Kinoteātra "Splendid Palace" repertuārs līdz 23. maijam

Ieskaties kinoteātra "Splendid Palace" repertuārs no 17. līdz 23. maijam. 

Filmas Pievilcīgs, ļauns un slikts publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Filmas "Pievilcīgs, ļauns un slikts" publicitātes foto.

KONSTRUKCIJAS. Latvija, 2019

Dokumentālā filma

Garums: 85 min.

Režisore: Ilona Brūvere

Izcilais dzejnieks un tulkotājs, Literatūras gada balvas 2019 laureāts Uldis Bērziņš kinorežisores Ilonas  Brūveres  pilnmetrāžas dokumentālajā filmā KONSTRUKCIJAS - stāstā par dzeju, mājām un ikdienu Bērziņu dzimtas  namā Rīgā, Maskavas forštatē. Ar filmas  pirmizrādi Splendid Palace 21. maijā 19.00 atzīmēsim dzejnieka 75. dzimšanas dienu, to Uldis ik gadu svin 17. maijā.

Es redzēju sapni par mājām, sapni par valodu, kur tulkodami mēs nokaļam tiltus, pār kuriem tikt svešuma upei pāri. Uldis Bērziņš.

Bērziņu nams ir demokrātiskas sabiedrības mikro modelis, katrs ģimenes loceklis savu dzīves telpu šeit iekārto atšķirīgi un ikviens no Bērziņiem  to plāno neatkarīgi no otra. Filma ir stāsts par mājām, kas pastāv kā vienojošs centrs, bet katram šai namā, pēc Bērziņu valsts likumiem, pieder  savs dzīvoklis. Uldim savs, viņa sievai Ļenai - savs, savs – meitas Unas ģimenei. Savs dzīvoklis dēlam-  Ansim Ataolam. Uldis dzejnieka cellēs tulko un raksta, Ļena strādā zinātnisku darbu.  Una, pēc lekcijām studentiem ķīniešu valodā, kopā ar vīru  Ričardu, apceļo pasauli. Uldim draugi turas  vecie- vēl no jaunības laikiem, tie tad ir klāt godos un kad drauga plecs nepieciešams visvairāk.  Arī dēla  tiesā Uldim blakus ir vecie čomi Viktors Avotiņš un Vilnis Baltiņš. Uldis nav  vientuļš. Jauno gadu ģimene  sagaida kopā ar lietuviešu radiem, Ulda  draugiem un īpašu viesi - Jāni Rokpelni, ik stundu pasauli ieraugot  tv ekrānā tik dažādu Latvijā, Krievijā, Turcijā,  Azerbaidžānā, Arābu valstīs, Londonā un Ķīnā.      

Ķīnu pirmoreiz Una ierauga deviņdesmito gadu sākumā, kad Bērziņi vēl dzīvo Avotu ielā un, kāpelējot pa dzīvokļa durvju ailēm kā kokiem , viņa skandē pašas sacerētu pantiņu Latvija, Latvija, tu mana dzimtene! Es nekad nebraukšu ne uz kādu ārzemi! Tolaik top Ilonas Brūveres  dokumentālā filma par Uldi Bērziņu LŪGŠANA. Unai šai RDFS  filmā ir septiņi gadi un viņa sāk iet skolā, tāpat kā viņas meita Skaiste šodien.

KONSTRUKCIJĀS Uldis Bērziņš lasa fragmentus no jaunākā krājuma IDILLES Neputna izdevumā un filmas veidotāji izseko dzejnieka tulkošanas darbam pie senkastīliešu vēsturiskā eposa DZIESMA PAR MANU SIDU.

Filmas operatori:Elīna Bandēna, Normunds Pavlovskis, Dāvids Smiltiņš, Ilona Brūvere, Baldūrs  Apinis. Komponists Goran Gora. Skaņu režisors Mārcis Kreicmanis. Producents Kants  komunikācijas.  

Atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Rīgas dome.                                               

www.kants.lv 

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 23. maija! 

Mazajā zālē: 23.05. seanss 18:00

 

MEKLĒJOT MR. KAULIŅU. Latvija, 2019

Garums: 1 st. 20 min.

Dokumentāla filma

Režisors: Kaspars Roga

Mr. Kauliņš ir finansists un šarmants dzīves baudītājs. Pēc sava biznesa kraha viņš pazūd bez vēsts, radiniekus un draugus atstājot par sevi pilnīgā neziņā. Starp tiem ir arī viņa labākais draugs Kaspars Roga, kurš apņemas noskaidrot, kur palicis Kauliņš. Pēc vairākiem gadiem Roga viņu atrod Āfrikā, Sjerraleonē, kur Kauliņš ir sācis kārtējo bīstamo avantūru - dimantu meklēšanu.

Filma latviešu un angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 11.maija. Īpašais seanss ar komandu 11.maijā plkst. 18.30!

Mazajā zālē: 11.05. seanss 18:30 - ĪPAŠAIS SEANSS ar radošo komandu; 2.05. seanss 12:15; 17.05. seanss 18:30; 18.05. seansi 15:30; 20:00; 19.05. seanss 20:15; 20.05. seanss 18:15.

Lielajā zālē: 16.05. seanss 19.45; 21.05. seanss 18:15; 22.05. seanss 20:45.

 

LABĀS ROKĀS. In Safe Hands. Francija, Beļģija, 2018

Garums: 1 st. 47 min.

Drāma

Režisors: Jeanne Herry

Lomās: Sandrine Kiberlain, Gilles Lellouche, Élodie Bouchez, Olivia Côte, Clotilde Mollet, Jean-François Stévenin, Bruno Podalydès, Miou-Miou

Filmas galvenais varonis ir mazs, burvīgs bērnelis, kurš no dzimšanas brīža ir izrādījies mātei nevajadzīgs, bet kurš noteikti dzīves ceļā sastaps jaunus vecākus un iegūs jaunu, stipru ģimeni.

Dvēseliska filma par adoptēšanu, labestību, brīnumiem, grūto bērnu aizsardzības speciālistu darbu un adoptēšanas problēmām, bet ar laimīgām un aizkustinošām beigām.

Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 10.maija.

Lielajā zālē: 17.05. seanss 20:30; 18.05. seanss 14:30; 20.05. seanss 20:15; 23.05. seanss 17:30.

Mazajā zālē: 19.05. seanss 18:00.

   

PIEVILCĪGS, ĻAUNS UN SLIKTS. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile. ASV, 2019

Biogrāfija, krimināls, drāma

Garums: 1 st. 48 min.

Režisors: Joe Berlinger

Lomās: Zac Efron, Lily Collins, James Hetfield, John Malkovich

Teds ir neatvairāmi pievilcīgs un arī Liza nespēja palikt pret viņu vienaldzīga. Vienas nakts tikšanās pārauga ilgstošās attiecībās, par kādām lielākā daļa sieviešu var tikai sapņot. Taču Tedu pēkšņi arestē un viņš tiek apvainots šaušalīgos noziegumos. Kā lai notic, ka viņas maigais, elegantais un gudrais vīrietis ir sērijveida slepkava? Viņas mīļais Teds. Teds Bandijs.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 10.maija!

Lielajā zālē: 17.05. seanss 18:00; 19.05. seanss 19:00; 21.05. seanss 20:00.

Mazajā zālē: 18.05. seanss 17:30; 20.05. seanss 20:00.

                  

KINO BĒRNIEM – LIELAIS CEĻOJUMS. The Big Trip. Krievija, ASV, 2019

Garums: 1 st. 30 min.

Animācija, komēdija, piedzīvojumu

Scenārija autors: Billy Frolick

Kāds izklaidīgs stārķis ir sajaucis adreses un atnesis lācim pandu mazuli. Kārtībai jābūt, tāpēc lācis nolemj nogādāt mazuli īstajiem vecākiem. Kopā ar ceļabiedriem – zaķi, alni, pelikānu, vilku un tīģeri – lācis mēro grūto un raibiem piedzīvojumiem bagāto ceļojumu uz Dienvidķīnu.

Animācijas komēdiju “Lielais ceļojums” pēc Billija Frolika (“Madagaskara”) scenārija režisējusi Nataļja Nilova.

Filma dublēta latviešu valodā.

Vecuma ierobežojums: nav

Mazajā zālē: 18.05. seanss 12:00

 

KINO BĒRNIEM – DAIĻAIS PRINCIS. Charming. Kanāda, ASV, 2018

Garums: 1 st. 26 min.

Piedzīvojumu filma, animācija, ģimenes filma

Režisors: Ross Venokur

Reklāma
Reklāma

Trīs princeses – Pelnrušķīte, Apburtā princese un Sniegbaltīte uzzina, ka ir iemīlējušās vienā un tajā pašā princī. Daiļais princis kopš pašas bērnības izjūt lāsta smagumu – visas meitenes no pirmā skatiena iemīlas viņā. Dāmas pavisam bez sajēgas un viņa pamestās iemīļotās radījušas karalistē īstu jucekli. Lai lāsts nekļūtu par briesmīgu nelaimi un visā karalistē neizskaustu mīlestību, princim līdz 21. dzimšanas dienai jāatrod sava īstā mīla.

Filma dublēta latviešu valodā.

Vecuma ierobežojums: 7+

Mazajā zālē: 19.05. seanss 12:00

 

DUBULTSEANSS - "SESTĀ DIENA" UN "BRISELE". BRISELE. Latvija, 2019

Dokumentāla filma

Garums: 65 min.

Režisore: Inese Kļava

Pēteris, Gints, Ineta un Andris strādā Briselē. To mēdz saukt par zelta krātiņu vai Briseles burbuli – viņu dzīves ir atrautas no tā, ko Eiropas iedzīvotāji uzskata par realitāti. Viņi strādā, lai iemiesotu idejas, kuru dēļ 1957. gadā tika dibināta Eiropas Savienība. Tomēr nesenie vēstures pavērsieni – terora akti, ASV, Krievijas un Ķīnas arvien agresīvākie gājieni, eiroskeptisma vilnis dalībvalstīs – liek vaicāt, vai ES metode nav par naivu šim gadsimtam? Vai šie 60 miera un sadarbības gadi nav tikai skaists sapnis, no kura pamodīsimies jau rīt?

Vecuma ierobežojums: 12+

Filma latviešu, angļu valodā ar subtitriem latviešu un angļu valodā.

 

SESTĀ DIENA. Latvija, 2019

Dokumentālā filma

Garums: 52 min.

Režisore: Brigita Eglīte

Sestdienas tirgus Skultē jau daudzus gadus ir viens no nozīmīgākajiem iknedēļas notikumiem ļaudīm gan no tuvienes, gan tālienes. Lomas tirgū ir rūpīgi sadalītas – sava tikusi vietējās draudzes mācītājam un baznīcas zvaniķim, sava – aptieķniecei un netālu dzīvojošajai aitkopei, un tās jau sen vairs nav tikai pārdevēju un pircēju attiecības. Negaidot par sevi ir atgādinājis arī režisors jeb tirgus īpašnieks. Viņš visu padarīšanu nolēmis pārcelt uz jaunu vietu, kas līdz šim ievērību izpelnījusies vienīgi kā ceļu satiksmes negadījumu melnais punkts. Līdzās ikdienas rūpēm un raizēm tirdziniekiem nākušas klāt jaunas – kāda nākotne viņus sagaida jaunajā vietā?

Vecuma ierobežojums: 12+

Mazajā zālē: 22.05. seanss 18:00 

 

PARĪZES IMPERATORS. L'Empereur de Paris

Garums: 1 st. 50 min.

Francija,  2018

Piedzīvojumu filma, vēsturiska

Režisors: Jean-François Richet

Lomās: Vincent Cassel, Olga Kurylenko, Freya Mavor, August Diehl, Denis Ménochet, James Thierrée, Fabrice Luchini

Napoleona Bonaparta laiks. Nežēlīgais, bezbailīgais, viltīgais un ārkārtīgi talantīgais noziedznieks Vidoks zog Parīzes tumšajās ielās.Pat visstingrāk apsargāto cietumu biezie mūri viņam nav šķērslis. Smalki izdomājis bēgšanas plānu, viņš izmūk no drošākā Francijas cietuma. Pēc pēdējās bēgšanas no ieslodzījuma .Vidoks sadarbojas ar policiju un, lai paliktu brīvībā, palīdz iztīrīt ielas no dažādiem krāpniekiem zagļiem un slepkavām un pamazām izveido veselu noziedzības apkarošanas impēriju.

Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Lielajā zālē: 18.05. seanss 17:00

Mazajā zālē: 22.05. seanss 20:30

 

ILMĀRS BLUMBERGS. Latvija, 2019. Dokumentāla filma

Režisore: Dzintra Geka

Stāsts par pašradīšanas noslēpumu, personības vientulības aspektiem, apziņas meridiāniem un cilvēka mērogu.

Ilmārs Blumbergs (1943-2016) Latvijas mākslā ir hrestomātiski pierādāms jēdziens, ja analizē viņa radīto scenogrāfijā, plakātu mākslā, glezniecībā, multimedijos. Taču personība – Blumbergs – ir mainīga un netverama matērija, kas visam viņa radītajam piešķir virsvērtību, brīnumainību, intimitāti, ko viņa mākslas un pasaules uztveres izzinātājs pazīst itin kā no aizlaikiem, taču nespēj kataloģizēt, iegrāmatot un, par laimi, arī patērēt.

Filmēšanas procesā filmējām Latvijā, Krievijā, Spānijā un Itālijā.

Mazajā zālē: 17.05. seanss 17:00; 8.05. seanss 14:00; 19.05. seanss 16:30.

 

NURIJEVS. BALTAIS KRAUKLIS. The White Crow, 2019

Lielbritānija, Francija

Garums: 2 st. 7 min.

Drāma, biogrāfija

Režisors: Ralph Fiennes

Lomās: Oleg Ivenko, Ralph Fiennes, Louis Hofmann, Adèle Exarchopoulos, Sergei Polunin, Chulpan Khamatova

Filma stāsta par izcilā baletdejotāja Rūdolfa Nurijeva biogrāfiju - sākot no viņa bērnības gadiem līdz pat brīdim, kad viesizrāžu laikā Francijā viņš nolemj lūgt politisko patvērumu.

Filma angļu, krievu valodās ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Lielajā zālē: 18.05. seanss 19:30; 05. seanss 18:00

Mazajā zālē: 17.05. seanss 20:15; 19.05. seanss 14:00; 21.05. seanss 20:30; 23.05. seanss 20:15.

 

KAZA KĀPA DEBESĪS. Latvija, 2019. Dokumentāla filma

Garums:  1 st. 52 min.

Režisore: Laima Žurgina

Dokumentālās filmas Kaza kāpa debesīs varoņus vieno jaunības bohēmiskā pulcēšanās vieta, neliela kafejnīca Rīgas vecpilsētā, starp savējiem saukta par Kazu. Šī vieta apvīta leģendām, mītiem un humoristiskiem nostāstiem; tā bija vieta, kur padomju laika Rīgas jauniešiem garīgos orientierus sniedza Džoanas Baezas un Boba Dilana, Vladimira Visocka un Bulata Okudžavas mūzika, informācija no Rietumu pasaules nonāca  caur relatīvi brīvāko kaimiņvalstu presi – poļu, čehu, bulgāru žurnāliem -; Kazā no rokas rokā ceļoja nelegālā krievu samizdata literatūra – Solžeņicins, Brodskis, Dovlatovs –, te diskutēja par Džoisu, Kafku un Sartru,  Fellīni, Antonioni un Bergmanu, Pikaso un Polloku, Garodī un Dubčeku…

No 60. gadu “nepareizajiem jauniešiem”, kas pulcējās Kazā – nonkonformistiem, hipijiem un bitņikiem  – izauguši sabiedrībā pazīstami rakstnieki, dzejnieki, mūziķi, režisori, arī jaunās, brīvās Latvijas politiķi. 60. gados viņiem bija 18, 20, 25, šodien – par pusgadsimtu vairāk. Filma ir stāsts par leģendārām Latvijas kultūras un mākslas dzīves personībām – Imantu Kalniņu un Imantu Lancmani, Maiju Tabaku un Māru Ķimeli, Laimu Eglīti un Birutu Delli, Eiženu Valpēteri un Modri Tenisonu, Uldi Bērziņu un Jāni Rokpelni, Juri Zvirgzdiņu un Māri Bišofu, Māru Brašmani un Andri Grīnbergu, kurus vieno pagājušā gadsimta 60. gados slavenā kafejnīca Kaza. Filmas varoņu paaudze pieredzējusi divas sabiedriskās sistēmas – sociālistisko un kapitālistisko –, var atskatīties uz procesiem sabiedrībā vēsturiskā un starptautiskā kontekstā. Ir savākts milzīgs, unikāls materiāls, tai skaitā neskaitāmas  sarunas ar kādreizējiem kazistiem, kas dalās atmiņās, atziņās un vērtējumos.

Filmas autore un režisore ir Latvijas dokumentālā kino klasiķe un arī kādreizējā kaziste Laima Žurgina, operatori – Edgars Bite, Kaspars Braķis, Uģis Egle, Uldis Jancis, Miks Meirāns. Filmā skan komponista Imanta Kalniņa mūzika, skaņu režisors Andris Barons, skaņu operators – Ilvars Veģis, montāžas režisors – Andris Zemītis. Filmas atbalstītāji – Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, ALFOR, filmu pabeigt palīdzēja studija Ego Media. Producenti – Laima Žurgina, Guntis Trekteris.

Lielajā zālē: 22.05. seanss 18:30.

 

 

Kases darba laiks: Darbadienās no plkst. 15:00 līdz pēdējā seansa sākumam, brīvdienās no plkst. 12:00 līdz pēdējā seansa sākumam.


Ieskaties: www.splendidpalace.lv