Mātes dienā aicina uz labdarības koncertu "Uzzied eņģeļu koks"

Svētdien, 12.maijā, plkst. 15:00 Rīgas Domā norisināsies Mātes dienai veltītais labdarības koncerts-svētbrīdis "Uzzied eņģeļu koks".

Ieeja pasākumā par ziedojumiem neizārstējami slimo bērnu aprūpes nodrošināšanai mājās.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ieeja pasākumā par ziedojumiem neizārstējami slimo bērnu aprūpes nodrošināšanai mājās.

Šis koncerts izveidojies par sirsnīgu tradīciju - Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība jau sesto gadu rīko labdarības koncertu “Uzzied eņģeļu koks,” lai vāktu ziedojumus neizārstējami slimiem bērniem un viņu ģimenēm dažādu ikdienas vajadzību nodrošināšanai, sniedzot  ģimenēm palīdzību mājās.

Rīgas Doms jau daudzus gadu simtus ir viena no galvenajām mūzikas norises vietām Rīgā un visā Latvijā. Esam pateicīgi par ilggadējo atbalstu Rīgas Doma draudzei dodot iespēju pulcēt bērnus, ğimenes un draugus vienuviet, lai vienotos kopējā mērķī, svinētu un garīgi stiprinātos!

“Sabiedrība bieži neuzzina par tiem vecākiem, kuri līdztekus ikdienas rūpēm nerimstoši cīnās par savu bērnu dzīvēm. Tie ir bērni, kam nepieciešama īpaša medicīniska uzmanība, aprūpe, dažādas palīgierīces un aparatūra, bet viņi, tāpat kā jebkurš bērns gan svētkos, gan ikdienā vēlas būt kopā ar saviem mīļajiem. Tās ir stipras ģimenes, kas klusi, gandrīz nemanāmi aprūpē savus slimos bērnus,” stāsta Bērnu paliatīvās aprūpes komandas vadītāja dr. Anda Jansone.

Jau vairāk kā 20 gadus biedrība sadarbībā ar Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas Paliatīvās aprūpes dienestu nodrošina visaptverošu aprūpi mājās – aprūpes komandā darbojas ne vien medicīnas darbinieki, bet arī psihoemocionāla, garīga un sociāla atbalsta sniedzēji, kas mazajiem pacientiem un viņu tuviniekiem nodrošina palīdzību mājās. Paliatīvās aprūpes pakalpojumi ģimenēm mājās ir pieejami 24 stundas diennaktī, 7 dienas nedēļā, 365 dienas gadā. Diemžēl valsts atbalsts šādu bērnu aprūpei nav pietiekams, tāpēc biedrība rīko pasākumus, sadarbojas ar atbalstītājiem un ir pateicīga visiem, kuri ar savām idejām, enerģiju un finansēm atbalsta bērnu paliatīvās aprūpes pakalpojumu attīstību Latvijā!

Reklāma
Reklāma

Varis Vētra,  Evita Zālīte Grosa, Ieva Sutugova un vokālais ansamblis "Tu un es", Ieva Janiševa un ansamblis "Vivo", Megija, Kitija un Kristiāna Pačegones, Annija Putniņa, Larisa Carjkova, Anna Amanda Stolere,  arfiste  Ieva Šablovska un Ainars Šablovskis priecēs labdarības koncertā.

Koncerta muzikālo pavadījumu nodrošinās Rolands Beļēvičs (taustiņi), Norberts Skraucis (basğitāra), Andris Buiķis (bungas) un Andris Ābelīte (trompete). Par koncerta labskanību rūpēsies Jānis Ozoliņš un Krišjānis Ozoliņš.

Ieeja pasākumā par ziedojumiem neizārstējami slimo bērnu aprūpes nodrošināšanai mājās.

Akciju atbalsta “Konekesko,” Rīgas Dome, Rīgas Doms, Re:TV.


Par biedrību
Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība (BPAB) ir sabiedriskā labuma organizācija, kas jau vairāk kā 20 gadus, sadarbībā ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienestu, nodrošina starpdisciplināras komandas palīdzību neizārstējami slimiem bērniem un viņu ģimenēm mājās-bērna slimības laikā, kā arī pēc viņa nāves, sērošanas periodā.