Ieskaties kinoteātra "Splendid Palace" repertuārā līdz janvāra beigām

Piedāvājam kinoteātra "Splendid Palace" repertuāru no 25. līdz 31. janvārim. 

Animācijas filmas Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Animācijas filmas "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" publicitātes foto.

AVIS KINO VAKARI - DESMIT IZCILI CEĻOJUMI

 

2019. gadā ar vēl nebijušu kinolektoriju klasiskā kino cienītājus priecēs kinoteātris “Splendid Palace”, aicinot baudīt brīvību, romantiku, spriedzi un piedzīvojumus road movie žanra desmit izcilākajās filmās. Sadarbībā ar pilna servisa līzinga un autonomas uzņēmumu AVIS kino vakari “Desmit izcili ceļojumi” piedāvās iespēju iepazīt pasaulē iemīļotā žanra labākos paraugus, kurus izvēlējušies kino eksperti. Pirms katra seansa uz sarunām par līkločiem, negaidītiem pagriezieniem, pitstopiem, ceļabiedriem un citām neatņemamām žanra sastāvdaļām aicinās kompetenti līdzbraucēji – kinokritiķi, aktieri un cilvēki, kuru ikdiena saistīta ar auto.

 

Pēdējos gados tematiski kino vakari kļuvuši par iecienītu žanru, kas piedāvā interesentiem ne vien noskatīties lieliskas filmas, bet arī uzzināt daudz jauna par to nozīmi kino vēsturē, noklausoties lekcijas vai sarunas pirms seansa. Jaunais kino vakaru cikls pirmo reizi piedāvā skatītājiem klasisko road movie tēmu. Tās būs kino ekspertu izraudzītas desmit izcilas filmas, kuru darbība notiek ceļā un kuru varoņu likteņos īpaša loma ir auto.

 

Road movie – vesterns auto laikmetā

Kāpēc cilvēki dodas ceļojumos? Jauni iespaidi un ceļabiedri, iespēja aizbēgt no ikdienas rutīnas, sakārtot domas un pieņemt sev nozīmīgus lēmumus. Līdzīgu iemeslu dēļ cilvēki veldzējas road movie jeb ceļa filmās – tās sola piedzīvojumus, negaidītas emocijas un jaunas sajūtas. “Road movie izveidojies kā amerikāņu kino apakšžanrs, alternatīva versija vesternam… auto laikmetā! Tātad ceļojums ar piedzīvojumu, vīrišķīgiem zēniem ar ieročiem (vai ģitārām) un liktenīgām meitenēm (der arī brunetes). Ceļa filmām piemīt smeldze, ilgošanās, mistika un dinamika – gandrīz viss, ko gaidām no labas filmas,” stāsta kinokritiķe Daira Āboliņa.

 

Paši idejas autori AVIS sevi uzskata par piedzīvojumu meklētājiem, tomēr tas nav vienīgais iemesls, kāpēc dzimusi šī iecere. “Mums ceļš ir dzīvesveids – tāpat kā ikvienam kārtīgam ceļotājam un aizrautīgam piedzīvojumu meklētājam. Gan dzīves, gan kino ceļojumi ir pilni pārsteigumu, nekad nezini, kas gaida aiz pagrieziena, kādi būs tavi līdzbraucēji, kādus iespaidus gūsi un cik ļoti sekundes simtdaļa var mainīt dzīvi, pasaules uztveri, nākotni. Kurš atradis ceļa garšu, vairs nespēs palikt uz vietas,” saka AVIS pārstāve Daina Kantāne.

 

Kas gan būtu ceļojums bez lieliska līdzbraucēja!

Pirmais no “Desmit izciliem kino ceļojumiem” gaidāms 29. janvārī plkst. 19.00 ar 90. gadu road movie ikonu, režisora Deivida Linča filmu “Mežonīgie sirdī” (Wild at Heart). Lula ir bijusi šķirta no sava mīļotā Seilora, kamēr viņš izcieš cietumsodu. Satikušies abi mīlētāji nolemj doties projām un pēc incidenta nakts klubā dodas Kalifornijas plašumos, kur viņus, cerams, neatradīs arī Lulas māmiņas Marietas nolīgtais algotais slepkava, kuram ir uzdevums glābt meitu no kriminālā mīļotā. Filma ir mīlas stāsts par spīti visam un visiem, spriedzes pilns piedzīvojums, kas tiek vēstīts ar režisoram raksturīgajiem elementiem: tā ir vienlaikus drāma un komēdija ar krietnu devu sirreālisma un vārdos neizskaidrojamā – kā jau jebkura cilvēka dzīve.

Cikla pirmā seansa līdzbraucēji būs kinokritiķe Daira Āboliņa un autobraucējs sirdī, aktieris Uldis Dumpis.

 

Kompetentu un uzticamu līdzbraucēju pavadībā (Viktors Freibergs, Dita Rietuma, Pauls un Ģirts Timroti, Toms Grēviņš u. c.) kinolektorijā visa gada garumā būs skatāmi tādi žanra paraugi kā “Lietusvīrs” (Rain Man, rež. Barijs Levinsons), “Nicinājums” (Le Mepris, rež. Žans Liks Godārs), “Telma un Luīze” (Thelma & Louise, rež. Ridlijs Skots), “Brāļi Blūzi” (The Blues Brothers, rež. Džons Landiss), “Taksists” (Taxi Driver, rež. Mārtins Skorsēze), “Mis Saulstariņš” (Little Miss Sunshine, rež. Valērija Ferisa un Džonatans Deitons), “Trakais Pjero”(Pierrot le Fou, rež. Žans Liks Godārs), “Parīze. Teksasa” (Paris, Texas, rež. Vims Venderss) un “Limuzīns Jāņu nakts krāsā” (rež. Jānis Streičs).

Lielajā zālē: 29.01. seanss 19.00 

 

PĒDĒJAIS VALSIS. ПОСЛЕДНИЙ ВАЛЬС. Krievija, 2017

Garums: 1 st. 20 min.

Dokumentālā filma

Režisore un scenārija autore: Jūlija Bobkova

Idejas autors: Oļegs Karavaičuks

Operatori: Sergejs Lando, Aleksandrs Fiļipovs, Marija Jevtejeva, Andrejs Anaņins

Skaņu režija: Boriss Aļeksejevs, Jevgenijs Gorjainovs, Gaļina Sivere

Producenti: Staņislavs Jeršovs, Sergejs Šumakovs

Producēts Studija «Остров» kopīgi ar Fondu  «Кино&Театр»

2019.gada 17. un 25. janvārī Splendid Palace būs iespēja noskatīties dokumentālo filmu “Pēdējais valsis” par leģendāro personību kino pasaulē un mūzikā – komponistu Oļegu Kravajčuku. Filma tika demonstrēta un apbalvota  starptautiskajos festivālos: Maskavas starptautiskajā festivālā, “Logs uz Eiropu” («Окно в Европу») un “Flahertiana” («Флаэртиана»), 2017.gadā tika apbalvots ar kino kritiķu un kino preses prēmiju “Baltais zilonis” («Белый слон»). Rīgā filmas pirmizrāde notika filmu festivāla “Artdocfest”, kura ietvaros filmas producents Staņislavs Jeršovs saņēma īpašo atzinību, bet skatītāji ļoti silti novērtēja pašu filmu.

Komponists Oļegs Karavaičuks dodas savā pēdējā pastaigā pa vasarnīcu ciematu Komarovu, kas atrodas Pēterburgas pievārtē. Te mitinājušies un atdusas zudušā laikmeta inteliģences pārstāvji, te viņš aizvadījis visu savu dzīvi un radījis lielāko daļu no mūzikas. Ekscentriskā un ģeniālā komponista-vientuļnieka pēdējais sacerējums ir “Komarovas valsis”, kas šajā filmā tiek atskaņots pirmo reizi. Šīs ir mākslinieka atvadas, viņa vēstījums un atgādinājums par mūžīgajām vērtībām – mīlestību pret neskarto dabu un cilvēku.

Filma krievu valodā ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Mazajā zālē: 25.01. seanss 19.00 - īpašais seanss ar radošo grupu! 

 

JĒKABS, MIMMI UN RUNĀJOŠIE SUŅI. Latvija, 2018

Garums: 1st. 10 min.

Piedzīvojumu filma, animācija, ģimenes filma

Režisors: Edmunds Jansons

Lomās: Andris Keišs, Gatis Gāga, Kaspars Znotiņš, Baiba Broka

Jēkabs dzīvo Rīgas centrā, viņam patīk sapņot un viņš tic, ka sapņi piepildās. Pēkšņi tētis paziņo, ka Jēkabam vesela nedēļa būs jāpavada pie radiem pilsētas nomalē. Maskačkas svešādā vide, pašpārliecinātā māsīca Mimmi, tēvocis – pirāts un suns, kas miedz ar aci, ir tikai sākums neparastiem piedzīvojumiem. Izrādās, uzņēmējs Rausis plāno pārvērst romantisko priekšpilsētu bezpersoniskos debesskrāpjos. Bērni un suņi ir gatavi to glābt. Vai izdosies?

Filma latviešu valodā.

Vecuma ierobežojums: nav

Pirmizrāde Kinoteātrī "Splendid Palace" 30.janvārī plkst. 19.00!

Lielajā zālē: 30.01. seanss 19.00

 

SENIORU SEANSS - VAN GOGS. PIE MŪŽĪBAS VĀRTIEM. At Eternity's Gate. ASV, 2018

Garums: 1 st. 51 min.

Drāma, biogrāfija

Režisors: Julian Schnabel

Lomās: Willem Dafoe, Rupert Friend, Mads Mikkelsen, Mathieu Amalric, Anne Consigny, Amira Casar, Niels Arestrup, Oscar Isaac 

Vinsents Van Gogs bija apsēsts ar glezniecību un sapņoja izmainīt pasauli. Viņš visur jutās kā trimdinieks un vienmēr gribējis atrast jaunu gaismu gleznām, kuras vēl neviens nav redzējis. Laikā, kad ikdienas dzīve un kaislība uz glezniecību viņam sagādāja tikai jaunas un jaunas ciešanas, Van Gogs pievēršas lietām, kuras atrodas ārpus ierastās sapratnes par laika ritējumu, lai vēl par soli vairāk pietuvinātos mūžības vārtiem.

Filma angļu un franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Kinoteātrī “Splendid Palace” 29.janvārī plkst. 13.00!

Ieeja SENIORIEM - 3.50 EUR!

 

KINO BĒRNIEM - VECĀ DĀRZA NOSLĒPUMS. Mystery of the Old Garden. Latvija, 2018

Garums: 1 st. 30 min.

Piedzīvojumu filma, ģimenes filma, fantāzija

Režisors: Olafs Okonovs, Gunita Groša

Lomās: Agris Māsēns, Lauris Subatnieks, Roze Baumane, Niks Rapšs, Emīlija Jakubāne, Emīls Pohorželskis, Imants Strads, Armands Berģis, Inga Alsiņa-Lasmane, Gatis Gāga.

Pie pensionāra Armanda, kurš dzīvo vecā mājā ar lielu, aizlaistu dārzu ierodas jaunais uzņēmējs Kārlis, kurš vēlas nopirkt māju, taču Armands tam nepiekrīt. Armanda dārzs ir lieliska vieta, kur spēlēties bērnu četrotnei par spīti tam, ka Armands regulāri cenšas bērnus padzīt no dārza. Viss izmainās bērnu un Armanda starpā, kad bērni uzzina, ka Kārlis ar saviem padotiem vēlas pārņemt dārzu ar negodīgām metodēm, lai tajā uzceltu veikalu, un sāk Armandu aizstāvēt. Izrādās, ka iecere par veikala būvi ir tikai Kārļa viltīgs gājiens, jo viņš zina, ka dārzs slēpj sevī daudz lielāku noslēpumu.

Filma latviešu valodā ar subtitriem krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: bez vecuma ierobežojuma

Kinoteātrī "Splendid Palace" 26.janvārī plkst. 12.00!

 

CEĻVEDIS. GREEN BOOK. ASV, 2018

Garums: 2 st. 9 min.

Biogrāfiska, drāma, komēdija

Režisors: Peter Farrelly

Scenārija autors: Nick Vallelonga, Brian Hayes Currie

Aktieri: Linda Cardellini, Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Mahershala Ali

Amerika, 1960. gadi. Tonijs Lips, mazizglītots bāra apsargs itāļu apdzīvotā rajonā Ņujorkā, saņem piedāvājumu kļūt par melnādainā pasaules līmeņa pianista doktora Dona Šērlija šoferi koncertturnejā no Manhatanas līdz pat dienvidu štatiem. Viņi dodas braucienā, ņemot līdzi ceļvedi, kurā atzīmēti tie retie iestādījumi, kuri ir droši afroamerikāņiem. Ceļojuma laikā viņi saskarsies gan ar rasismu, gan ar negaidītu cilvēcību, un, par spīti abu atšķirīgumam, viņu starpā uzplauks patiesa draudzība.

Pieredzes bagātā režisora Pītera Farelli (“Stulbs un vēl stulbāks”, “Šis un tas par Mēriju”) jaunākajā filmā “Ceļvedis” galvenās lomas atveido divi izcili aktieri – “Oskara” balvas nominants Vigo Mortensens (“Austrumu solījumi”) un “Oskara” balvas ieguvējs Maheršala Alī (“Mēnessgaisma”).

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 25.janvāra.

Mazajā zālē: 25.01. seanss 16.30; 27.01. seanss 19.30; 28.01. seanss 20.30; 29.01. seanss 18.00; 30.01. seanss 15.00.

 

SAULRIETS. NAPSZÁLLTA. Ungārija, Francija, 2018

Garums: 2 st. 22 min.

Drāma

Režisors: László Nemes

Lomās: Urs Rechn, Susanne Wuest, Vlad Ivanov

1913. gads, skaistā Budapešta, Eiropas sirds. Jaunā Īrisa Leitere ierodas Ungārijas galvaspilsētā, lai kļūtu par modisti leģendārā cepuru veikalā, kas savulaik piederējis viņas mirušajiem vecākiem. Kamēr Leitera cepuru veikals tiek gatavots vissmalkāko klientu uzņemšanai, pie Īrisas pēkšņi ierodas vīrietis, kurš meklē kādu Kālmānu Leiteru. Jaunā sieviete atsakās pamest pilsētu un seko Kālmāna pēdām – vienīgajam pavedienam, kas saista viņu ar zudušo pagātni...

Filma ungāru, vācu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 25.janvāra.

Lielajā zālē: 25.01. seanss 17.30; 27.01. seanss 17.30; 30.01. seanss 15.30.

 

VECĀ DĀRZA NOSLĒPUMS. Mystery of the Old Garden. Latvija, 2018

Garums: 1 st. 30 min.

Piedzīvojumu filma, ģimenes filma, fantāzija

Režisors: Olafs Okonovs, Gunita Groša

Lomās: Agris Māsēns, Lauris Subatnieks, Roze Baumane, Niks Rapšs, Emīlija Jakubāne, Emīls Pohorželskis, Imants Strads, Armands Berģis, Inga Alsiņa-Lasmane, Gatis Gāga.

Pie pensionāra Armanda, kurš dzīvo vecā mājā ar lielu, aizlaistu dārzu ierodas jaunais uzņēmējs Kārlis, kurš vēlas nopirkt māju, taču Armands tam nepiekrīt. Armanda dārzs ir lieliska vieta, kur spēlēties bērnu četrotnei par spīti tam, ka Armands regulāri cenšas bērnus padzīt no dārza. Viss izmainās bērnu un Armanda starpā, kad bērni uzzina, ka Kārlis ar saviem padotiem vēlas pārņemt dārzu ar negodīgām metodēm, lai tajā uzceltu veikalu, un sāk Armandu aizstāvēt. Izrādās, ka iecere par veikala būvi ir tikai Kārļa viltīgs gājiens, jo viņš zina, ka dārzs slēpj sevī daudz lielāku noslēpumu.

Filma latviešu valodā ar subtitriem krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: bez vecuma ierobežojuma

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 25.janvāra!

Mazajā zālē: 27.01. seanss 12.30; 28.01. seanss 16.00; 30.01. seanss 18.00.

 

SILVIO. Loro. Itālija, Francija, 2018

Garums: 2 st. 30 min.

Drāma, biogrāfija

Reklāma
Reklāma

Režisors: Paolo Sorrentino

Lomās: Toni Servillo, Riccardo Scamarcio, Elena Sofia Ricci

Mahinācijas, seksa skandāli un populisms. Šīs "vērtības" izplata ietekmīgais Silvio Berluskoni (Tonijs Serviljo). Viņš ir aukstasinīgs stratēģis, romantisks vīrietis un ļoti gaidīts ballīšu lauva. Jā, Silvio dzīve ir brīnumaina. Varbūt tas viss tomēr ir mūžīgi māņi?

Meistarīgi inscenētas greznu orģiju, kokaīna un seksa lavīnu ainas. Režisors Paolo Sorrentīno filmās "Dižais skaistums" un "Jaunība" un kulta seriālā "Jaunais pāvests" ir dzēlīgs un ironisks, taču viņa mūsdienu Itālijas skatījums ir patiešām stilīgs.

Filma itāļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 11.janvāra.

Lielajā zālē: 27.01. seanss 14.30; 28.01. seanss 17.20; 31.01. seanss 20.15.

Mazajā zālē: 29.01. seanss 15.00.

 

ZAGLĒNI. SHOPLIFTERS. Japāna, 2018

Garums: 2 st. 1 min.

Krimināldrāma

Režisors: Kore-eda Hirokadzu

Lomās: Lily Franky, Sakura Andô, Mayu Matsuoka

Kāda trūcīga, bet saticīga ģimene pieņem Tokijas bargajā salā atrastu meitenīti. Viņu dienas aizrit itin laimīgi, līdz notiek negadījums, cits pēc cita atklājas daudz noslēpumu un izrādās, ka ciešās saites, kuras saista tuviniekus, sabiedrības acīs ir vien noziegums. Pasaule kā sarežģīta, skumja un nāves apdvesta telpa, tomēr šķietami nenozīmīgi mirkļi savieno cilvēkus un iegulst atmiņā uz mūžu.

Filma japāņu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 11.janvāra.

Mazajā zālē: 28.01. seanss 18.00 – Pēdējais seanss!

 

VAN GOGS. PIE MŪŽĪBAS VĀRTIEM. At Eternity's Gate. ASV, 2018

Garums: 1 st. 51 min.

Drāma, biogrāfija

Režisors: Julian Schnabel

Lomās: Willem Dafoe, Rupert Friend, Mads Mikkelsen, Mathieu Amalric, Anne Consigny, Amira Casar, Niels Arestrup, Oscar Isaac     

Vinsents Van Gogs bija apsēsts ar glezniecību un sapņoja izmainīt pasauli. Viņš visur jutās kā trimdinieks un vienmēr gribējis atrast jaunu gaismu gleznām, kuras vēl neviens nav redzējis. Laikā, kad ikdienas dzīve un kaislība uz glezniecību viņam sagādāja tikai jaunas un jaunas ciešanas, Van Gogs pievēršas lietām, kuras atrodas ārpus ierastās sapratnes par laika ritējumu, lai vēl par soli vairāk pietuvinātos mūžības vārtiem.

Filma angļu un franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 11.janvāra.

Lielajā zālē: 25.01. seanss 20.15; 27.01. seanss 20.15; 28.01. seanss 15.00; 31.01. seanss 18.00.

Mazajā zālē: 26.01. seanss 16.15; 30.01. seanss 20.00.

 

NARKOKURJERS. THE MULE. ASV, 2018

Garums: 1 st. 57 min.

Drāma, krimināla

Režisors: Clint Eastwood

Scenārija autors: Nick Schenk

Aktieri: Clint Eastwood, Bradley Cooper, Michael Peña, Taissa Farmiga

Astoņdesmitgadīgais Ērls Stouns ir vientuļš, teju izputējis vīrs, no kura pārējā ģimene ir atsvešinājusies. Kādudien viņam tiek piedāvāts šofera darbs. Nekā sarežģīta, bet izrādās, ka pašam nezinot, viņš ir piekritis kļūt par meksikāņu narkotiku karteļa kurjeru. Darbs Ērlam iet no rokas, pārvadāto kravu apjoms aug neticamā ātrumā, tomēr pienāk brīdis, kad noslēpumainais kurjers piesaista narkotiku apkarošanas aģenta Kolina Beitsa uzmanību.

Holivudas kino veterāna Klinta Īstvuda (“Sallijs”) jaunākā filma “Narkokurjers” tapusi, iedvesmojoties no “The New York Times” žurnāla raksta par kādu deviņdesmitgadīgu narkotiku kontrabandistu. Līdzās Īstvudam, kurš pats arī atveido galveno lomu, filmē spēlē tādi izcili aktieri kā Bredlijs Kūpers (“Zvaigzne ir dzimusi”), Lorenss Fišbērns (“Matrikss”), Maikls Penja (“Amerikāņu afēra”) un Taisa Farmiga (“Mūķene”).

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 4.janvāra.

Lielajā zālē: 28.01. seanss 20.15 

 

AUKSTAIS KARŠ. (COLD WAR). Polija, 2018

Garums: 1 st. 29 min.

Drāma 

Režisors: Pavels Pavlikovskis (“Ida”)

Lomās: Joanna Kuliga („Pitbull: Bīstamās sievietes“, „Ida“), Tomašs Kots („Dievi“,  „Vislabākais“), Boriss Šics „Kurmis“, „Vēstules M 3“), Agata Kuleša („Ida“, „Ceļu patruļa“), Sedriks Kāns („Sakari franču gaumē“, „Anarhisti“) u.c.

Režisors Pavels Pavlikovskis (2013. g. „Oskars” par labāko ārzemju filmu „Ida”) atgriežas kino ar izcilu, jau  starptautisku atzinību guvušu filmu „Aukstais karš” (angl. „Cold War“), kas šogad godalgota Kannu kinofestivālā par labāko režiju. Filma izraisījusi ažiotāžu – prestiži kinofestivāli visā pasaulē sacenšas par tiesībām to demonstrēt. 

Šī mīlas balāde jau ierindota starp skaistākajām filmām kino vēsturē. “Aukstais karš” tiek pielīdzināts zelta klasikai, piemēram, „Kasablankai”.

Pēc kritiķu domām, šī ir kaismīga un dziļa filma par lielu mīlestību. Lieliski atainots dramatiskais vēstures posms, kurā Polija bija ieslēgta Staļina režīma ietekmes zonā. Cilvēkiem bija tikai divas iespējas – pakļauties jaunajai varai vai arī pretoties, apzinoties, ka viņus vajās represīvie dienesti. 

Šis ir stāsts par vīrieti un sievieti, kuri nav sastapušies īstajā laikā un cenšas gūt virsroku pār auksto karu – sirdī, nevis cīņā. Jaunajiem cilvēkiem no bohēmas aprindām jāsadzīvo ar Polijas un Parīzes dzīves realitāti. Viņš ir melanholiski noskaņots vientuļnieks, virtuozi spēlē Šopēnu. Viņa ir temperamentīga skaistule ar burvīgu balsi. Par spīti likteņa līkločiem viņi iemīlas viens otrā. 60. gadu aukstais karš sagrauj sapņus. Viņus šķir attālums un naidīgas ideoloģijas, tomēr Zula un Viktors uztur trakās kaisles liesmu. 

„Aukstais karš” ir romantiski nostalģisks mīlas ceļojums divdesmit gadu garumā. Šajā ceļojumā netrūkst bīstamu pagriezienu. Zulas un Viktora pagātne ir pilna nepiepildītu sapņu, nesasniegtas laimes un apjautas, ka šķirties nav iespējams, bet arī palikt kopā ir pārlieku smagi. 

Pavela Pavlikovska kinopoēma izceļas ar īpašu attēla kvalitāti un ir tuva 40. un 50. gadu klasiskajam Holivudas film noir virzienam.  Tieši tā veidota šī filma – melnbaltā kino stilā, ar cigāra aromātu, skanot džezam. Eksperti pieļauj, ka „Aukstais karš” šogad varētu saņemt „Oskaru”. 

Filma poļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 7.decembra.

Mazajā zālē: 26.01. seanss 14.15; 29.01. seanss 20.30

Lielajā zālē: 31.01. seanss 16.00

 

HOMO NOVUS. Latvija, 2018

Romantiska komēdija

Filmas garums: 2 stundas

Režisore: Anna Viduleja

Lomās: Igors Šelegovskis, Kristīne Krūze, Kaspars Znotiņš, Andris Keišs, Kaspars Zvīgulis, Aurēlija Anužīte-Lauciņa, Agnese Cīrule, Nikolajs Korobovs, Vilis Daudziņš, Baiba Broka, Guna Zariņa, Gundars Āboliņš, Regīna Razuma, Andrejs Žagars, Intars Busulis, Kaspars Kambala

Pēc Anšlava Eglīša romāna HOMO NOVUS motīviem veidota filma, kas ar smaidu skatās uz kaislībām 30. gadu beigu Rīgas mākslinieku dzīvē.

1938. Nabadzīgs mākslinieks Juris Upenājs ierodas Rīgā no laukiem tajā pašā laikā, kad izsmalcinātais Eižens Žibeika atgriežas no gleznošanas Parīzē ar cerībām saņemt sava tēvoča ievērojamo mantojumu. Kamēr mākslai uzticīgais Upenājs ar krāsainās Rīgas bohēmas palīdzību kāpj arvien augstāk, talantīgais diletants Žibeika krīt arvien zemāk. Vecais Žibeika visu savu mantojumu atstājis mākslinieku konkursam, kurā tiek piešķirta stipendija mācību braucienam uz Parīzi. Upenājs kuratora un kritiķa Kurcuma vadībā sastopas ar mākslas pasaules komiskajiem personāžiem un viņu atšķirīgo attieksmi pret dzimtajām un pārņemtajām izteiksmes formām, pieredz panākumus un izgāšanos, nicinājumu un mīlestību. Eižens Žibeika zaudē naudu, mīļoto sievieti un konkursu, taču gūst glābiņa iespēju, nododoties savai glezniecībai. Upenājs triumfē konkursā, atmetot visus mēģinājumus pielāgoties manierisma modei un sekojot gleznotāja vecmeistara Piegāza padomam: "Patiesi mākslinieki cenšas gleznojot izprast, pietuvoties un atklāt savas tautas garu."

Vecuma ierobežojums: 12+

Filma latviešu valodā ar subtitriem krievu un angļu valodā.

Lielajā zālē: 27.01. seanss 12.00

Mazajā zālē: 26.01. seanss 18.30

 

BOHĒMISTA RAPSODIJA (Bohemian Rhapsody). Anglija, ASV, 2018

Garums: 2 st. 14 min.

Drāma, mūzika, biogrāfija

Režisors: Bryan Singer

Lomās: Joseph Mazzello, Rami Malek, Mike Myers, Aidan Gillen, Lucy Boynton, Tom Hollander

Fredijs Merkūrijs - roka leģenda, dumpinieks, bohēmists un ģēnijs, kurš lauzis visus stereotipus un atstājis neizdzēšamu iespaidu uz rokmūziku. Filma stāsta par grupas „Queen” galvu reibinošo ceļu uz panākumiem, pateicoties radītajām kulta dziesmām un revolucionārajam skanējumam, kā arī grupas atrašanos uz izjukšanas robežas Merkūrija nekontrolējamā dzīvesveida dēļ. Mūziķu triumfālā atkalapvienošanās koncertam „Live Aid” ir kļuvusi par vienu no izcilāko uzstāšanos visā rokmūzikas vēsturē.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Dažos seansos Kinoteātrī "Splendid Palace" no 1.novembra.

Mazajā zālē: 26.01. seanss 21.00

27.01. seanss 16.45

 

TĒVS NAKTS. Latvija, 2018

Garums: 1 st. 26 min.

Drāma, vēsture, biogrāfija

Režisors: Dāvis Sīmanis

Lomās: Artūrs Skrastiņš, Ilze Blauberga, Matīss Kipļuks, Mihails Karasikovs, Toms Treinis, Steffen Scheumann, Imants Erdmans, Milena Gulbe, Arnis Ozols, Henrijs Arājs

Patiess stāsts par rīdzinieku Žani Lipki, kurš kara laikā slēpa desmitiem cilvēku

To, ka Žanis Lipke kļūs par varoni, nespēja iztēloties neviens. Pa dienu viņš strādāja militārās aviācijas noliktavās, bet naktīs pārvadāja kontrabandu. Brīdī, kad nacisti sāka izrēķināties ar Rīgas iedzīvotājiem, viņš pieņēma lēmumu, kas varēja izrādīties liktenīgs gan viņam pašam, gan viņa sievai un mazajam dēlam. Burtiski vācu karavīru acu priekšā drošībā tika nogādāti vairāk nekā piecdesmit cilvēku. Patvērumu izglābtajiem Žanis iekārtoja pats savās mājās.

Kas bija Žaņa Lipkes drosmes noslēpums – azarts, pārgalvība, spīts vai vienkārši spēja ekstremālos apstākļos saglabāt cilvēcību?

Vecuma ierobežojums: 16+

Filma latviešu, jidišs, krievu valodā ar subtitriem krievu valodā.

Kinoteātra "Splendid Palace" repertuārā no 1.novembra.

Mazajā zālē: 27.01. seanss 14.45

 

RŪDOLFA KUGRĒNA STĀVIZRĀDE PLEZĪRS

Rūdolfs Kugrēns aicina uz savu piekto soloizrādi ar nosaukumu PLEZĪRS!

Šajā izrādē Rūdolfs asprātīgi dalīsies savos novērojumos par to, kā mēs ikdienā komunicējam gan ar ļoti tuviem, gan ar visai tāliem cilvēkiem un kāpēc mēs tā cenšamies iejusties starp tiem, kas mums apkārt. Paskatīsimies, kā pensionāri izliekas jauni, kamēr jaunieši jūtas paši pieaugušākie un to, cik liela māksla ir iekļaušanās sabiedrībā un saprašanās ar citiem. Tas, gluži tāpat kā ‘stand-up’, nav jums nekāds plezīrs, bet gan smags ikdienas darbs.

Izrādes ilgums: Virs stundas, zem divām

Dresscode: Tā, lai pašiem nav kauns

Mazajā zālē: 31.01. plkst. 19.00

 

 

Kases darba laiks: Darbadienās no plkst. 15:00 līdz pēdējā seansa sākumam, brīvdienās no plkst. 12:00 līdz pēdējā seansa sākumam.


Ieskaties: www.splendidpalace.lv