Dzintru Geku - Vasku. 

 

DVĒSEĻU PUTENIS. Latvija, 2019. Vēsturiska kara drāma

Garums: 123 min.

Režisors: Dzintars Dreibergs

Lomās: Oto Brantevics, Mārtiņš Vilsons, Rēzija Kalniņa, Raimonds Celms, Jēkabs Reinis, Renārs Zeltiņš, Vilis Daudziņš, Ieva Florence, Grēta Trušiņa

Vēsturiska kara drāma pēc strēlnieka Aleksandra Grīna romāna motīviem ved 100 gadus senā pagātnē. Sešpadsmitgadīgais Artūrs dodas strēlniekos un kopā ar draugiem cīnās par brīvību – pat tad, kad neviens nezina, kurā pusē tā meklējama. Saviļņojošais stāsts ļauj skatītājam pieaugt kopā ar Artūru un jaundibināto Latvijas valsti, vērojot dzīvi ierakumos zēna acīm, pašaizliedzīgi stājoties pretī ienaidniekam, meklējot īstu mīlestību un mācoties novērtēt brīvības cenu.

Filma latviešu, krievu un vācu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Lielajā zālē: 30.11. seanss 12:15; 01.12. seanss 20:00  

Mazajā zālē: 29.11. seanss 15:00; 02.12. seanss 13:30 

 

PROJĀM. Away. Latvija, 2019

Piedzvojumu filma, animācijas filma, fantāzija

Garums: 74 min. 

Režisors: Gints Zilbalodis

Pēc lidmašīnas avārijas puisis attopas uz noslēpumainas salas, kur plešas meži, tuksneši un lagūnas. Taču uz šīs salas mīt arī milzīgs, tumšs gars, kurš sāk puisi vajāt. Lai izglābtos un atgrieztos mājās, galvenais varonis dodas izaicinošā ceļojumā pāri salai kopā ar savu jauniegūto draugu – mazu putnēnu.

FIlma bez dialogiem. 

Mazajā zālē: 01.12. seanss 15:30

Lielajā zālē: 03.12. seanss 18:30

 

KĀPĒC MĒS ESAM RADOŠI? Why Are We Creative? Vācija, 2018. Dokumentālā filma

Garums: 85 minūtes

Režisors: Hermann Vaske

Lomās: David Bowie, The Dalai Lama, Björk, Blixa Bargeld, Laurie Anderson, Mariya Alyokhina, Weiwei Ai, Marina Abramovic, Stephen Hawking, Angelina Jolie, George R.R. Martin, Wim Wenders

Hermaņa Faskes dokumentālā filma – neredzēts interviju apkopojums ar 21. gadsimta vadošajiem domas līderiem.

Ceļodams pa visu pasauli, Hermanis Faske 30 gadu laikā ticies ar dažādām mūsu laikmeta atslēgas figūrām – zinātniekiem, mūziķiem, māksliniekiem un režisoriem. Atrazdamies zemeslodes visdažādākajos punktos, viņš uzdevis jautājumu par to, kas ir radošums, tiem cilvēkiem, kuriem izdevies ne vien sasniegt panākumus savā sfērā, bet to pārveidot un mainīt.

Faskes 101 sarunu biedrs dalījies ar viņu savām domām. Šo cilvēku vidū ir Deivids Bovijs, Džims Džārmušs, Stīvens Hokings, Umberto Eko, Demjens Hērsts, Bjorka, Mariana Abramoviča, dalailama, Kventins Tarantīno, Niks Keivs, Mihails Gorbačovs un daudzi citi režisori, filozofi, mūziķi un mākslinieki, “Oskara” un Nobela prēmijas laureāti, pasaules politikas, biznesa un zinātnes zvaigznes.

Šie cilvēki bijuši godīgi un atklāti, viņu atbildes liek apstāties un aizdomāties.

KĀPĒC MĒS ESAM RADOŠI? Unikāls projekts uz kinoteātra „Splendid Palace“ ekrāna!      

Lielajā zālē: 03.12. seanss 16:30

 

DŽONA F. DONOVANA NĀVE UN DZĪVE. The Death and Life of John F. Donovan. Kanāda, Lielbritānija, 2018

Drāma

Garums: 123 min.

Režisors: Xavier Dolan

Lomās: Natalie Portman, Susan Sarandon, Emily Hampshire

Daudzi sapņo par pasaules slavu un atpazīstamību, bet reti kurš nojauš, kāda ir slavas cena. Kad kāda TV zvaigznes privātās dzīves detaļas kļūst publiskas, viņa karjera piedzīvo dramatiskas pārmaiņas. Vairāk kā desmit gadus pēc slavenības nāves, jauns aktieris atskatās uz vēstuļu korespondenci ar mūžībā aizgājušo zvaigzni un ieslīgst pārdomās par to, kā šīs vēstules ietekmējušas viņu abu dzīves.

Vecuma ierobežojums: 16+

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. 

Mazajā zālē:  01.12. seanss 19:30 

 

DMITRIJA BIKOVA LEKCIJA: KĀDĒĻ MUMS IR KLASISKĀ LITERATŪRA (pārcelts no 21.04.2019)

"Kam mums klasika?" Dmitrijs Bikovs Rīgā!

30. novembrī  pulksten 18:00 Splendid Palace ar lekciju uzstāsies lielisks dzejnieks, rakstnieks, žurnālists, apgaismotājs, daudzu projektu, televīzijas un radio programmu autors un, protams, brīnišķīgs lektors — Dmitrijs Bikovs.

Lekcijai bija jānotiek 21. aprīlī, taču tā tika pārcelta Dmitrija Bikova steidzamas hospitalizācijas dēļ. Tagad, kad Dmitrijs Ļivovičs ir pilnībā atveseļojies, mēs ar prieku paziņojam, ka jaunais pasākuma norises laiks ir 30. novembris, pulksten 18:00. Visas biļetes, kas nopirktas uz 21.04. ir derīgas!

Ironisks intelektuālis, talantīgs, neatkarīgi domājošs cilvēks, kurš gatavs dalīties neparastās idejās un uzskatos, paraudzīties no cita skatpunkta un mudināt uz to arī savu auditoriju – tas viss raksturo viņu.

 „Literatūra slepeni valda pār pasauli,” – uzskata Dmitrijs Bikovs.

Vai skolā ir nepieciešamas literatūras stundas? Vai bērniem vajadzētu lasīt klasiku? Kāds ir Zēna Ar Rētu Uz Pieres noslēpums? To un daudz ko citu Dmitrijs Ļvovičs apspriedīs ar vecākiem un bērniem lekcijā Rīgā.

“No visām pusēm dzirdams, ka klasiskā literatūra skolas mācību programmā nemaz nav nepieciešama. Daži saka, ka tā iedzen bērnus depresijā, citi, ka tā ir tālu no mūsdienīguma, citi, ka teksti ir pārāk nopietni, gari un bērni tos nesaprot. Savā lekcijā Rīgā es jums stāstīšu: kāpēc šādas runas ir muļķības, ko darīt, lai bērni lasītu klasiku un kāpēc viņiem tā ir vajadzīga. "

Bet vai aktuāla ir tikai klasika, kā uzskata daudzi literatūras skolotāji? Daudzi, taču ne Dmitrijs Bikovs. Grāmatas par Hariju Poteru bieži tiek uzskatītas tikai par bērnu izklaidi, bet vai tā tiešām ir? Vai tās ir tikai komerciāls produkts vai kas vairāk? Jautri un noderīgi par vienu no pēdējo gadu grāmatu sērijām, ko lasījuši gan bērni, gan pieaugušie. Vai varbūt vēl nav to lasījuši, bet tikai skatījušies filmas.

"Pie mums grāmatas par Hariju Poteru bieži uzskata par komerciālu produktu, vieglu lasāmvielu bērniem, taču patiesībā šīs grāmatas dod lielisku iespēju iepazīt pasauli un tās jaunās, iepriekš neaprakstītās likumsakarības. Tā ir lieliski sacerēta literatūra. Tā iemieso labākās britu rakstniecības tradīcijas. Džoannai Roulingai izdevies radīt nemirstīgu varoni. Tādu, kurš nav ideāls, bet gan moku un šaubu mākts, trausls, reāls mūsdienu pusaudzis."

Ne tikai lekcija, bet arī iespēja pēc pasākuma personīgi aprunāties ar Dmitriju Ļvoviču, piedalīties interesantā diskusijā, uzdot savu jautājumu un pat iegūt autogrāfu – tas viss notiks 30. novembrī plkst. 18:00  Splendid Palace, Latvijā vienīgajā Dmitrija Bikova lekcijā.

Lielajā zālē: 30. novembrī plkst. 18:00

Biļetes visās Biļešu serviss kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv

Organizē: WELLDONE BALTIC, SIA, Vienības gatve 192/3-87 LV-1058 Rīga

 

Comedy Latvia | Stand-up komēdija 'Tas Nav Nopietni'

Gadiem ilgie centieni beidzot ir rezultējušies lielajā Latvijas tūrē, kurā Comedy Latvia piedāvās skatītājiem tikai pašu labāko materiālu.  Šis būs tūres noslēguma pasākums, kurš notiks Splendid Palace telpās.

“Tas Nav Nopietni” galvenais mākslinieks būs Rūdolfs Kugrēns, kuram no plašā Comedy Latvia kolektīva ir vislielākā pieredze, iepriekš uzstājoties jau veselās 5 solo tūrēs, no kurām nesenākās ir bijušas “Plezīrs”, “Prieks” un “NēNuJā”. Viņam pievienosies arī tādi Comedy Latvia stand up smagsvari, kā Aleksandrs Guzenko, kurš vadīs pasākumu; Jānis Kreičmanis, kurš nu pat aizvadījis savu pirmo solo stāvizrādi ”Nav Godīgi!"; britu komiķis Jack Everitt, kā arī ilggadējie Comedy Latvia komiķi - Denis Tulpe un Kalvis Troska.

Tūres ietvaros notika 9 uzstāšanās 7 dažādās pilsētās ieskaitot Rīgu, Jelgavu, Jēkabpili, Liepāju, Ventspili, Valmieru un Cēsis

COMEDY LATVIA TAS NAV NOPIETNI - Mazajā zālē: 30.11. plkst. 20:00 

Durvis atveras 19:30

Izrāde sākas 20:00

Izrādes ilgums: apmēram 80 minūtes

Pasākums notiek latviešu valodā, ar vienu no runātājiem angļu valodā.

Ieeja no 16+

Biļetes nopērkamas visās Biļešu Serviss kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv

 

SARUNAS PAR MŪZIKU “NĀC, IEKLAUSIES ORĶESTRĪ RĪGA!”

Lielajā zālē 2019. gada 16. oktobrī plkst. 11.00 un 13.00 “Rīgas skaņas un noskaņas”

Vai esi ieklausījies, kā skan Rīga? Mūzika jau kopš pirmsākumiem ir bijusi Rīgas pilsētas neatņemama sastāvdaļa. Tā skanējusi pilsētas laukumos, baznīcās un baznīcu torņos, lielākos vai mazākos namos, zālēs un koncertzālēs. Laikam ritot, ir krietni mainījies ne vien Rīgas ārējais veidols, bet arī muzikālā ainava, un, protams, arī pašu rīdzinieku muzikālā gaume. Ir ievērojams skaits komponistu, kas īpaši Rīgai veltījuši savas kompozīcijas.

Lielajā zālē 2019. gada 4. decembrī plkst. 11.00 un 13.00 “Mūzika gardēžiem”

 

Ir mūzika un ir ēdiens dažādām gaumēm. Un ir arī komponisti, kuri sacer mūziku par ēdieniem dažādām gaumēm. Tāpat kā mūzikā, arī pavārmākslā ir gan atzīti meistari, kas rada  meistardarbus un kulināros šedevrus, gan gardēži un bargi kritiķi, kas tos vērtē. Par dažādu ēdienu muzikāli kulinārajām īpašībām uzzināsim ko vairāk kopā ar Orķestri “Rīga” kādu ļoti muzikālu šefpavāru…

Lielajā zālē 2019. gada 22. janvārī plkst. 11.00 un 13.00 “Muzikālie koki”

 

Cilvēku dzīvi ir grūti iedomāties bez kokiem – tie ražo skābekli un attīra gaisu; no kokiem gūstam arī siltumu, apkurinot mājas. Kokus izmantojam gan būvniecībā,  gan galdniecībā, gan… arī mūzikā. Izrādās, ka koki patiešām ir muzikāli, jo tie skan! Skan gan no koka veidota gana stabulīte, klarnete, oboja un fagots, gan ar stīgām nospriegotā vijole, kontrabass, kokle vai koncertflīģelis. Skan arī dažādie koka sitaminstrumenti. Pēc šīs muzikālās sarunas ikvienam būs pilnīgi skaidrs – kokiem ir muzikālas dvēselītes.

2019. gada 26. februārī plkst. 11.00 un 13.00 “Pa ceļam ar mūziku”

 

Sezonas noslēdzošo sarunu par sauszemes, ūdens vai gaisa transportlīdzekļiem varētu ierindot pie visai “tehniskas dabas jautājumiem”, ja vien… atkal talkā nenāktu mūzika. Vai tā būtu jāšana zirga vai kamieļa mugurā; došanās izbraucienā ar velosipēdu vai ar auto; brauciens ar vilcienu, laivu vai kuģi; vai gaisa ceļojums lidmašīnā, dirižablī vai pat kosmiskajā lidaparātā – tas viss būs iespējams, pateicoties Orķestrim “Rīga”, Daumantam Kalniņam un atbilstošai mūzikai! Ceļot ir jautri un aizraujoši, bet vēl aizraujošāk ir ceļot kopā ar mūziku!

Ieteicamas 1. – 4. klašu skolēniem un bērniem vecumā līdz desmit  gadiem.

Katram bērnam un pieaugušajam jāiegādājas atsevišķa sēdvieta.

Abonementa biļetes cena uz visiem četriem koncertiem - 12 EUR.

Abonementus iespējams iegādāties no 2019. gada 9. maija iegādāties visās „Biļešu paradīzes” kasēs, kā arī www.bilesuparadize.lv 

 

Organizē Orķestris "Rīga", e-pasts: orkestris@riga.lv, www.orkestris.riga.lv 

 

Kases darba laiks: Darbadienās no plkst. 15:00 līdz pēdējā seansa sākumam, brīvdienās no plkst. 12:00 līdz pēdējā seansa sākumam.
Ieskaties: www.splendidpalace.lv