Kinoteātra "Splendid Palace" repertuārs līdz 15. novembrim

Ieskaties kinoteātra "Splendid Palace" repertuārā līdz 15. novembrim. 

Filmiņas Saule brauca debesīs publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Filmiņas "Saule brauca debesīs" publicitātes foto.

LIELAJĀ UN MAZAJĀ ZĀLĒ

LUSTRUM. Latvija, 2018

Garums: 1 st. 25 min.

Dokumentālā filma

Režisors un scenārija autors  Gints Grūbe

Līdzautore  Sanita Jemberga

Komponists  Kārlis Auzāns

Galvenais operators  Andrejs Verhoustinskis

Operators Rinalds Zelts

Skaņu režisors  Anrijs Krenbergs

Montāža    Andis Rudzišs, Roberts Brežģis

Producente    Elīna Gediņa - Ducena

1991. gadā puča laikā tika pārņemta daļa no VDK arhīviem Latvijā, tostarp arī vairāk nekā 4300 aktīvo aģentu kartotēka. Vairākus gadu desmitus tās publicēšanu vilcināja, līdz pirms četriem gadiem politiķi nolēma līdz 2018.gadam uzdot vēsturniekiem arhīvus izpētīt un tad publiskot.

Lustrācija (Lustrum) bija viens no valsts pārvaldes principiem Romas impērijā, kas noteica, ka, mainoties valsts pārvaldei, iepriekšējās varas pārstāvji ceremoniāli atzīstas visos grēkos un zvēr uzticību jaunajai varai.

Filma stāsta par VDK darbības metodēm 80.  gados un 90. gadu sākumā, liekot izprast  padomju totalitāro sistēmu, kas Latvijas inteliģences ziedam  vēl aizvien liek analizēt, melot, nožēlot, atzīties, taisnoties vai skaidrot.

Vecuma ierobežojums: 12+

Filma latviešu valodā.

PIRMIZRĀDE Kinoteātrī "Splendid Palace" 8. novembrī.

Mazajā zālē: 14.11. seanss 18.15

 

KOLETE (COLETTE). Lielbritānija, ASV, 2018

Garums: 1 st. 51 min.

Biogrāfiska, drāma, vēsture

Režisors: Wash Westmoreland, Rebecca Lenkiewicz

Scenārija autors: Richard Glatzer

Aktieri: Keira Knightley, Dominic West, Eleanor Tomlinson

Apprecoties ar populāro rakstnieku Villiju, Sidonija Gabriele Kolete no Francijas laukiem nonāk 19. un 20. gadsimta mijas Parīzes intelektuāļu vidē. Vīra pierunāta, Kolete kļūst par viņa rēgu rakstnieci un uzraksta daļēji autobiogrāfisku romānu par dumpīgu lauku meiteni vārdā Klodīne. Romāns gūst lielus panākumus, un Kolete saraksta vairākus tā turpinājumus. Koletes cīņa par radošajām īpašumtiesībām met izaicinājumu sabiedrības priekšstatiem par literatūru, dzimumu lomām, modi un seksualitāti.

Iedvesmojošās un neticami mūsdienīgās biogrāfiskās drāmas “Kolete” pamatā ir franču rakstnieces Sidonijas Gabrieles Koletes dzīvesstāsts. Filmu režisējis Vošs Vestmorlends (“Joprojām Alise”). Titullomu atveido izcilā britu aktrise Kīra Naitlija (nominēta “Oskaram” par lomu filmā “Lepnums un aizspriedumi”), citās lomās – Dominiks Vests (“Dzīve, kuras nebija”), Elinora Tomlinsone (seriāls “Poldarks”), Denīza Gofa (“71: Pēdējais kareivis”) un Fiona Šova (“Lūzums”).

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 14.novembra.

Mazajā zālē: 14.11. seanss 20.00

15.11. seanss 19.15

 

SAULE BRAUCA DEBESĪS. Latvija, 2018

Garums: 1 st. 15 min.

Animācija

Režisore: Roze Stiebra

Lomās: Nabašnieks - Kaspars Znotiņš,  Selēna - Guna Zariņa, Vilks - Vilis Daudziņš, Kaza - Zane Daudziņa, Meitene - Lelde Dreimane, Puika - Ance Strazda, Saule - Jana Čivžele, Mēness - Ainārs Ančevskis, Saules meitiņa – Alise Danovska.

Kad ķekatu jampadracī tiek nozagta Saules un Mēness meitiņa, izmisušie vecāki sauc palīgā cilvēkus, lai bērniņu atgūtu. Nabašnieks kopā ar Meiteni un Brālīti dodas ceļā, lai stātos pretī gan mošķiem un ērmiem, gan pašu bailēm. Palīgiem dotas tikai trīs dienas: ja Saules meitu laikus neatradīs, tā zaudēs savu spēku un kļūs par parastu meiteni. Animācijas klasiķes Rozes Stiebras filma tapusi pēc folkloras motīviem, tās spraigos notikumus apdziedājuši Juris Kaukulis un „Jauno Jāņu orķestris”.

Filma latviešu valodā ar subtitriem krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: bez vecuma ierobežojuma

Filmas PIRMIZRĀDE Kinoteātrī "Splendid Palace" 15.novembrī plkst. 19.00!

Lielajā zālē: 15.11. seanss 19.00

 

KURTS FRIDRIHSONS. Latvija, 2018

Garums: 1 st. 6 min.

Dokumentālā filma, biogrāfija

Režisore: Dzintra Geka

“Personisks Gundegas Repšes stāsts par Kurtu Fridrihsonu – mākslinieku, garīgo skolotāju, autsaideru, ieslodzīto un nonkonformistu Latvijas vēstures līkločos.”

Kurta Fridrihsona personības izstarojums varbūt ir pat pāraudzis viņa mākslas nozīmību – jo nepakļāvīgu un vienlaikus mākslā spilgtu cilvēku padomju Latvijā nebija daudz. Kā brēcošs kontrasts padomju dzīves īstenībai bija šarms un vieglums, ko Fridrihsons nesa sev līdzi no pirmskara civilizētās Eiropas un brīvās, pazaudētās Latvijas. Viņš bija paraugs un iedvesmas impulss daudziem cilvēkiem, kuru garīgā pasaule negribēja pieņemt pastāvošo sistēmu. Jo lielāka distance šķir Fridrihsona fizisko esamību no šodienas, jo reljefāk ieraugāms viņa personības savrupais un izcilais spēks. Iepretim tūkstošu masai, kas šodien aizbildinās ar kolaborācijai komplimentāro frāzi “bija tādi laiki!”, tādējādi attaisnojot savu nepretošanos un samierināšanos ar sistēmas skrūvītes lomu, savrupnieks un piemērs citādai iespējai ir eksistenciāli svarīgs.

Vecuma ierobežojums: 7+

Filma latviešu valodā ar subtitriem angļu valodā.

Filmas PIRMIZRĀDE kinoteātra "Splendid Palace" Lielajā zālē 11. oktobrī plkst. 19.00. 

Mazajā zālē: 14.11. seanss 16.00

 

HOMO NOVUS. Latvija, 2018

Romantiska komēdija

Filmas garums: 2 stundas

Režisore: Anna Viduleja

Lomās: Igors Šelegovskis, Kristīne Krūze, Kaspars Znotiņš, Andris Keišs, Kaspars Zvīgulis, Aurēlija Anužīte-Lauciņa, Agnese Cīrule, Nikolajs Korobovs, Vilis Daudziņš, Baiba Broka, Guna Zariņa, Gundars Āboliņš, Regīna Razuma, Andrejs Žagars, Intars Busulis, Kaspars Kambala

Pēc Anšlava Eglīša romāna HOMO NOVUS motīviem veidota filma, kas ar smaidu skatās uz kaislībām 30. gadu beigu Rīgas mākslinieku dzīvē.

1938. Nabadzīgs mākslinieks Juris Upenājs ierodas Rīgā no laukiem tajā pašā laikā, kad izsmalcinātais Eižens Žibeika atgriežas no gleznošanas Parīzē ar cerībām saņemt sava tēvoča ievērojamo mantojumu. Kamēr mākslai uzticīgais Upenājs ar krāsainās Rīgas bohēmas palīdzību kāpj arvien augstāk, talantīgais diletants Žibeika krīt arvien zemāk. Vecais Žibeika visu savu mantojumu atstājis mākslinieku konkursam, kurā tiek piešķirta stipendija mācību braucienam uz Parīzi. Upenājs kuratora un kritiķa Kurcuma vadībā sastopas ar mākslas pasaules komiskajiem personāžiem un viņu atšķirīgo attieksmi pret dzimtajām un pārņemtajām izteiksmes formām, pieredz panākumus un izgāšanos, nicinājumu un mīlestību. Eižens Žibeika zaudē naudu, mīļoto sievieti un konkursu, taču gūst glābiņa iespēju, nododoties savai glezniecībai. Upenājs triumfē konkursā, atmetot visus mēģinājumus pielāgoties manierisma modei un sekojot gleznotāja vecmeistara Piegāza padomam: "Patiesi mākslinieki cenšas gleznojot izprast, pietuvoties un atklāt savas tautas garu."

Vecuma ierobežojums: 12+

Filma latviešu valodā ar subtitriem krievu un angļu valodā.

Lielajā zālē: 13.11. seanss 15.45

 

BOHĒMISTA RAPSODIJA (Bohemian Rhapsody). Anglija, ASV, 2018

Garums: 2 st. 14 min.

Drāma, mūzika, biogrāfija

Reklāma
Reklāma

Režisors: Bryan Singer

Lomās: Joseph Mazzello, Rami Malek, Mike Myers, Aidan Gillen, Lucy Boynton, Tom Hollander

Fredijs Merkūrijs - roka leģenda, dumpinieks, bohēmists un ģēnijs, kurš lauzis visus stereotipus un atstājis neizdzēšamu iespaidu uz rokmūziku. Filma stāsta par grupas „Queen” galvu reibinošo ceļu uz panākumiem, pateicoties radītajām kulta dziesmām un revolucionārajam skanējumam, kā arī grupas atrašanos uz izjukšanas robežas Merkūrija nekontrolējamā dzīvesveida dēļ. Mūziķu triumfālā atkalapvienošanās koncertam „Live Aid” ir kļuvusi par vienu no izcilāko uzstāšanos visā rokmūzikas vēsturē.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Dažos seansos Kinoteātrī "Splendid Palace" no 1.novembra.

Lielajā zālē: 13.11. seanss 20.15

 

TĒVS NAKTS. Latvija, 2018

Garums: 1 st. 26 min.

Drāma, vēsture, biogrāfija

Režisors: Dāvis Sīmanis

Lomās: Artūrs Skrastiņš, Ilze Blauberga, Matīss Kipļuks, Mihails Karasikovs, Toms Treinis, Steffen Scheumann, Imants Erdmans, Milena Gulbe, Arnis Ozols, Henrijs Arājs

IZGLĀBT VIENU DZĪVĪBU NOZĪMĒ IZGLĀBT VISU PASAULI

Patiess stāsts par rīdzinieku Žani Lipki, kurš kara laikā slēpa desmitiem cilvēku

To, ka Žanis Lipke kļūs par varoni, nespēja iztēloties neviens. Pa dienu viņš strādāja militārās aviācijas noliktavās, bet naktīs pārvadāja kontrabandu. Brīdī, kad nacisti sāka izrēķināties ar Rīgas iedzīvotājiem, viņš pieņēma lēmumu, kas varēja izrādīties liktenīgs gan viņam pašam, gan viņa sievai un mazajam dēlam. Burtiski vācu karavīru acu priekšā drošībā tika nogādāti vairāk nekā piecdesmit cilvēku. Patvērumu izglābtajiem Žanis iekārtoja pats savās mājās.

Kas bija Žaņa Lipkes drosmes noslēpums – azarts, pārgalvība, spīts vai vienkārši spēja ekstremālos apstākļos saglabāt cilvēcību?

Vecuma ierobežojums: 16+

Filma latviešu, jidišs, krievu valodā ar subtitriem krievu valodā.

Kinoteātra "Splendid Palace" repertuārā no 1.novembra.

Lielajā zālē: 14.11. seanss 19.00 – Konference " 12 versijas par drosmi"

14.novembrī 19:00 filmas "Tēvs Nakts" veidotāji sadarbībā ar Konrāda Adenauera fondu aicina apmeklēt īpašu filmas seansu, kuru ievadīs stundu gara konference "12 versijas par drosmi", kurā ar saviem stāstiem dalīsies sabiedrībā zināmi un populāri cilvēki.

 

PUTINA LIECINIEKI (PUTIN’S WITNESSES). Latvija, 2018

Garums: 1 st. 47 min.

Dokumentālā filma

Vēsture, politika

Režisors: Vitaly Manskiy

Dokumentālajā filmā “Putina liecinieki” atainotie notikumi sākas 1999. gada 31. decembrī, kad Krievija tika iepazīstināta ar tās jauno prezidentu. Filmas pamatā ir Mansku ģimenes privātā arhīva video un Vitālija Manska filmu darba materiāli, kas līdz šim nav nonākuši līdz ekrānam. Tie ir unikāli dokumentāli kadri par patiesajiem cēloņiem un sekām operācijai “Pēctecis”, kuras rezultātā Krievija ieguva prezidentu, kurš joprojām vada valsti. Filmas varoņi ir Mihails Gorbačovs, Boriss Jeļcins, Vladimirs Putins un Krievijas tauta, kas, kā parasti, ir kluss liecinieks savam liktenim.

Vecuma ierobežojums: 7+

Filma krievu valodā ar latviešu subtitriem.

Kinoteātra "Splendid Palace" repertuārā no 1.novembra.

Aicinām apmeklēt īpašo seansu 4.novembrī plkst. 18.15 Kinoteātra "Splendid Palace" Lielajā zālē, pēc kura piedāvājam tikties ar filmas režisoru!

Lielajā zālē: 13.11. seanss 18.00

 

NACIONĀLĀ KINO BALVA LIELAIS KRISTAPS PATRIOTISKO SVĒTKU PRIEKŠVAKARĀ

Nacionālā kino balva “Lielais Kristaps” šogad norisināsies no 7. līdz 13. novembrim, valsts patriotisko svētku laikā, kinoteātrī “Splendid Palace”. Tā kā šogad, pateicoties Latvijas 100-gades programmai ir gaidāms bagātīgs filmu klāsts, jau šobrīd ir izveidota Nacionālās kino balvas filmu atlases komisija, kuras pārstāvji izvirzīs nominantus kategorijās “Labākā filma” un profesionālajās kategorijās. Ekspertu komisijā darbojas Zane Balčus, FIPRESCI (Starptautiskā filmu kritiķu asociācija) Latvijas nodaļa, Sonora Broka, Latvijas Kinematogrāfistu savienība, Ilona Brūvere, Latvijas Kinoproducentu asociācija, Kristīne Matīsa, Nacionālais kino centrs, Rihards Pīks, Latvijas Kino operatoru ģilde, Normunds Pucis, Latvijas Filmu mākslinieku ģilde, Anna Zača, Latvijas Animācijas asociācija.

Kino balvas laureātus noteiks starptautiska žūrija, kas darbosies pasākuma laikā. “Lielā Kristapa” kulminācija būs svinīgā balvu pasniegšanas ceremonija, kas notiks 12. novembrī. Ceremonijā tiks apbalvotas labākās filmas un kinoprofesionāļi kopā 23 kategorijās.  Atsevišķā konkursā tiks noteikta arī labākā studentu filma. Tradicionāli tiks pasniegta arī balva par mūža ieguldījumu kinomākslā, kā arī īpašās žūrijas un atbalstītāju balvas.

Nacionālo kino balvu “Lielais Kristaps” rīko biedrība “Latvijas Kinematogrāfistu savienība” sadarbībā ar Nacionālo kino centru un LR Kultūras ministriju, atbalsta Rīgas dome.

 

07.11. / TREŠDIENA

LIELĀ ZĀLE

18.30 - Nacionālās kino balvas LIELAIS KRISTAPS Atklāšana
20.30 - Kriminālās ekselences fonds

MAZĀ ZĀLE

18.00 - Nameja gredzens
20.00 - STUDENTU FILMAS 1

 

08.11. / CETURTDIENA

LIELĀ ZĀLE

19:00 - ĀRPUS KONKURSA PIRMIZRĀDE Lustrum
21:00 - Elektriķa diena, Ar putām uz lūpām

MAZĀ ZĀLE

18:00 - Zāģeri
20.00 - STUDENTU FILMAS 2
 
FILM NOIR
17.00 - Grāmatas “Zudušos kinoteātrus meklējot” atvēršana

09.11. / PIEKTDIENA

LIELĀ ZĀLE

18.30 - Nakts Pastaigas, Mērijas ceļojums
20.30 - Homo Novus

MAZĀ ZĀLE

18.00 - PIRMIZRĀDE Eva, Leftovers & Leftlovers, Ievads epilogam
20.00 - STUDENTU FILMAS 3
 
FILM NOIR
17.30 - Aktrises Rutanjas Oldas radošais vakars

10.11. / SESTDIENA

LIELĀ ZĀLE

10:00 - Radošā darbnīca ģimenēm, Versaļas zāle
11:00 - Bille
13:00 - Turpinājums
15:00 - Baltu Ciltis/Eiropas pēdējie pagāni
18:30 - Laika tilti
20:30 - Tēvs Nakts

MAZĀ ZĀLE

12:00 - Brīnišķīgie lūzeri. Cita pasaule
14:00 - Elpa marmorā
16:00 - Mūris
18:00 - Ģimene, Rezidenti, Vīrietis un dālijas  
20:00 - Rīga (Dublis 1)

11.11. / SVĒTDIENA

LIELĀ ZĀLE

13:00 - ĀRPUS KONKURSA PIRMIZRĀDE 100 gadi esības vējos
15:00 - ĀRPUS KONKURSA PIRMIZRĀDE Latvijas kods I seanss
17:00 - ĀRPUS KONKURSA PIRMIZRĀDE Latvijas kods II seanss

MAZĀ ZĀLE

11:00 - Paradīze 89
13:00 - ĀRPUS KONKURSA PIRMIZRĀDE Spertāla Kapričo
16:00 - Rīgas dokumentālās kino skolas retrospektīva

12.11. / PIRMDIENA

LIELĀ ZĀLE

20:00 - Nacionālās kino balvas LIELAIS KRISTAPS Balvu pasniegšanas ceremonija

13.11. / OTRDIENA

MAZĀ ZĀLE

19:00 - ĀRPUS KONKURSA PIRMIZRĀDE Kondoru kalve

 

Kases darba laiks: Darbadienās no plkst. 15:00 līdz pēdējā seansa sākumam, brīvdienās no plkst. 12:00 līdz pēdējā seansa sākumam.

 

Ieskaties: www.splendidpalace.lv