Interaktīvas izrādes un muzikālas noskaņas brīvdienu plāniem

Februāri ir vērts iesākt ar kādu patīkamu pasākumu visai ģimenei. Paši mazākie varēs izbaudīt muzikālas spēles un filmas, taču tiem, kas mazliet paaugušies, piedāvājumu klāstā atradīsies gan zinātniskas nodarbības, gan interaktīvas un aizraujošas izstādes. 

Foto no izstādes Dzīvās sistēmas

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no izstādes "Dzīvās sistēmas"

Interaktīva izstāde visai ģimenei "Dzīvās sistēmas"
Līdz 3. februārim Elkor Plaza apskatāma izstāde “Dzīvās sistēmas”, kas  sniegs atbildes uz daudziem mazos pasaules atklājējus interesējošiem jautājumiem – gan par to, cik cilvēkā daudz ir ūdens, gan to, kā darbojas acs un muskuļi -, kā arī piedāvās interaktīvas tehnoloģijas, aptuveni 60 eksponātus, kur gan bērni, gan pieaugušie varēs izmēģināt dažādus dzīvus organismus, paši darbojoties un pārbaudot savus spēkus, kā arī iegūstot noderīgas zināšanas. Izstāde “Dzīvās sistēmas” būs vieta, kur patīkamo apvienot ar lietderīgo.


Bērnu kino “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi”
2. februārī plkst. 12:00 kino “Splendid Palace” Latviešu animētā filma “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi” . Jēkabs dzīvo Rīgas centrā, viņam patīk sapņot un viņš tic, ka sapņi piepildās. Pēkšņi tētis paziņo, ka Jēkabam vesela nedēļa būs jāpavada pie radiem pilsētas nomalē. Maskačkas svešādā vide, pašpārliecinātā māsīca Mimmi, tēvocis – pirāts un suns, kas miedz ar aci, ir tikai sākums neparastiem piedzīvojumiem.


Leļļu meistara sapnis
3. februārī plkst. 11:00 Spīķeru koncertzālē izrāde “Leļļu meistara sapnis”, kas būs domāts patiešām maziņiem. Līdz pat 40 minūtes pirms katra koncerta aicinām bērnus apciemot radošās darbnīcas 2. stāva foajē kopā ar krāsaino Rotaļnīcu un mūzikas rotaļu istabiņu ar jauko pedagogu no YAMAHA Mūzikas Skolas. Savukārt koncerta galvenais tēls ir kāds leļļu meistars, kas darina brīnumskaistas lelles un citas rotaļlietas. Bet viņam ir arī kāds sapnis. Varbūt tas piepildīsies?


LNSO pašus mazākos klausītājus iepriecinās ar "Dzīvnieku karnevālu"
2. februārī, Lielajā ģildē norisināsies šosezon jau trešais Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncerts, kura galvenais varonis ir bērnu iemīļotais tēls LeNeSOns. Koncertā būs iespēja klausīties franču komponista Kamila Sensānsa “Dzīvnieku karnevālu”, kā arī jaunā latviešu komponista Jēkaba Bernāta skaņdarbu “Dzīvnieku karnevāls 2.0”. Starpbrīžos bērni varēs iejusties karnevālā, veidojot maskas, kā arī iepazīstoties ar mūzikas instrumentiem. Koncertcikls paredzēts bērniem no 5 līdz 10 gadu vecumam. Biļetes iespējams iegādāties Lielās ģildes kasēs un “Biļešu paradīzē”. Atbalstot daudzbērnu ģimenes, piedāvā 30% atlaidi 3+ Goda ģimenes karšu īpašniekiem.

Reklāma
Reklāma


Tirgus un grāmatas "Gribu būt dizainers" atklāšana
2. februārī plkst. 10.00-16.00 Kalnciema kvartālā notiks zemnieku, amatnieku un mājražotāju tirgus, kas katru sestdienu priecē ar retiem un vērtīgiem produktiem. Šajā dienā būs liels notikums visiem topošajiem dizaineriem – kopā ar izdevniecību Droši un Koši atklāsim bērnu grāmatu “Gribu būt dizainers”.
Tie, kas nolēmuši kļūt par dizaineriem, plkst. 13.00-15.00 izdevniecības Droši un Koši grāmatas atklāšanā varēs satikt autori un dizaineri Dainu Gāgu Ēķi, uzzināt par visiem amata noslēpumiem un apgūt prasmes, kas jāzina katram profesionālim – kā izvēlēties īsto formu un krāsu, atrast piemērotas pogas, uzskicēt neparastu cepuri un izdomāt kleitai oriģinālu nosaukumu. Lai attīstītu iztēli, Daina iemācīs, kā rakstīt vēstules, izmantojot tikai zīmējumus. Grāmatas atklāšanas svētkos ar muzikālajiem sveicieniem viesosies Martas Sproģes ģimene.


Izstādes "Zīmē un rīmē" atklāšana
Latvijas Nacionālās bibliotēkas 7. stāvā "Ģimeņu sestdienā" notiks interaktīvas izstādes bērniem "Zīmē un rīmē" atklāšana, kas veidota izmantojot mākslinieka Alberta Kronenberga (1887‒1958) radītos tēlus un tekstus. Ieeja bez maksas. Papildu informācija šeit.