"Psiholoģijas dienās 2018" aicina uz bezmaksas lekcijām un konsultācijām

No 5. līdz 13.oktobrim visā Latvijā notiks “Psiholoģijas dienas 2018”, lai popularizētu psiholoģiju kā zinātni un raisīt diskusijas par sabiedrībai aktuālām tēmām no psiholoģijas zinātnes skatu punkta. 

FOTO: Shutterstock.com

Visu nedēļu notiks dažādi bezmaksas semināri, lekcijas, diskusijas un meistardarbnīcas par aktuālām tēmām visdažādākajās dzīves jomās. Piemēram, plānoti pasākumi, kuros psihologi stāstīs, vai pašpalīdzības grāmatas un populārās pašpalīdzības metodes patiešām palīdz, kā psiholoģija noder sportā, par tipiskākajiem mītiem psiholoģijas zinātnē, kā tikt gala ar stresu, kā atpazīt un risināt bērnu uzvedības problēmas. Vairākās Latvijas pilsētās ikvienam būs arī iespēja izmantot bezmaksas psihologa konsultācijas - klīniskās psiholoģijas jomā, sporta psiholoģijas jomā, kā arī darba un organizāciju psiholoģijas jomā.

Ar bezmaksas lekciju sarakstu var iepazīties "Psiholoģijas dienu 2018" lapā. 


“Psiholoģijas dienu” mērķis ir informēt sabiedrību un nozares speciālistus, kā arī psiholoģijas studentus un citus interesentus par aktualitātēm psiholoģijā Latvijā un ārpus tās. Šo pasākumu laikā tiek pārrunāti jaunākie pētījumi Latvijā, tiek organizētas diskusijas par aktuālām tēmām, kā arī tiek sniegta praktiska un noderīga informācija ikvienam interesentam, kurš nav psihologs.

Pasākumu nolūks ir sekmēt atvērtu, radošu vidi profesionālai diskusijai psihologu un citu speciālistu starpā, kā arī informēt plašāku sabiedrību par psihologu darbu, ņemot vērā to, ka sabiedrībā par psihologa profesiju ir dažādi priekšstati, tostarp arī maldīgi. Īpaši būtiski, ka no šī gada psihologa profesionālo darbību Latvijā reglamentē Psihologu likums, līdz ar to “Psiholoģijas dienu” gaitā tiek uzsvērta zinātnē balstītu metožu izmantošanas nozīmība psihiskās veselības uzlabošanā.

“Psiholoģijas dienu 2018” laikā tiek piedāvātas bezmaksas individuālās psihologa konsultācijas, semināri, meistarklases un lekcijas vecākiem, topošajiem vecākiem, organizāciju vadītājiem, interesentiem, kas vienkārši vēlas izzināt sevi un sabiedrību. Plānoti arī “psiholoģiskā kino” seansi, kuros pēc filmas noskatīšanās notiek speciālista vadīta diskusija.

Pasākumi notiks daudzviet Latvijā - Rīgā, Liepājā, Daugavpilī, Rēzeknē, Jelgavā un citur -, turklāt lielākā daļa pasākumu ir bez maksas. “Psiholoģijas dienu” laikā plašāk durvis atver augstskolas, kas īsteno studiju programmas psiholoģijā - gan piedāvājot atvērtās lekcijas, gan iepazīstinot ar pētījumiem un rīkojot konferences profesionāļiem. 

“Psiholoģijas dienas” jau sesto gadu visa Latvijā rīko Latvijas Psihologu biedrība sadarbībā ar citām psihologu profesionālajām organizācijām un augstskolām, kurās var apgūt psihologa profesiju.

Reklāma
Reklāma